Сакам да кажам дека сум горда на себе. Прво интервју за работа, осеќав како почнува трема да ме фаќа, помислив: ,,нема да се претставиш во вистинско светло, пак таа трема". Дури зборував ја осеќав тремата во гласот, не звучев на себе. Се внесив во разговорот, малку се опуштив. Кога слушнав: ,,одличен одговор", на главното трик прашање, почувствував олеснување. Знаев дека им се допадна начинот на кој им одговорив. Денес добив повик, тренинг па работа. Некогаш сум и благодарна на оваа моја трема што ме следи, секогаш ме тера 100% да се подготвам и организирам. Лошо е кога не ја чувствувам, тогаш знам дека ми е сеедно, за било што во животот.
Сакав да заминам во странство. Секој ден се повеќе се каам што се откажав од тоа. А знам дека многу повеќе можам да постигнам таму,дека ќе го пронајдам својот мир. Овдешниот менталитет и хаос полека ме убиваат. Осеќам како од ден на ден се повеќе и повеќе тонам... А не кажувам на никому, сите мислат дека сум среќна тука.
Од глупости на денот издвојувам : Толку ги има шо мислам не вреди да се замарам и фиксирам. Може ќе пишам покасно, поз
Знам дека остарев по тоа што гледам како ми функционира мозокот, мање више телото кога јадам различна храна... А најпоразително е што мозокот ми функционира перфектно кога сум гладна цела недела. А сакам да јадам... И тука е тоа што се вика зрелост јеботе...
Едната глупостшто ја слушнав во чекална од градинката беше како воспитувачката им вели на децата од 6 години како таа била најнемирна и сите ги тепала какп мала,како знаела да прави најубави торти и денес го облекла најубавиот фустан само за нив. Што ли очекуваме од егоистични особи што ни ги воспитуваат децата? Готово, гасам нет.
Сакам да кажам у последно време околу мене сретнувам мажи кои дефинитивно водат повеќе хигиена отколку жени. Значи средени мажи, избањати, чисти , намирисани. За разлика од нив се почесто налетувам на гадни , испотени жени со мрсна коса. Не знам дали е тоа некој нивен стил на живот да одат такви усмрдени , мивки , ама срамота е бе , да се немало основна хигиена. Браво мажи, изненадена сум позитивно од вас
Не разбрав. Си кажала дека била немирна и тепач, тоа не е егоистично. А најубавиот фустан за нив е одраз дека ги почитува и сака. Ништо не ви се погаѓа....
A Jas Pak SE vrativ vo trmava, Pak okolu isti raboti I tezi SE vratam. Znam NE sum likot koj sakav da bidam, NE go postignav toa Sto go zamisliv, NE go ziveam zivotot koj zamisluva deka ke go ziveam no Moram napred. Moram da prifatam Sto mi ponudil zivot, iako mora zvuci prestrogo nisto NE mora, mora samo Edna rabota, no toj del ke go preskoknam. Povtorno ti, toa maleckoto base stanalo edno placlivo dete koe NE place za SE I Sesto no koga ke SE rasplace a najcesto za glupost vriste na cel glad, NE mozam da Ja smiram, taka bese I Denes pa gospodinot Mon mi SE razvika zosto sum podviknala po deteto iako probav na 100 nacini da Ja smiram. Znam Kako treba, znam deka NE bev vo pravo Sto podviknam po deteto no Mene ti vo poslesno vreme znaes samo da mi Vikas. Ako imas nekoj problem dojdi sedni ke razgovarame, no na Mene ti e najlesno da viknes deka na drugite NE biva. Tesko mi e, SE navrediv, me boli dusata no samo toa ke mi ostane. A ti malecko prosti mi iskreno te molam, NE sakam da sum Losa gargi majka, mama te saka najmnogu od SE no ete, nekoj SE istura vrz Mene a Jas nazalost vrz tebe. Te sakam Milo Moe.
Сакам да кажам дека е време за промена на луѓево кои работат на форумов.Да избришеш нечие мислење и покрај тоа што немало никаков навреден коментар.А потоа и да го избришеш комемтарот кое истото тоа лице го упатило кон форумов за мене е на ниско ниво.Зошто го бришете ако не еточен мојот коментар за вашиот форум нека стои што има врска?Или пак да не случајно е точно?
Вие што сте на парада на гордоста, со очигледност дека едниот во вашиот стрејт брак е геј, шопраиме со гордоста?! Некако слабо...
Парадата прекрасна ,иако не бев во можност да се придружам ја гледав лајв стрим ,толку позитивна толку љубов толку прекрасно слободоумни личности на едно место навистина ми е криво што не можев да присуствувам со мојата најсакана другарка и да и бидам поддршка иако и секако сум и поддршка STOP HATING !! LOVE IS LOVE !!
Пред некое време прочитав: Ако некој е премногу среќен за нешто, а вие успевате да му направите да се чувствува глупо за тоа дека е среќен, тогаш дефинитивно сте најлош тип на човек. И навистина. Колку е глупо чувството кога си превозбудена за некоја новост, ја споделуваш со некој, а тој реагира толку рамнодушно и не и дава важност на твојата среќа, што тебе автоматски ти паѓа расположението и веќе не можеш да се радуваш. Се чувствуваш неубаво и глупо што си споделила со него. Несвесно или свесно, најлоши сте.
Да ти смета тоа што некој едноставно сака да сака некого треба да си некст левел бездушен. Ништо позитивно во животот не заслужуваат таквите. Мизерни се. Нема потреба својата огорченост да ја пренесуваат и шират. Не присуствував на парадата, ама сликата со мајката ми изнуди насмевка на лице и една солза, среќна сум за сите луѓе што денес беа таму и поминаа без никаков проблем.
Новинарите од Сител ми се еднакво на глумци од сапуница. Прва серија: Хуан и Есмералда живеат во земја каде здравството е лидер во светот Втора серија: Есмералдчо и Хуана истражуваат во истата таа земја дали здравството функционира Ми се јаде сладолед
Сакам да кажам дека ако застанвате на патот на љубовта, вие имате проблем, не другата страна. Зошто на крај сепак се работи за тоа - љубов. И зошто да се ускрати туѓо право кое вие го уживате? Зошто среќата да биде ексклузивно право на вас? Зошто мислите дека ако некој си живее живот како што сака, ви ускратува право вам? Немојте во венец на љубов да се покривате, а да фрлате отров и зло. Срамота е. Греота е. Моментот кога ќе прекини да ве боли како му е на комшијата во дворот, сте добиле вистински мир. До тогаш, секој обид да докажите дека не ви е гајле за другите пропаѓа во вода. А, ако докажвате дека уствари ве боли туѓа среќа и сакате да ја уништите, пак, збора многу за вас.
Не ми е јасно како може навидум модерни, широкогради и фини луѓе, да имаат некои плитки и закоравени сфаќања. Многу се разочарав денеска. И не , не можам да ги гледам исто повеќе.