Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Сакам есен, сакам училишен прибор. Се прашувам што згрешила мајка ми со мене за толку да си го сакав училиштето. :^)

Yeah, well, stop right there. Не ги сакам ѕидовите, не ги сакам ни затворските училници, ниту глумењето авторитет од професори што излагаат заедно со нас во кафиќи... едноставно го сакам чувството на продуктивност, купувањето нови тетратки, пишувањето во нив. И маркери, многу маркери. Да си подвлекувам и црткам.

Сега веќе ова е прв септември каде што ги напуштам училишните клупи. И покрај тоа, секогаш септември ќе ми е асоцијација за школо, ама баш секогаш.
    Носталгијата со текот на времето ја снема, а чувствував преголема празнина по последниот училишен ден.

Сѐ поминува, доаѓа ново, а и тоа ќе помине.
    Промените се најубавото нешто што може да му се случи на човек.
    Значи дека работиш на нешто, на себе, а и секогаш целиме да го промениме она што не нѝ се совпаѓа со хармонијата која сме ја изградиле. Или едноставно прифаќаме промени што нѝ доаѓаат во склоп со годините...
    Но, механизмот на прифаќање промени нѝ е вроден.
    Научени сме да гледаме лето, есен, зима, пролет, ден, ноќ, среќа, тага, болка, трагични загуби...
    Човек се навикнува на сѐ... затоа што сака, но пред сѐ затоа што така му налага природата.
    И тоа е супер.:)

На Rama, EMMA EMILY, vaterpro и 6 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.058
    Допаѓања:
    131.066
    Ништо не му реков,само ме погоди тоа што им викаше.Изгледаа исплашени.

На Rama, Feminka22, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Glossy-girl

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Не можам да сфатам родители што не знаат човечки да постапуваат со своите деца. Малите, викаат, биле како сунѓер...а, кога утре децата ќе им бидат агресивни, нервозни и постојано ќе привикуваат - не мора да се чудат баш.
    Тие впивале и учеле од своите модели. На таа возраст кога се, не можат да разликуваат многу што е во ред, а што не. Слушаат, гледаат и воспримаат.
    Ама, нивна работа...:x
    Татко ми вели: "Децата се последица, а не причина".

На Kasandra1133, piglet1, Rama и 12 други им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.058
    Допаѓања:
    131.066
    И други го погледнаа.Еден му рече деца се.
    Можеше со фин тон да им рече немам пари за ова,земете го она.Но,тој со повишен тон им се обраќаше,па уште ова може,па она не може,па второ не може,трето да земат...
    А,прво им рече дека нема пари.
    Тоа е изживување и не е во ред.

На Rama, Purplelilac, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.295
    Допаѓања:
    226.872
    Сега случајно си приметила..
    Тек кога ќе имаш деца (ако сакаш да имаш нормално) и кога ќе одиш по такви места.. Ќе ти се стужи.. Колку ги има такви. И да. Децата им се агресивни и дебилчиња.

На Rama, Feminka22, Ostaveniot и 2 други им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.058
    Допаѓања:
    131.066
    Тоа е вина на родителите.

На Rama, Feminka22, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    :envy: зошто по природа мажите имаат толку смрдливи нозе??? :(

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.185
    Допаѓања:
    27.393
    Полошо од шалтеруша во пошта во септември-нема.
    Да не даде господ да имаш работа,ќе ти се изнавика и секако нема да те услуже.
    Најлошо е што ние во оваа земја го сметаме ова за нормално.
    А,далеку од нормално е.

На Herrera, Kasandra1133, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Сакам да кажам дека ми се живее во шума (крај некој поток или рекичка кои ја свират својата смирувачка песна) и далеку од досадните и бучни градови, односно на место каде кога секое утро ќе се будам ќе можам да вдишувам чист планински воздух кој знае за доста краток миг, при неговото вдишување, да ти ги освежи душата и телото; место на кое ќе бидам исто така и обвиткан од миризбата на шумско овошје и зелени површини на секој чекор.

На Kasandra1133, Rama, marija.980 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Секоја година барем 2-3 пати идам во Струмица. Неделава бев на неколку дена. Mи беше мило да се потсетам колку пријателски расположени се струмичани, насмеани, генерално позитивно расположени, си го сакаат градот, преубав ноќен живот, со пријатен џагор по корзото и паркот, насекаде мириса на палачинки, вафли, крофни, пуканки, пченка. Седнавме у неколку кафичи (Gold, 19ка, Babylon) и келнерите исто така љубезни, пријателски расположени, ја нема онаа скопска или охридска ароганција. Многу убав град. Штета што нема многу универзитети и што младите мора да идат до Штип, Скопје, или подалеку за да студираат.

На hermosa, Kasandra1133, Rama и 7 други им се допаѓа ова.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.972
    Допаѓања:
    37.082
    Мене ми се згади од муабетов :x

На LiliBoz, zuto, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Glossy-girl

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    "Наздравје" - сестра ми
    "Фала, и тебе" - Јас.
    Тоа е сѐ што треба да знаете за личност како мене што има само 3 саати спиено, паѓа за спиење цел ден, се инаети и не легнува да си дремне. Дремнува 20минути, станува да јаде благо. Малку ѝ е подобро, цел ден се жали дека сака да спие.
    Очите печат, главата боли и нормално си се кутнуваш во кревет, како секој нормален...
    Доаѓа време за спиење, замижувам неколку минути и инстант не ми се спие.

I mean, wtf?(facepalm)

На Kasandra1133, GoodGirl45, Brinetka и 12 други им се допаѓа ова.
  13. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    Не знам зошто отворив ова време фемина и пишувам во темата.
    Веројатно затоа што ми е преку глава од "другарки" што не можат да изнајдат пет минути во денот и да ти вратат на една ебана порака а цел ден дремат на социјални мрежи, ама @A_star е толку добра личност и нема доволно храброст да повлечи линија на тие другарства кои ги негуваат кога им е потребно нешто.

На Herrera, Rama, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    Има нешто да се каже за луѓето кои навистина прават да се чувствуваш побезбеден.
    Дури и ако тие се далеку од тебе,
    нивното постоење е толку смирувачко и убаво,
    што прави сè да изгледа подобро.

На Kasandra1133, Brinetka, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Do narodot e ne ni do prodavacki ni do izvestuvanje nema ni kultura ni ponasanje. Nas koj ne izvestil tuka deka nema besplatni kesi, nikoj ako sakas ke si kupis 30 centi knizna ili za povekekratna upotreba. Ne ke se objasnuvame zosto i kako sekoj market si ima svoja politika. A poveke od jasno e deka na makedonce nemozes nisto da mu pogodis taka da site ponatamosni komentari se izlisni.

На Sejfullai му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Некои настани се така подредени , како редум, песни од плејлиста , бирани само за тебе^_^. Некој ти ги мести, да ти биде убаво, со одредено темпо, интензитет. Други пак моменти, како случајни звуци низ денот.
    Ама некои, некогаш, во некое одредено време8). Пошто истите во друг час ти се чинат, претешки, пренапорни. И се прашуваш дали сите по ред прават една долга симфонија, како код или равенка на твојот живот или онака нема везе едно со друго? И дали првото го исклучува второто и обратно... Или има тука некои грешка компонирани делчиња, па се оставени да се сфатат како сакаме . Едноставно, како глупав филм за кој се вели дека е предобро снимен, форсиран, ама направен да биде НЕРАЗБИРЛИВ:rofl: за публиката. И одма тука неколку теории за сфаќање на ликовите, комплексноста и самиот крај. Ејјј, хаха.
    Друга точка на вриење е кога ќе се подразмислиш од друг агол( не дека инаку само од еден , стално така , ќорсокаци наоѓаш), дека можеби вака си посакал и уште сакаш и тежнееш па затоа се дешава се така редоследно.
    Битно е да не сме сами под ѕвездите. Абе најбитно.:)

На Herrera, Rama, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    There is no place like home - зависи каде се осеќаш дома.

Наскоро правам промени во животот ..... денеска се потсеќам на спомените ова време , аххх Дизниленд во Хонг Конг .....пак ми се оди во Дизниленд , овој пат во друга држава :inlove:

Ви имам кажувано дека од сите места во светот во кои сум била најголем впечаток ми имаат оставено Сингапур, Јапонија и Канада .....епа што кур барам тогаш во Германија а ?

Има едно девојче кое го следам на Youtube , страшна работа е колку е она позитивна во сите нејзини клипови , а премногу ми личи на @Dream-Girl ( среќен роденден уште еднаш, биди среќна и успешна :hug: )

Еве клип од девојчето, ме потсети на патувањата , спомени, спомени и само спомени .......:sun:

Ај убав ден на сите ,нека ве држи позитивно расположение :*:

На sweet-cherry, TutiFuti, Glossy-girl и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Страв ми е да влеза во Скопје :worried:
    Уште од сега имам чувство дека ќе се стопам како шеќерче :D

На Next му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.295
    Допаѓања:
    226.872
    Сдк го гледам Скопје полно од другите градови. На шопинг.. На кафе.. На прошетка.
    Такви среќни насмеани лица зашто се тука..
    Ги гледам без никаква емоција како фацијална експресија..
    Како може да му се радувате јас не знам.
    Ај се мењаме..

На Brinetka, Ava.84, Glossy-girl и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.202
    Баш па имам впечаток дека од другите градови одат во Скопје поради болници. Тргнувајќи од самата себе, секоја моја посета на Скопје ми е поради преглед, а успат ќе седнам некаде и на кафе, ручек или ќе завртам некој круг низ City Mall.

На mareane, Glossy-girl, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.