Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Сагата продолжува: Повторно ме додаде. Давајте ми идеи :wasntme:

На cresa-jagoda, Rama, Lella и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Hugh

Hugh Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2019
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    115

Wave_ni * mu i ti i cekaj...

На Crazy.M.girl и Oxymoron им се допаѓа ова.
  3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.654
    Следам на една фб група шеговито ставен статус дека ако не ставиш слика од детето и во коментар пишеш "мое се", "мојот смисол за живот" "наше сонце" "мојот свет", "прауд оф хим/хер", ќе дошле од социјалното и ќе проверуваат дали навистина си го сакаш детето.
    Ме насмеа првично иако сум мајка и имам употребено еден од наведениве изрази на објавена слика. И јас не знам зошто ама го ставив во хаштаг
    Но, читајки коментари наидов на добар коментар дека тоа се жени без емпатија кон оние што немаат деца и родители. Друга жена се надоврзала како демек "јас не смеам да ставам слика од одмор оти друг не може да си го дозволи?"

Жено една низаедна. Да ти објасни мајка која помина низ трнлив пат и ја осети болката дека можеби никогаш нема да фати бебе во раце, а толку многу го посакуваше.
    Сериозно споредуваш материјално работи како одмор со немање дете?
    Ај јас да ти споредам што значи тоа и како звучи најблиско објаснето колку да осетиш што е права споредба.
    Тоа е како да му речеш на човек без нозе или човек без очи, колку ти е тебе убаво и како не би можела да го заамислиш животот без своите очи и нозе. Ете толку многу боли!

Одбегнувам поради тоа срцепарателни статуси на социјални мрежи за моето дете, сопруг, мајка... . Не значи дека ако не ја објавам мојата љубов дека таа ја нема или е помала од тој што ќе напише реферат.
    Не значи дека ако не му честитам на мојот сопруг со срцепарателна порака на фб, дека му немам честитано дома со една прегратка која многу повеќе значи од тој статус.
    На крај не ми е јасно на кого сакате да го докажете тоа, на себе или на другите правејќи го тоа?

На Kolin, Rama, Milobebence и 12 други им се допаѓа ова.
  4. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    5.607
    До каде се оди со барањето внимание кога возрасни жени, мајки, имаат потреба да си билдаат его со објавување слики во на форум со пози на сликање бетер од тинејџерки... и потоа се критикуваат девојчињата дека провокативно се сликале и облекувале

На M&M, Rama, hermosa и 5 други им се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Не знам зошто го мерите секој пишан збор на социјална мрежа. Зошто едноставно не си го живеете животот и не ги оставите луѓето слободно на свој профил што сакаат да постираат и да пишат под сликата.
    Ако ти лично не сакаш, не постирај слики и не искажувај љубов преку зборови под самата слика.
    Мене лично ништо не ми менува во животов од туѓа слика или реферат срцепарајучи под слика, статус или било што прикачено на социјални мрежи.
    Гледајте вие што правите и што постирате, премногу се замарате со туѓиот живот и профили.
    Какво време дојде, да пази човек што постира, што ќе напише под слика, уште да ви засмета ако родител на дете во јавност му изрази љубов или го гушне.
    Премногу слободно време имате очигледно.

На duffi, flower30, sierra и 24 други им се допаѓа ова.
  6. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Овие 3 дена ми се преполни со убави дешавки. Родендени, годишнини, средби, забави и се тоа на и со драги лица. Тоа значи зголемени обврски за мене, пошто јас сакам се да е совршено како од каталог, работев деновиве ко коњ за достојно да пречекам гости, да направам совршен роденден, да најдам совршен подарок, и се тоа да изгледа како бајка што долго ќе се памети и сега ме боли главата и коските, а тешкото помина, остана само она убавото, дружбата. Нема ваљда да седам со главоболки. Два дена не ми поминува.

Друго, се потешко и потешко ми е станувањето рано за на работа. Кога ќе го слушнам алармот ко цела планина на душа да ми паѓа. И одма тука триста мисли, што да измислам денес да не одам, па не можам тешко ми е, па дај покасно да одам ќе останам после и така 5 минути со разни планови, станувам и одам. Така секој ден, секое сабајле.

И трето, се убивме играње табланет последнава година. После толку активно играње, кога ќе видам бројки собирам за да земам со џандар или поп или дама или нешто големо. Регистрација 1472 и јас седам ко ненормална собирам и си викам со поп земам се. Тоа со регистрациите ми е проблем, сега за табланет ги собирам, а пред тоа ги собирав сите бројки додека не стигнам од збир од една бројка. Пример 1472 и јас тука 1+4+7+2=14 1+4=5 Ок 5. И ајде друга кола, друга регистрација. Човек ќе си рече блазе тебе да ти го имам паметот да се одморам, камо тоа да ми е само за размислување, ама и кога имам проблеми ми одзема ова внимание.

На Lella, Alisa22, Blue.Sky и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.654
    Па баш за во јавност во реален живот немаам ништо протов, за на социјални мрежи ми е коментарот.

А вишок на слободно време имаме сите штп дремеме на форум, само некој различно го користи, некој на форум како ти некој на социјални мрежи.
    И не ми ја сфари поентата очигледно, акцентот беше ставен на споредбата.

8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.101
    И сега ако се мајки треба ла да се забулат?Да не се шминкаа и со искубана коса да одат? После раѓањето нема ли живот веќе?:?:
    Секој со своето време и девојчињата и мајките.

На Rama и TutiFuti им се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Па и на социјални мрежи, негов профил, негова работа.
    И не, не ти беше само за споредбата, туку за емпатијата кон тие што немаат деца и за тоа дека може и приватно да се искаже љубов без да се пишува по профили.
    Гледајте си го важиот живот и вашите профили, за туѓите има кој да му ја мисли.

На CameliaMiller и Alisa22 им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.654
    Извини ама мене ми е гајле и за другите. Посебно за оние што поминале или го поминуваат мојот тежок пат. На секој начин ќе се трудам да им помогнам :)
    Гледањето за другите не секогаш го сфакајте во негативна смисла.

И да кој што сака нека си прави, а мое право е да го искоментирам на форум дали мене ми се свиѓа тоа или не ;)

11. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Еее какви има, да правиме муабет за луѓето на социјалните мрежи, три дена ќе пишуваме. Кој како си се осеќа нека си прави, тотално ништо мене во животов не ми менува, без некои легенди животот на социјалните мрежи е сосема досаден и монотон, па бог нека ги придава таквите велам јас, вам што ви сметаат напиете се нешто чајче за живците.

Посебно интересни се дел од постарата популација со сликички од 41ва со ружи светликави и под нив добро јутро свима, па после слика од шоља кафе исто со светки така старски амбиент и напишано нешто ко добре људе код мене на кафу бла бла и цитати за семејството, иииии најдоброто од нив, господ да ги поживее е коментирање по групи. Ставила некоја виц да се насмеат, кога поминале покрај свињи, мажот и рекол на жената еве ти ги роднините и таа му рекла да свекорот и свекрвата и сега дотичната госпоѓа се кара со тој што постирал млада си зелена ќе те видам тебе свекрва, младоста не е ко што беше, сите сте вакви онакви, па и објаснуваат виц е да се насмееме доста сме негативни па таа на кој бе ти негативен му велиш невевче едно непрокопсано и тн и тн и јас чајчето во рака и листај. Тешко мене.

Што има да ми смета, секој профил различна куќа. Ако ти смета не ја посетувај. А да смениш нешто во туѓа куќа немаш право. И така, вие ќе си одлучите, дали ќе се нервирате и ќе се напнувате, ќе игнорирате или како мене ќе си направите забава од сето тоа. Здравје и јас може ќе стигнам така и бетер ќе правам, ама сега се забавувам.

На CameliaMiller, Rama, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.235
  13. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    5.607
    Ava ако убаво ме читаш за начинот на сликање е. И не секоја облека одговара на 15 год девојче и 35 год жена.

14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Толку млади а толку ограничени или пак љубоморни што возрасни жени и мајки изгледаат подобро и се облекуваат подобро од вас?

На smooch, Lella, Sejfullai и 5 други им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.004
    Допаѓања:
    130.671
    Каде гледаш љубомора во нејзиниот пост?
    Нормален човек не љубомори на неморален човек.
    Само кажува што не ѝ се допаѓа.
    Па,на жена од 35+ години не ѝ личат алишта на 16-годишна или 20-годишна.
    Никоја не треба да е закопчана до врат,ама изгледот со градите на изволте не е во ред ни кај тинејџерка,ни кај постара девојка или жена.Не се во ред ни оние фацине кои ги прават.

На violetblue и hermosa им се допаѓа ова.
  16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Какви бе гради на изволте, кому му се нудат откриените гради, добри ли сте со здравјето ?
    Кој ви ги има всадено овие глупости во глава, аман, ве запустил.

На CameliaMiller, SexiLy, smooch и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.653
    Допаѓања:
    175.111
    Неморална жена= отворено и бујно деколте.
    Или па ку*ви се ваквите?|(
    :puke:

18. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.654
    Мене повеќе ми смета однесувањето одколку облеката.
    Ако може да носи младелачки работи и да и стојат и да не и е незгодно, браво за таа мајка алал да и е.
    Јас на пример се срамам така разголена, оти мислам дека не ми стои не за друго. Да имам топ тело и убаво да ми стои и ако изгледа вкусно, зошто да не :)

На Rama, Dadusicka и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  19. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Ред, зошто да не и стојат ако е убаво градена иако е во по одминати години? Дури и да не е згодна, прашање на личен вкус е. Нека се облекува секој како сака.

На CameliaMiller, Lella, Sejfullai и 7 други им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.187
    Допаѓања:
    175.670
    Сакам да кажам дека како неморален човек, се држам подалеку од овие „нормалните“. |(

Друго, сакам да кажам дека сакам убај цицки. Да ги имав ќе ги клавав на ... „изволте“. Оти се убај и така ќе се осеќав јас убо, а не оти сакам некој да ми ги гледа. (poolparty) Можда имам пишано негде, да имав пари, ќе си зголемев градите. Едно време мислев дека не би, ама тогаш уште ми растеа и имав надеж. :devil: Сега ја изгубив веќе. :D

Исто така, сакам да кажам дека џабе вежбам за да одржувам добро расположение кога се околу мене е прегласно. Тропање, вода, чешма, шкртање со молив, гласови, викање, не зборање туку викање пошто зборање е overrated. Песот откри дека во маалото има други песој и НЕ СЕ ЗАТНУВА. И оди им лај на другите песој, и тие кога ќе му згртат трча на тераса со цвичкање. Не го ни чепкаат, не се ни блиску ама зошто му згртија на неговото курчење квичи. Е ај оди прај си обврските дур постојано ти пулсира главата. И Бруфен после, е Бруфен после. Така останвам способна.

Чао.

Последна измена: 6 декември 2019
    На faye, CameliaMiller, smooch и 19 други им се допаѓа ова.