Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    17.210
    Среќата во животот не ја чинат победите, признанијата и трофеите кои некаде собираат прашина. А и аплаузите брзо стивнуваат. Среќата ја чинат луѓето кои влегле во нашите животи и оставиле трага, кои и покрај сите подеми и падови собрале храброст да останат тука. :!:

На Nana19, eliesaab, mimiiiii и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    92.106
    Горде а јас сум уште посреќна кога ќе почуствувам и видам дека постојат такви луѓе како ти.
    Во врска со оваа што го мислиш и што им се радуваш на другите луѓе. Tаквата добрина и убави мисла за друг човек се враќа само со убавина :)

Mојот професор од средно кој што го обожавав како размислува и колку е смирен секогаш велеше: јас никогаш не се нервирам, кога на човек му е потребна помош а гледам дека можам да му помогнам гледа да му се најдам колку можам повеќе,не ги казнувам и карам моите деца со убав разговор се се решава и средува.Oмраза немам кон никого на секој посакувам само убавина.
    Сe замислував понекогаш слушајќи го и размислував како е можно да бидеш таков човек ,како што беше тој.
    A тој продолжуваше да зборува: верувам во себе и моите најмили како на нив им посакувам добрина истото го посакувам и на другите луѓе,несакам кавги и поделби,негативната енергија гледам да ја претворам во позитивна и секогаш да имам насмевка на моето лице. Несакам на никого да судам тој што е над сите нас е еден и гледа секогаш се

Mислам дека неговите зборови и ден денеска ги слушам во мислите,тој беше меѓу ретките луѓе од кои научив нешто за животот и почнав да го применувам како мое секојдневие.
    Нема ништо поубаво од тоа да добиеш искрена насмевка од некого,да видиш заљубен пар како се смеат на цел свој глас и бликаат од среќа нема ништо поубаво од тоа случајно да чуеш како некој кажува убав збор за тебе...
    Секое добро со добро се враќа,гледајте само напред пред себе и не ја полнете својата душа со омраза :)

На Barbie20, eliesaab, vinozito1 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    На крајот од денот, после таа шминка, скапа облека, лажна насмевка, кои сме ние?
    Живеев за други, рушив многу работи за други. И не не сум среќна, можеби тоа и е причината поради која ја чуствувам кнедлата во грлото.
    Сакам да беше поинаку, сакам да направев поинаку некои работи. Згрешив, заебав се...
    Ми доаѓа да ја фрлам проклетата маска, да се отпишам од факултетот, да ги спакувам куферите и да заминам далеку, многу далеку. Каде што никој не ме познава, каде што никој и не познавам. Сакам да сум сама...
    Не е ова среќа, дефинитивно, а и не ми мириса дека ќе е.
    Ама каде горе високо, долу длабоко, насредина пекол...

На Trnche, mims-89 и XstrongerX им се допаѓа ова.
  4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Не знам дали некогаш сум спомнала, ама...
    Ич нејќам кога некој ќе ми пише хехе. Боље пиши само смајли. Се осеќам ко присилно да терам некого да се смее. Ако се смееш, смеј се асално - хаха. А не овака.

Значи не зборам за должината на тоа хехе, ако сака нека биде долго од тука до Марс, али не го сакам тоа смеење и точка!

Ме прифаќаат одвреме навреме, ништо страшно. :D

На sweet-star, Dvolicen, MandyLane и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    513
    ^ И јас не го сакам тоа смеење, ау како ме нервира. Многу манијачки ми изгледа, ме подсеќа на оние шо ти намигаат/свиркаат на улица и ти се смешкаат баш онака хе-хе |(
    Добро само јас ли можам да спијам волку многу? :D
    Пред некој ден решив-ќе си легнувам рано и ќе станувам рано. Не спиев цела вечер нели за да си легнам порано. Си легнав пред 11 ипол, си викам ќе станам на кај 8, најкасно 9. Аха, да |( Спиев до 1ипол. Кога ставав очите ми беа подуени од спиење :drunk: Значи никогаш немам спиено 14 часа :o Вчера си легнав во 2ипол, станав во 4 :fubar: И сега како да спијам јас? :| Ќе биде нешто од моето легнување порано, а обожавам шетање во утринските часови, накај 6-7. Ама ајде, кој ќе станува? :D
    СДК некои работи ги сфаќаме многу доцна, додека да видиме што навистина се случува околу нас, она што го сакаме сме го изгубиле...

6. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Дека скоро стопроцентен песимист како мене кој не верува дека соновите сами од себе се остваруваат, од денес верува дека нешто надреално плус влијае на некои работи. Дали е среќа, дали е некој Бог, дали е карма... што и да е :) Ништо не е невозможно!!!!!!!!

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.093
    Знаеш дека ќе биде убав ден кога првата мисла штом се разбудиш ти е псовка. Сочна и македонска, значи си спиел повеќе од доволно.

Конечно земав здив. Понекогаш ми е чудно кога сум дома, ете толку долго сум отсутна од таму што ми е чудно. Никогаш не бев од оние луѓе кои се максимално посветени на работата, мене не ме радува тоа.

На QueenElena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Смешни ми се луѓето кои од петни жили се мачат да изгледаат зрело, сериозно, културно и достоинствено. Всушност изгледаат некако нерасположено, „скиснато“ и плачливо. :D

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Како мува сабајлечки нерасонет што може да те извади од такт - никој! :swear: :D

10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Зависно од тоа кој, колку слуша класична музика, смешен е моментот кога при слушање на истата, човек у занес ил транзиција, пафта со рацете у вис, ко диригент/ка... :music:

На Someonespecial, Victorian и Vikica.cuci им се допаѓа ова.
  11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Колку повеќе си го затвораш кругот и учиш сам да си го исполнуваш времето на начин кој најмногу те исполнува,да не си зависен од "некого" или пак, "нешто"....хмм...толку...поубаво се чувствуваш,да!

Препородена сум.Научив сама да си го исполнувам времето,како што викаат,ако сам не си го направиш интересно кој друг?

Да,малку се затворив периодов,ама добро ми доаѓа.
    Си го затворив кругот на неколку блиски пријател/и/ки,домашните и толку.И убаво ми е.Многу!

Престанав да се грижам за другите кои,сфатив,дека премногу ми нанесувале болка сето време додека јас бев таа што беше секогаш тука за нив.

Животот е суров,ха?

Не ми е во крвта глумењето недостижна,ама периодов баш така се чувствувам.

Не знам до што е и како е,игра на ѕвездите можда?

Во секој случај,го сакам ова и ќе се трудам да го задржам.
    Да,ќе го стискам со сета сила во дланките се додека не ми се испотат од стискање,ќе го љубам,пазам и чувам!

12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.151
    Денес љубовта се купува како секој друг производ.
    Се избираат брендирани чувства спакувани во скапи статусни обележја што се мерат во бројки и количини создавајќи совршено тело кое има срце што љуби се додека другиот купува и душа што го прави среќен се додека тој има за да троши.
    Паричниот износ одредува кој е подобар љубовник и која е единицата мерка што ја става страста на кантар.Пред да пресметате колку чини љубовта што сакате да си ја купите треба да знаете дека и таа има рок на траење како и другите производи што ги купувате.

П.С. Заборавивме на големината и значењето на пораките од љубовните песни,поеми,приказни,романи во кои се слави големата љубов.Ако се љубевме и во реалноста така искрено, ќе живеевме во еден среќен свет.

На vinozito1, Mishela и Captain-Omni им се допаѓа ова.
  13. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Убав е Широк Сокак.Да шеташ во ладовинка,мераци.
    Но,едно нешто што ме иритира летово е уличната мода.Секогаш сме важеле за добро облечени жени.За жал деновиве гледам само чипкасти блузи со одоздола прслуче. :devil:
    Дали мислите дека тоа е секси?Опасно се лажите.Тоа е толку дегутантно и незнам како не им е срам на дечковците или сопрузите да шетаат покрај вас.Подобро излезете по прслук.
    Пријатен ден :lol:

14. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Не и верувам на онаа што носи бели хулахопки и што чита Сумерловер и ми ќеридо бесино, венецијанките не се завеси.

15. anste

anste Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    127
    Лелее луѓе каков ден. Како отворив очи утрово цело време ми се вртат песни низ глава ко да сум лапнала радио и не отишло во желудник туку нагоре во главата. Па и го слушам звукот како кога се мењаат станици |(

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Само не викај.Те молам.Затоа што неам живци да те слушам и не можам да поднесам тоа.

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.182
    Да не навлегувам во тривијалности, ама имам толку овни во животов запознаено, но само еден е исклучок, се друго...
    Погадно од човек овен не постои. Кој сака нека се навреди, ич не ми е гајле.
    Самите по себе се препредени самобендисани лицемери кои така убаво ќе си исецкаат за себе си, а за другите им е гајле. Поголеми мизантропи и нарциси и да не постојат. А така фино ќе ти се подпикнат како фини, учтиви добродетели, а всушност...
    Глумењето храброст им е најсилна страна за да си ги сокријат сите слабости и маани,а всушност се обични козички. |(

И да, непомирливи се кога ќе ги поразиш, преоѓаат во психо. Нервни сломови доживуваат.
    Особено жените. :!:
    Е тие ќе ви ги шпиунираат банкарските сметки и ќе ве оговараат каде што ќе стигнат со измишљотини. |(
    Таквите исто така ќе ти ја украдат работата и ќе речат леле се сама сработив, не дека она не ми помагаше, ама не е тоа тоа... а ти очи си окапал, мозок ти зоврел додека госпожа никаде ја немало.

Веројатно постојат за да држат баланс во светов, да донесат тро зло и потрешкотии за сите.
    И рака на срце, до сега не сум сретнала па и човек да каже нешто добро за овен, сите се пу пу пу од нив, ама за доброто на сите еве вака, ви правиме лице зошто сте толку напорни и досадни со вашето цвилење ако ете ве погоди некој со вистината.

И надвор од исфрустриранава тема... Кој ви е такво со Макаронсот? Сиријсли, све што беше сељанка се спопадна по макаронс. Падобранци у живот не сте јаделе? О рили?
    Падобранци повеќе од макаронс и темпо повеќе од орео. Пријатно.

На HoneyBun, Doozy, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Еве и јас да се вмешам, дечко ми е овен, ама баш ништо расипано во него нема, ништо од ова не му одговара освен што не сака пред други да покаже слабост и не сака пораз. Но сите зборат се` најубаво за него. Како и да е, откривме уште еден исклучок. :rofl:

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Јас сакам да кажам дека посреќна нема да бидам никогаш како до сега.

20. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Ех, еден ден да беа сите желби реалност, поинаку би било.