Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Убав ден денеска.

Богами, од сабајле ми тргна. Си станав на време, си се спремив за на работа, лека полека, кафенце си испив, појадував. Наочари на мене, слушалки и музика, сонце блеснало уште рано, рано - мераци.

Вака да е секој ден. Ме гледаат колегиве на работа и викаат: види ја бе, колку е среќна :) . А јас, цел ден си потпевнувам, насмевка од осмица до осмица. Среќна сум. Почнаа и да забележуваат луѓето околу мене.

Го чекам дечко ми да си дојде. Си сварив кафенце, си го зедов мачето в скут и си читкам нешто.

Убав ден денеска. И утре да ми е ваков. И вам да ви е убав :D

http://www.youtube.com/watch?v=j7pEg3KXNcs

Џоунс :*

На crazylady, anuskaNESTLE, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 12 други им се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Полошо нешто од деца кои се однесуваат како возрасни, се возрасни кои се однесуваат како деца...

На Mishela, GarpovaV, crazylady и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Значи како да им се објасни на одредени личности, дека ако носам диоптерски очила, не гледам во 18Д, туку имам сосем нормален вид? Дека со помош на очилата, јас гледам нормално, а не како со двоглед? - Ај види што автобус иде, ти носиш очила. Или, доколку прочитам ситни букви на амбалажа: - Па добро, нормално дека ќе читаш, носиш очила. - Ама мене ми се за далеку, не за блиску. - Па нема врска, битно очила носиш.

Или мислат дека доколку за момент ги извадам, не гледам ништо. Апсолутно слепа сум. Ми иде да им делам флаерчиња, да видат што/како е. :D

Mора да ми ги земат, за да се сликаат со нив. Вака.
    Како да им соопштам, дека со очилата можеби изгледаат паметно, ама не им влеваат мозок? :wasntme:

Ај, чао. :geek: :emo:

На Monna.Monna, GarpovaV, unforgiven и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.136
    Допаѓања:
    91.472
    Голема и единствена љубов 9години во врска и 23 години во брак а тоа се мама и татооо :lol:
    Денеска им е годишнина од брак :lol: мамичка ме носела во неа на денешен ден пред 23 години и после 3 месеца сум излегла и сум им била права радост :tmi:

Многу сакам да слушам љубовни приказни од постарите дури и оние на бабите и дедовците ми се интересни ... ех колку се менува времето денеска имаме се што ни овозможува подобра комуникација пред се и пак има многу разочарани во љубовта бее.
    Мама и тато имале врска на далечина уствари татко ми учел каде што живеела мајка ми :)
    На мајками татко ми и е прва и последна љубов ... цел живот со еден човек кој што си го засакал уште од првото видување ааах шо убавооо :wasntme:
    Немале мобилни немале компјутери но сепак имале убав љубовен живот врската убаво си ја одржавале ... Колку било убаво да добиеш писмо од љубениот додека е војник ... оваа мајками секогаш ми го раскажува како и било додека таткоми 1ипол година бил војска во друга држава :)
    Има уште многу да ви пишувам за нивната љубов но засега доволно е :)

Им посакувам да остарат заедно и да доживеат длабока старост ,да си исчекат прво зетови па внучиња :lol: Да уживат во секој момент кој што им го нуди животот,да бидат вечно заљубени и уште многу годишнини да прославуваат заедно .

Ве сакам :l:

На Lovely93, Daydream, Doozy и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Не ми се јасни луѓето кој несакаат да учат.А уште повеќе оние кои на некој начин ке се пофалат за тоа као во смисол „Јас имам слобода од родителите,никогаш не напоменале книга да фатам.“.Зошто мислат дека се интереси?Барем за мене не се,воопшто.Не ми е убава сликата кога ке видам како редат таквите слаби оцени и на крај ке немаат за своите деца.Ке немаат да им пружат топол дом,јадење,играчки односно убав живот.Зошто ? Затоа што ги мразело да учат.Епа тоагаш ке се каете и ке плачете.И мене можеби некогаш ке ме фати мрза ама мотивација ми се моите идни,непознати деца. ( :lol: ) Ајде појдов да си ја кројам иднината,да учам! :D

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Чувството кога си одиш дома, разговараш на телефон со другарка ти, поминуваат до тебе средношколци и ти свиркаат :rofl: :tmi:

7. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    И пак цел викенд дома не се собрав.
    И еве сеа пак температура и болна.Тоа е,некои работи се повторуваат многу пати.
    2 дена нема школо,дома со чаеви и со книга,ама не книга од мерак да ја читам,туку Биологијата.Тестови..тестови everywhere.
    И така.
    Имајте убава вечер,отидов да дрмнам Амоксиклав.

http://www.youtube.com/watch?v=IvPWyv4Jd_8

I wanna hold you so much.. :wasntme:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Немам обичај да ги споредувам луѓето ,но инспирирана од постот на Луничка и телефонскиот разговор на золва ми и мм си мислам која е полоша.Mојата викнала молер :fubar: ќе варосувала кај мајка и :!:
    Сето тоа ќе беше во ред,доколку се случеше напролет. :sun:
    Посебно не сега , времето е променливо,секој би можел лесно да настине , посебно свекрва ми, која е изнемоштена и стара,дури и она самата . :doh:
    Неодамна, во една кавга и го покажав местото. Кој е домаќинка во мојата ќука?
    Сега за да си ја докаже арогантноста, и дрскоста, ќе варасува. :fubar:
    Ама мене не ми е галје бре :!: освен што ми е жал за свекрва ми.
    Кажав јасно, не очекувајте помош.
    Си живаеам во сопствена куќа.

Во куќата на мајка и нека прави што сака , ама во мојата се варосува напролет со договор на сите.
    Не знам која е полоша .Луничка твојата што ти валка, или мојата што ќе варосува. :?:
    За мм немам зборови.Не играм како другите ми свират.Туку сама си ја избирам мелодијата.А за пари знае да купи по некоја стара износена блуза за мајка и па дури и етиќета да и стави.Иронично е што за неа има сметка на ливче.

На Silver.E и lunicka им се допаѓа ова.
  9. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Нашиот биоритам е како променлива величина.
    Колку и да се обидуваме правилно да ја користиме диригентската палка секогаш ќе се најде некој што ќе ни даде погрешен знак :?:
    Затоа што другиот е диригент,а ние сме дел од оркестарот :(
    Тој е маестро,а учениците треба добро да слушаат и вешто да свират по неговиот ритам.
    Аплаузот е во рацете на публиката.
    Но,за кого е наменет? Дали за оркестарот или за диригентот...
    И до кога ќе ги наградуваме погрешните,а успешните занемарени од општеството ќе бидат дел од нечиј тим таму некаде и друг ќе им го додели признанието...

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Викендот ми помина по шетање, гости, театри, циркуси и незнам каде :rofl:
    Времето ми мина толку брзо, незнам што да кажам.
    Денес денот ми е цел у хаус, а сите страни сум, дома едвај се прибрав :yawn: . Од школо кај другарка да учиме драма, од таму кај баба, псоле со моите на друго гости лелее аман веке книга не сум фатила за утре :| . Неделата ми почна онака збркано, се набрзина и утре така се до недела.
    Да дефинитивно ми треба одмор ама ќе го дочекам до петок- ќе идам за Бугарија во Банско на екскурзија ^_^ . Одвај чека да одам, цело друштво девојчиња, три дена сигурно убаво ќе си поминеме. Одамна немам ни скијано, па така да убаво ке ми дојде на душичката :D .
    Добра ноќ на сите :* :hug:

11. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.611
    Научите веќе еднаш да си го гледате својот живот,а не туѓите тоа што го кажувате за други, само име им знаете и им измислувате приказни, а тоа уствари се вашите грешки што вие сте ги направиле и правите приказни за други луѓе.Дај оладите луѓе од таа љубомора, не е убаво да се биде љубоморен.Оздравете еднаш засекогаш бидејки љубомората е болест и гледајте си го вашиот живот и заборавете го мојот живот и на другите околу вас ....

На Silver.E и Gordana10 им се допаѓа ова.
  12. summer-lover

summer-lover Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.265
    Цел ден правам една проклета ѕвезда од жица,учам и пишувам....Плус болна сум ,бледа сум како крпа..
    Што ќе беше бе денов...?Добро е што ми пишаа оммилените феминки па ме расположија (знаете вие кои сте 8) )

Одвај чекам да си легнам во топлиот кревет да се одморам и да си ги освежам мислите.Утре да го завршам добро тестот и да го видам :inlove: .
    Ме прифати на фб :geek: :geek:
    Добра ноќ!!!

13. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    Сакајте некој и некој ќе ве сака вас ♥ :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

На love93, Handy, something.nice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Чувството кога читаш и си велиш, да не сум случајно на Гламстик. О, не, на Фемина сум била. :headbang:

На Monna.Monna, Kacjushka, LittlePinky и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Си слушам македонски песни. И си мислам, еј колку квалитетна музика имаме и ние.

Американците нека ни љубоморат.

Нокаут, најдобри! :bow:

http://www.youtube.com/watch?v=1d0Vbi0IY1Q

На BlackPiano и lana.del-rey им се допаѓа ова.
  16. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Темата Преминување на нова платформа е од времето пред да се родам јас на форумов. :tmi:

ШОКАНТНА ВЕСТ: Ќе се бришат ли лајковите !? Кои стресови човече ! Ама за џабе... :whew:
    И врв на се, темата е заклучена !
    Изгледа зошто некој пак ја потикна со некои мислења.
    И најлесно беше без никакво објаснување да се стави клучот.
    Да се замолчи народот тука. :swear:

Никој не бара многу. Ама малку од малку нешто да се среди на форумов, да се има малку ред. Ова веќе на ништо не личи.
    Гледате и самите и молчите. Ама утре кога ќе се сетите, може ќе ви е касно.
    И да, воопшто не е фер вашиот однос кон нас.
    Сите ние кои го сочинуваме форумов сме ништо за вас ? :?:

Гламстик се затворил...Требаше едно свечано добредојде да им направиме на сите членови кои се префрлија тука... :party: :dance:

Порано СДК беше мерак за очи. И среќни и тажни нешта ќе прочиташе, ама со мерак. Имаше членови кои пишуваа...И собираа лајкови, заслужно.
    Сега, на еден прост пост гледаш еден куп лајкови, исто како на грда слика на ФБ од која ти се наткрева, се чудиш од кај добила 200 лајкови. Онака споредувам... :^)

Нека не се лутат малите. Има и супер девојчиња кои се помали. Но, воглавно, фали она нешто кое било претходно, кое со зборови не се објаснува, туку само оние кои биле на форумов (зачленети и редовни гости) порано, знаат на што мислам.
    Фали тој дух на Фемина.
    Фали емоција.
    Фали живост.

И наместо вие да се трудите и да не придобивате, ние ве молиме вас. :x

На Monna.Monna, Daydream, ilipili и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    И тогаш ѓаволот рече:
    -Еве на пример во сабота и недела ќе биде облачно со врнежи, а у понеделник на пример супер ќе биде времето. :devil: ]:)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.192
    Зошто ги убиваат волците? Се симнале во селата, и мора да ги убијат, да ги стават на некое фиќо и да собираат пари :puke: Одвратни луѓе!

На Avenged му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Ме фати една носталгија за детството.
    Се сеќавам ко бев дете на вакво време како денеска ќе излезевме надвор и ќе трчавме и игравме цел ден. Да бидам искрена ми недостасува тоа време. Премногу. Кога ќе ги видам денешниве деца седнати пред компјутер и по цел ден затворени дома, на вакво сонце, ми иди да ги фатам и да ги вратам во каменото доба, да се научат малку оти се мсилам дека и тогашните деца имале подобро и позабавно детство.
    А и не е ни чудо шо пола од нив носат поголем диоптер од мајка ми....

Кога сме кај мојата носталгија кон детството, за да ми помини некако седнав и си ги изгледав првите два дела од Хари Потер филмовите. Незнам зошто, ама ме потсетуваат на детството и си ги сакам премногу и обожавам додека ги гледам. Сега се знај, чим ги почнав првите два, ан ред се и останатите, но тоа утре пошто сега викам да седнам малку да се позанимавам со факултетов.

Поздрав девојки и имајте пријатна вечер :*

На Hipster, sweet-cherry, Elennaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Се чуствувам убаво,само овој дождов ми расипа се, го стопи снегот, ги измокри улиците, колку ги мразам неодговорните шофери кои негледаат како возат, и додека мирно одиш по улица, се восхитуваш на се , пљассс некој те испрскал , или од невнимание си шлапнал во вир ... е тоа ти е тоа ....