Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Ме прашува еден лик како сум, му велам било и поарно. И оти ми вели, што ти фали. Пари ми фалат велам. И зошто ти се ме прашва. И јас ќутам и не знам што да кажам. Не знам зошто ми се пари, не сум размислувала. Како можи да не сум размислувала што би праела со многу пари, значи не сум амбициозна, па си викам што не е во ред со мене, како можи да сум олку без идеи и без визија за животот. Па ми текнува дека нема ни да имам многу пари никогаш итн. This is how overthinking works. :angel:

На Biljarkata, tinka-mace и Idedemja им се допаѓа ова.
  2. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.631
    Се ќе си дојде на свое место.

На eliesaab, MarigoldA, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    10.530
    142168305_979875039084279_6420050190132488797_n.jpg

На LejlaD, Alisa22, tirkenbal и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.554
    Извикана реченица што ми се врти во глава деновиве - Луѓето ќе те запознаат колку што се спознаваат себе си.
    Вистина... и се уште на 30+ години, најчесто само облеката... и ништо друго.

На LejlaD, *Amethyst*, eliesaab и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    25.268
    Ги добив првите две десетки се осеќам некако многу гордо :inlove:

На LejlaD, Mahidevranfan, tirkenbal и 19 други им се допаѓа ова.
  6. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Нема ништо поодвратно од маж кој мисли дека секоја девојка е лесно заменлива.

На LejlaD, Alisa22, tirkenbal и 29 други им се допаѓа ова.
  7. Karamela12

Karamela12 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    3.872
    За да се опраи нашава државичка и за да се каже идеална земја или како е тоа во некоја си таму цивилизација сите се први на фамилијарни собири,слави, фејсбук,кафе муабет,муабет со некој рандом лик.

Ама нормално нели на муабет сите сме херои и најобразовани ама коа се работи за дела само ќе се прокоментира:”банана држава”,”прост народ” или ладно ќе си се преќути и ќе се продужи муабетот дека ова само кај нас го има.

А,изгледа не сме свесни дека ние сме истите тие што ги прифаќаме и преќутуваме работите за кој што божем се бориме,ни сметаат и муабетот е така у друга држава нема.

Ние сме истите тие што фрламе ѓубре на сред улица,а збориме како живееме во загадена околина со стока народ.

Истите што први оговараме како некоја уште не се омажила,друга не родила деца,трета се развела.А,демек за туѓи животи ич не се замараме и си гледаме само наше гајле и наш покрив.

Истите што мразат да завршат работи преку врски,преку тој ми е чичко и вујко ми е владика.Ама коа доаѓа ред и за плаќање сметка у банка бараме човек.Па да,што мора јас да чекам? Да не зборам за врските во образование.Уште од мали децата ги учиме на тој начин и после муабети дека само неписмените ги стаиле на јаки и државни функции?

Истите тие што секојдневно гледаме неправди,злобни и некоректни работи ама тука само молчиме.

Истите што се жалат дека сме злобен народ,а први фаќаме сеир и се радуваме ако му умре и на комшијата козата.Зошто он да има,а јас да немам?

Истите што сакаме промени,а никако да тргнеме од себе.

Истите што ни смета Балканскиот менталитет,а си продолживаме да си го практикуваме.

На LejlaD, Lella, M.B. и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.311
    Леле кој шок ме мавна ко дознав дека Halsey е бремена, еве уште не ми се верува.

На LejlaD, cresa-jagoda, smile:) и 3 други им се допаѓа ова.
  9. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    Каде е или поточно во ШТО е проблемот?

Најчесто читаме и сме сведоци на жртви на сајбер насилство и сл. Но, зошто е тоа така? Треба сите да бидеме свесни и да ги учиме децава да се почитуваат, сакаат и имаат достоинство спрема себеси.

Не знам, можеби грешам и ќе наидам на критики и обвинувања.

На LejlaD, nevermet18 и edna_malecka им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Исчисти си,среди си, легни си во топличко, најди си поза и ќе ти се примоча. :drunk:

На LejlaD, Alisa22, lovemme и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.037
    Како можев да се родам овде бре у пичку матер веќе.
    Секој ден минимум +1 причина за да избегам од глупава држава.

На LejlaD, Alisa22, tirkenbal и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Знаеш како оди тоа никогаш не вели никогаш :cash:, ми измами насмевка со објаснувањево како овертинкингот оди, ох о о колку тоа добро ми е познато :nod:

На LejlaD и Fluffy^-^ им се допаѓа ова.
  13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.310
    Допаѓања:
    58.229
    Сакам да ја имам онаа супер моќ со која можам да пијам кафе пред спиење и пак да заспијам во истата секунда, да не ми сметаат звуци одоколу и светлина, на било кое место и во било кое време да заспијам ко заклана.

Ама не, мене и најмал звук и зрак светлина ми смета, кафе никако пиење 6-8 саати пред да си легнам, и откако ќе легнам мора 12568392 лажни сценарија да си претерам низ глава, па overthinking, па what ifs, па дури после да спијам..

На LejlaD, KiT, lovemme и 18 други им се допаѓа ова.
  14. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Не си единствена, за утеха. :D

На LejlaD, Idedemja, GrimTheReaper и 5 други им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.315
    Ќе си легнам сега и ќе лежам така некој сат. Нема да прам ништо. Само ќе лежам. И ќе станам сабајле во 8. Неколку минути в кревет и одам прво вода да пијам. Пес точно знај дека то му е знак за надвор. Се напив јас вода. И почнува да ме бара. Да шетаме. Па излегваме. Врнело, не врнело, замрзнато било. Неважно. Али фино е. Шознам. Добра ноќ.

На LejlaD, Idedemja, senjorita-v и 12 други им се допаѓа ова.
  16. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    29.482
    Пред 10 години, по кој знае која случајност, сум дошла до форумов. И искрено да кажам, ме промени. Во тие баш типични прогресивни години учев многу од постарите дадички, ми се зголеми видикот за многу теми, ме поттикна да размислувам, да барам нови страни на нештата, но и ми донесе нови луѓе во животот. Прекрасни, полни со љубов, емпатија и искреност, тука да ме поддржат во моменти кога ми требаше некоја личност да биде реална со мене. Често пати сум се смеела до солзи на форумов, често пати и сум плачела споделувајќи дел од мојата најдлабока темнина. На моменти ме нема со месеци, на моменти и премногу ме има :D Ама факт е дека со форумов пораснав.

Се надевам дека во наредните 10 години ќе прогресира форумов нагоре повеќе, и ќе има малку повеќе позитива и смеа, а помалку драми и плачење. А сега едно тортенце да ви оставам, не е малку една декада со вас помината!

На spacegirl92, LejlaD, tirkenbal и 45 други им се допаѓа ова.
  17. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    1.970
    Сакам да кажам дека ми е мило што има одзив и бунт во темата за Телеграм. Добиваш надеж дека има девојчиња кои размислуваат критички и не дремат. Не знам кои сте ама знам дека ако ве има вака поактивни и на други теми може да се сменат многу работи. Не сум оптимист, само знам дека енергија насочена на право место дава резултат. Штета што има и такви на кои што уво не им чуе. Штом нивното дете или тие не се вмешани лично не се засегаат. После бараат поддршка кога ќе се соочат со некоја неправилност врз нив, институционална или социјална. Ако сакаат да има правда и за нив, треба да ги бери гајле и да се бунат за туѓата. Секоја една може да направи нешто и да биде алка од синџирот. Биди доблесен човек пред себеси, ако ништо друго.

На LejlaD, *Amethyst*, mode-kristina и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Skorpija99

Skorpija99 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    4.801
    Сите мислат да го променат светот,но никој не мисли да се промени себеси.

На LejlaD, Mahidevranfan, mode-kristina и 15 други им се допаѓа ова.
  19. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Си патиме и од премала и од преголема самодоверба.

На LejlaD, Purplelilac, *Amethyst* и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.554
    Сдк... мажи со дупчиња на образи... :inlove:

На spacegirl92, LejlaD, mode-kristina и 8 други им се допаѓа ова.