Ама стварно, не е за мајтап. Во прва помош спаѓа ставање инекција, инфузија, масажа на срце, вештачко дишење, користење дефибрилатор. Ако не е способен доктор да пружа прва помош, за што е тогаш? За пишување упати и рецепти? Ами и сестра може тоа да го прави... и практично, многумина од докторите даваат упати и рецепти за се' и сешто што ќе им побара пациент... Што значи, обсолитни се докторите во одредени случаи... Неубо.. навистина.
Не знам како делува тоа што го пишувам, но јас сум смртно озбилна. И со неверување читам дури и совети да не се секирам за вената, битно антибиотици погрешни да не ми дава докторката. Не ми е смешен мене муабетов. Само јасно ми станува зошто ни се случуваат некои работи.
Не вадам крв, годев смер кај шо нема да треба кожа да пробивам. Среќа па само еден смер од сите учеше крв да зема. Крв не ме гнаси, ама моментот кожата ко ќе се подскини од иглата ми е гадно.
Нема да бидам, од каде са то. Скраја да е, не е то за мене. Само прокоментирав дека не сите смерој медицинско прат набројаните работи. Како некој шо учел на смер кај шо ништо од то не сме праеле. Немаше воопшто да коментирам ако не беше она во заграда "без разлика на смерот" во оригиналното мислење.
Случајно влегов во темите ДРУГАТА НАУКА. Уште тема нема за тоа кој хороскопски знак јаде највеќе грав. Може и звукот на прдежот открива што сме во хороскоп.