Луѓе што многу зборуваат - од нив да бегате. Не ви бега проекција на нив самите врз вас. Се ќе кажат, а ништо нема да слушнат, ама ќе донесат заклучок.
Се видов со неколку пријатели кои одамна не сум ги видела, повеќе вниманието насочено кон нивните лица отколку кон муабетот, си реков амаа остарелее.... и така набрзина зедов да листам мои постари слики и сфатив дека уствари не сум била и јас ништо поарна
Promašeni parovi Nekada su možda i bili u ljubavi Danas u zajedničkom moranju On tera svoje, ona svoje Sastanu se u krevetu, i pred televizorom Više ćute, nego što pričaju I kada pričaju, ne gledaju se I kada se pogledaju, svega ima, samo ne i osmeha U krevetu, svako na svoju stranu I sve češće, svako u svojoj sobi Pre su podizali jedno drugo, sada spuštaju Niskim komentarima I sve se shvata pogrešno, uz ono prećutno - crkni - Nigde im se i ne ide zajedno, pre su se pravdali, izvinjavali jedno drugom, trudili se Sada ni to Nema više ni izvini Ima svega, samo ne i ljubavi Pre i kada nije bilo ničega, bilo je bar ljubavi i obećanja Ona i kada nešto spremi, kako god da je, ne jede mu se, muka mu je od nje On i kada joj nešto kupi, kako god da je, pa i najlepše Ne sviđa joj se Muka joj je od njega U očima drugih su i dalje par A šta su u svojim očima, navika, sve ono što nisu voleli Rutina, monotonija, praznina Brojne uvrede preko kojih ne može da se predje I sve češći pakosni ujedi koji bole Niti on ima želju više da joj bude zgodan, zanimljiv, nešto pametno kaže Niti ona njemu lepa I kada kažu nešto glasno, kao da govore sami sa sobom Pretvorili su se u ćutanje I u mrštenje Šta ih održava zajedno Možda navika, možda što nemaju gde, možda deca Pod uslovom da je imaju - Ne ulazi u moju sobu, ne pipaj mi telefon, sredi nekad za sobom - kaže mu On ćuti... - Kako si zla, nezahvalna, manipulativna, bolesno sebična... - Ne kaže joj, ali misli Kada im neko kaže ljubav Oni ga samo popreko pogledaju Nema ni seksa, a i kada ga ima Bolje da ga nema Koga li on zamišlja kada legnu, koga li ona I vrlo brzo se okrenu na drugu stranu Nekada je u njegovim očima to bila pametna lepa inspirativna žena A sada je samo telo koji hrče, ispunjava fizološke potrebe, nešto gunđa Isto i on za nju Nekada joj je bio najzgodniji A sada joj je smetnja po kući, guši je sve njegovo - kreten, idiot, da bog da crko - Najsrećnija je kada nije tu Najsrećniji je kada nije tu Više ni ne govore jedno drugom gde idu, šta rade Da li imaju nekoga Svako u svom svetu Svako u svojoj želji Da ode što dalje Ona njemu za sve prigovara On se brani A stid ga je što sve to mora da sluša... Ali nekako podnosi Ko je kriv Ko je u pravu Brak i veza, za mnoge, imaju rok trajanja Samo što ne znaju kada da stanu i ostanu A kada da odu Daleko, što dalje Svuda, bilo gde, samo ne više tu Dok konačno potpuno ne izlude jedno drugo, iseckaju ono malo duše što im je ostalo, na sitne komade Sažvaću, a onda pljunu Kao i na sve njihovo A na dobrom su putu Се пронајдов.... Само место некој друг не замислувам нас од порано...
Муабет у бус. "Што мислеше тој не го познавам јас, од Скопје од провинција сум мисли". После 5 мин. "Море сме биле више незнам ни кај сме биле ни кај не, поЈЌе пати тој не зема не возИТ до хотелот, овде ли да СЛЕЗАМ тука сНе Џорче". Оке.
Вчера си сплетив ташничка ,на оваа горештина .Кога запнав по секоја цена веднаш да ја сплетам и ја сплетив,затоа сега пак ме болат рачињава.Ама па затоа денес нова боја и нова ташна од утре.Ако за брзо забележи некој на инстаграм продажба на рачно плетени ташнички со по некоја грешкичка,веднаш дугме за следење и нарачка во иМбокс (не цена,цена да ми пишувате).Потоа збогум сиромаштијо и да не работет рачинава ќе најдам некоја Хусинта да ме служи...и ондак то.Пс.За феминки ќе има попуст, за да ме рекламирате де.
Во почетокот на бременоста си мислев дека преувеличуваат сите што ми кажуваа дека ќе ме фаќа стрв, дека ќе ми се јадат невозможни работи, на гости буквално само вода пиев, не ми се допаѓаше миризбата на ниедна можна храна. Сега мислам дека на улица да видам некого да јаде нешто и да ме фати стрв, обавезно ќе си побарам. Си идам на гости, фино лепо сама си ја отварам чоколадата, не чекам ни еднаш да ми кажат, не па двапати. Плачам ако дома нема пиперка да си гризнам, живците ми се кинат кога некој јаде од „мојот“ дел од сладоледот... А па за цреши добро ќе биде ако не утепам некого овоа лето.
Па нека биде твој.Ама кога е твој бизнис има улагања, менаџирање, ризици а на плата купи ден помини.Иако е робовладетелско општество тако звано капиталистичко ти како потенцијален ''роб'' имаш право на сопствен бизнис па не спиј навечер за себеси
Навистина треба да не се самосожалуваш. На прашањето : 'Зошто јас да сум толку несреќна?' Си одговарам со: 'Зошто да не ти? Што си ти посебна?' Стисни заби Еден тон сила е скриена во тебе! Само треба да ја најдеш Сум паѓала многу... сите сме паѓале. Финтата е да падниш 10 пати, ама да станеш 11.
Siamo fuori di testa ma diversi da loro Siamo fuori di testa ma diversi da loro Немам осет колку денови сум опседната со песнава
Со сите песни, нека трешти до крај. Parla, la gente purtroppo parla Non sa di che cosa parla Tu portami dove sto a galla Che qui mi manca l'aria Parla, la gente purtroppo parla Non sa di che cosa parla
Во последно време опседната сум со купување mugs. Никогаш не ги користам ама, кога ќе ги видам наредени во шкаф душата ми се полни .