Па го имаш напишано баш тоа, само ме мрзи да копам низ стари мислења. Те памтам од пред некое време со муабетите „сама си ја барала бељата“ во љубовни проблеми.
Ко ќе му планирам свадбите на сите околу мене сфаќам дека во то вистински уживам. Дали е прекасно да се пренасочам во животот.
Едно е да сфатиш погрешно нечие мислење, друго е што навистина значи и сум сакала да кажам со тоа. Јас тебе па од никаде не те памтам, кога веќе толку ме следиш, барем и сфаќај како што треба.
Хаха или си заборавила да мериш овошјето па одиш на каса, а на каса нема вага за овошјето, зад тебе редица луѓе. Касиерката ти ги куца сите производи и на крај доаѓа овошјето па вика друга продавачка да ти ги измери и ти си чекаш така усрамена
Кој ве излага дека во 90тите не било вака? Јас бев тинејџерка во 90тите и да ви кажам: Исто беше. Некои носеа допи*њаци, некои не. Кој шо сака нека прај. Вие, за вас можи да одбирате облека. За комшиите не
taka bilo vo 90 ama ne se opsednuvale so niv kako sega, sega internetov gi zabudali lugjevo, zatoa ima kompleksi i depresii i anks, max level.
Се опседнуваа и тогаш Кој-со кој, зошто-како. Оговарајнци... ехеее Ако излезиш и застаниш со некој: “Го ебаш“ Ако не излегваш: “Кузнај кај се пикаш по коли, по станој.“ Алапачи имало и ќе има. Ваше е да си го терате ќефот. Оти алапачите ни ќе ви ги платат сметките, ни ќе ви ги гледаат децата.
Нека не ве лажат постарите дека “Порано било поарно“. Ку*ац мој лепи било поарно. Исти проблеми имав јас, како шо има и ќерка ми. Буквално.
Е муабетот што го правевме пред некое време во 40ка. Зошто воопшто нема информации на македонски онлајн, за ништо, освен можеби за Кардашијанките... @Fantasy33 и мене ми фалат емотиконите.... ќе ти стегнав срценце на предлогот да ги имаше
Ова ми е многу интересен феномен. Неќев да коментирам за шорцевите оти ми нема смисла пичната жила да ме боли кој шо носи, ама ова дека сите сме исти ама мислиме дека сме различни ми е интересно за коментирање. Кога ќе речат порано не било вака или така се ежам. Или порано имало другарство лол. Порано имало морал лол. Ко да, се е идилично низ црно бели слики и раскази од родителите и бабите/ дедовците. Сигурно и јас нема на детето да му раскажам некои работи кои радо би да не ги прај или ги сметам за грешка. Ама сум ги напрајла и веројатно и тие ќе ги прат. И генерациите потоа, и потоа и потоа. Или ко ќе речат, порано имало другарство. Excuse you? Луѓето се тие. Немало порано помалку лицемерни, помалку користољубиви. Ок можи имало помалку. Оти биле помалку луѓе. Не за друго. И порано имало во подпичњаци, има и сега. Особено модата, константно кружи со мали промени на истата. И порано имало изневервање, има и сега. И порано имало лгбт+ луѓе, има и сега. Разликата од сега е шо работиме на менталното здравје и се ослободуваме од стегите кои ни го ништат то ментално здравје и како послободни има поќе луѓе послободни. Постојано да се криеш и си осудуван за своите одлуки, притоа не повредуваш никој - зошто? Зошто да фрустрираме и да правиме тон луѓе да интернализираат стрес ко можи едноставно да прат шо кур сакат? Никому не штетат. Никому. Ни себе, ни тебе, ни на тој некој. Подпичњак да носеше туѓа жртва - ќе сфатев сите лајна шо изедовте. Ама не носи никаква жртва. Така да нека ви се наздравје.