Се спрема тлото за III Светска Војна. Не е прашањето дали туку кога. Дали наскоро или ќе се чека прво корона кризата да се стави под контрола. Ќе се самоцитирам наредна година кога ќе започне, ако евентуално ја пропуштиме оваа есен. Памтете го постов.
Каков левел на интелигенција имаш, кога навредуваш луѓе што не ги познаваш, затоа што прават нешто што тебе воопшто не те засега? Мислам не треба да навредуваш никого, да се разбереме. Still hoping to move out of this country. ✈
И повторно и повторно,личност што не ми е ништо се дрзнува,па уште и не повикана да ми продава памет за мојот живот,моето семејство,што да сум правела,како да функционирам.Моето семејство е моја оаза,таму го пронаоѓам мирот онаму каде го немам,тие се оние на кои сум горда и ме прават среќна.Па побогу како им доаѓа тоа да солат некому ум??!! Мене ниту ме интересира ,ниту природно ми доаѓа некому да му исправам криви дрини.Може нешто да не ми се допаѓа кај некого ,ама бре луѓе не ми доаѓа тоа да му го речам ,негов живот е тоа.Што е тоа што ги исполнува да метат во туѓи дворови, а не си метат во нивниот.Сељачишта едни невоспитани! А најмногу се нервирам што ме тераат да се спуштам на нивно ниво и да се расправам пред луѓе и на место каде не е место за тоа.А никогаш не започнувам и не сакам кавга . Дефинитивно морам да престанам да се објаснувам и да им докажувам нешто,таа мана морам некако да ја елиминирам....посебно на вакви говеда.
Сакам да кажам, конечно се пронајдов и си плачам секоја вечер дека негде припаѓам дур читам други луѓе со исти секојдневија и место да ме плаши то, ми дава чувство на припадност. И така ми иди убо дека конечно имам нешто, неубо дека предолго се мачев и така тешко ми паѓа и си плачам.
Има денови кога буквално ништо не ти се прави. Денес беше тој ден. Психички бев изморена од луѓе, размислував за некои работи и грешки што ги правев порано. Многу им верував на некои луѓе, сега ни на очите не си верувам.
"Немој да дозволите некој да ве казнува затоа што премногу го сакате", е можеби најдобрата реченица што месеци сум ја слушнала, а комлетно го опишува пеколот кој ние сами знаеме да си го приредиме со едно "те сакам" на погрешна адреса.
Сакам да кажам дека Величе беше многу мирен кога го земав Киро. Сакаше да го мирисни. Киро се плашеше и удираше. Се смеевме како Киро е лошото маче. Денес Велика буквално му скокна на Киро и проба да го удај. Од сега ја ако го остам да излези пак надвор ми го трауматизира детето. Мамички, се осеќам многу лошо дека децата ми се неќат меѓу себе. Хелп. Башка шо рани сум цела оти ги разделвав.
Period e. Ke mu mini. Iznesi go Velice na prosetka, kupi mu go omilenoto jadenje. Pokazi deka ti e still number one.
Седам надвор, а околу мене цветните леи се рај за пчелки, пеперутки, разноразни инсекти. Мирот и спокојот, надоплнети со сончевите зраци кои греат и ми ја полнат душава никако не наговестуваат дека есента е на прагот. Ко пролет да е, само мирисот на зимница потсетува дека таа во секој миг ќе зацарува со природата.
Тешко е ,уште се опоравувам од разочарувањето, дали некогаш ќе платат луѓето што не повредиле има ли правда се прашувам? Никого да не мразиш да гледаш да помогнеш, и пак си им трн во око...