Сите имаме такви денови, па и недели и месеци, ама самоубиството не е никакво решение. Ако немаш сила да живееш денес, дај си краток одмор од се, повлечи се во соба и спиј, или пушти некој филм, читај книга, запишувај во дневник се што сакаш да исфрлиш од себе, оди прошетај на дожд, или само спиј до утре, а утре кога ќе станеш ќе биде нов ден, и ќе те излажам ако речам дека проблемите нема да се тука, ама верувај дека ќе те погодуваат многу помалку. Имаш милион опции за да поправиш се, ама те молам не ја избирај најсебичната можна опција. Верувај дека некој те сака и те мисли, колку и да не умее да ти го покаже тоа
И шо ни вреди сега нај новиот модел на ТВ што го плативме $1000+ ??? Ништо!!! Ене го на под целио распарчен Е сега јас бирам телевизор, ем 3х по евтин ем ќе ви врши иста работа шо и овај скапиов распарчениов Колку шо е свиња за клопотарец толку сме и ние за скапи работи!
Pozitivna sum i se smeam. A dusata me boli. No vetiv, ke bidam najsrekna. Taka i taa ke bide. Za samo moment izgubiv mnogu, takov bil zivotot, taka vikaat. Sakam nekogo pokraj mene. Da mi dolikuva, da e moja srodna dusa. Sakam da se zaljubam, mi fali cuvstvoto.
Јавни институции/здравство, веќе ако не работите втора смена, барем бидете на своите работни места кога ве бараме. Излегуваме од работа, се тресеме за да ве чекаме со саати, за на крај половично да завршиме работа.
Во "нормално" општество каде има сексуална слобода и помалку стигма околу секс, ќе имаме помалку фрустрации и помалку вакви инциденти. Оти ако си способен ова да го прајш на чоек, дур истото го прајш и ти - не заслужваш ништо добро во животот. Ко вау секстинг ме пали и го прам ама со тотево не би бил сериозен оти е лесна курва, разбираш? Нема врска дека истото го прам. Па дури и полошо ко ќе решам да ликнам разговори и слики. Ништо не ви е свето и секс не заслужвате ако го злоупотребувате. И ненормално ми е жал за девојките. И од телеграм шо беа, и овие. Навистина ми е жал дека ви се случи ова. Заслужвате подобро. Побарајте помош и поддршка, не врвете низ ова сами.