Уште наназад да се навратиш, зошто само за полициски час, дај вмешај уште 20 теми најмалку Ако ова ти е забавно тогаш и треба да збориме за IQ, ова е сељачизам каков што веќе не треба да постои, некогаш може било забавно, сега е идиотски.
Нејќев да и пишам,ама што мора камери ако сме цивилизиран народ. Нели што ќе си понесеш од дома тоа ќе ти е. Некој заборава чорапи,некој памет,некој култура. А сите се фалат како завршиле факултет или се запишале на факултет и што дека кога немаш основна култура кон животно,за ЗОО да не зборуваме.
Енивејс, у нормална држава има казни за ова, а ти ја браниш на некој начин? Ајде нека ти дојде тебе некој дома и да те вознемирува вака. Плус, што има ова поврзаност со забраната за движење лани? Кои аргументи, страшно.
Поентата е дека вакви теми не служат за ништо друго освен докажување его и надменост. Девојкава е небитна, и ова ќе се заборави за три дена, ама самото споменување дека треба законски да се казни е тотално апсурдна.
Не треба да се игнорира, на вести треба да се даде. Така е во многу други држави. Мора да се почне инаку ќе се влечи некултурава до недоглед.
Во други земји стандардите по кои се градени зоолошките градини се поинакви. Заштитени со повисоки огради или со стакленик, плус има обезбедување. Што има поврзаност? Па, еве, просто и едноставно ќе ти одговорам. Не се буневте против безмислените одлуки на Владата лани. Не излеговте на протест. Не побаравте одговорност. Не напишавте дека треба кривично да одговараат, за разлика од сега кога станува збор за адолесцентен граѓанин. Животните биле вознемирени. Оф мори мајко. Како да ти кажам? Животните се неухранети, жедни, уморни. Овој петминутен инцидент е ништо во споредба на тоа како се третирани на дневна база од страна на државата.
На вести треба да се даваат корисни информации, наместо да се тренираат луѓето да бидат послушници на системот. На вести треба да се емитуваат паричните кражби и злосторствата од политичарите сторени против човештвото. Тоа е битно. Додека ова со типкава нема ниту едукациска, ниту структурна цел. Тој што решил да скока по огради како мајмун ќе скока и понатаму. Не е дека ова видео ќе го едуцира младиот човек како треба да се однесува. Може само да го натера помалку да скока бидејќи ќе биде парично или кривично казнет.
Aма што има врска едното со другото? Што има? Јеботе нежните, полициски час имало, бреј бреј, страшно. Еве види ме колку сум потресена. Тоа што животните се во лоши услови не и дава на некоја право да постапува така. Имаш домашно милениче? Да дојдам да го вознемирувам, да видам дали така ќе размислуваш. И која си ти да кажеш што да има на вести? Отвори си твоја програма, со твои емисии и емитувај што сакаш, а ова што таа го правела е крајно сељачки. Остави тоа, се снимила на тик ток да ја видат колку е само она интересна.
Скратувањето граѓански права ти е ништо во споредба со рендом адолесцентка што се снима како прави глупости? Првото повеќе го гледаш како проблем од второто?
Така можеме до недоглед, за секој проблем да најдеме поголем и да го игнорираме првиот. Темиве овде врска ти немаат со она што се збори и патетика е да ги спомнуваш со надеж да минимизираш проблем што по твое мислење воопшто не постои.
Не постои никаков проблем, ова е изолиран инцидент. Од мравка направивте слон, буквално. Како сите млади сега да ќе почнат да се снимаат како злоуставуваат животни во зоолошка. Nonsense.
kolku za lmi padna sabajle ,trknav cigari da kupam i na vrakanje gledam edna kucka , mislam deka skoro se okucila obeseni i prazni tie sto doi kucencata abe ide po luge kleknuva pred niv ko da moli i prosi jadenje nikoj ne ja poglednuva i primetuva i edna stara zena pomina nosese eden leb , go skrsi pola i i go dade , kuckata guska lebot so dvete noze i ko da i se klanja na zenata i zablagodaruva, taa starata zena pocna da place ja pogali po glavata i kuckata pocna da jade ih sto mi e krivo sto ne nosev mobilniot da snimam mislam deka ke pocnam da prosam hrana za kucinja i macki i ke gi hranam po ulicite ako znate kade da prosam pisete mi
Се извини девојчето на Тикток и кажа дека кришка леб било, не камен. Добро е што реагира како што треба народот на девијантни појави за да не се повторуваат во иднина поради "фраерлук". Ајде, секое чудо за три дена.
Па со оглед на тоа што може да падне и да биде нападната од мечки заради тикток видео, не би рекла дека е препаметна. Мене не ми е нешто прешокантно, ама искрено не знам кај им текнуваат работиве.
Јас кога имав 10 години го погалив тигарот во зоолошка. Крзнена преслатка цуца. Немаш поим колку беше мил, како маченце.
Очигледно ти си девојката од видеото… Друго објаснување немам. Споредбиве врска ти немаат. Едит- девојката го избришала видеото и снимила ново во кое се извинува.
Не паѓај на нејзиното извинување. Се извини зошто виде дека ќе добие тужба, претходно се силеше. По чиста случајност ја знам. Девојчето е од дисфунционално семејството, има криза на идентитетот и потреба од родителска грижа. Вози мотори и има видеа каде во центар на град се движи со автомобил со 100 км/ч. Истата таа утре може да усмрти некој невин без разлика дали човек/животно. Те уверувам дека ќе си продолжи по старо, дури и ако ја казнат.