Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    Многу е лошо чувството да плачете и да немате никој до вас да ве утеши, не прашувајте од кај знам..

2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.888
    Допаѓања:
    41.381
    Зошто? :D
    (немам твитер)

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    789
    Немој да плачеш, пред да се раздени секогаш е најтемно. :hug:

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    5.393
    Ич не ми се учи. (facepalm)

На quattro, IM.TMKQ, злоба и 2 други им се допаѓа ова.
  5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.507
    Или мене ми изгледа така или многу форумски дебати се преточени во твитови и memes. :D

6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Еве за еден месец ќе полнам 25 години и сè уште се штрекнувам кога гледам новости од врснички (некогашни соученички или колешки од факултет) кои се омажиле или станале мајки, ми доаѓаат исто како да читам за тинејџерски бремености или бракови. А за помлади да не ни зборувам... :drunk:
    И не ни мислам дека ќе ми се смени ова чувство во скоро време. :D

На lovemme, tirkenbal, LittlePinky и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    2.412
    Истото си го мислам хахахаххаха

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.577
    Дел 2

Хроники

Ќе имаат грандиозна претстава за себе. И покрај фактите. Ќе се прераскажуваат како такви. Вие сепак можете да ги гледате како личности со сите нивни особини и сепак да го изолирате односот кој го имаат со вас и да ги почитувате навистина, искрено и отворено, без драма и дамка од она што ви го прават, затоа што изградени сте и не сакате да имате мрежа пред своите очи изградена од лутина и тага заради тоа што ви го прават. Ќе ве изолираат и понатака од информации, да знаете што помалку, така полесно се манипулира.
    Ќе избегнувате конфортација, но и подобро зошто - ќе изгубите.
    Ќе добивате невкусни шеги за вашето здравје, изглед и однесување. Но зошто вие би се лутеле кога тоа се шеги?
    И ќе терате понатака. Ќе ви ги научат сите слабости за да играат игра во која се забавуваат, а вие ќе очајувате за нормален однос и здрав разговор зошто и покрај се, сакате здрави работо. Ама не се надевајте, тоа нема да се случи зошто ќе треба да се судрите со Големиот Јас кој секогаш кај авторитетите мисли дека е значаен (кај некој битен во семејството, как родителите, кај некоја висока позиција ако е на работа, кај некој кој што е статусно висок во општествениот свет) и ти си (некогаш и другите, си премногу мал) за да си значаен за да ги судриш со реалноста.
    И повторно, стоиш нем, растргнат од нормалниот ти и твојата почит кон таа личност и реалноста која носи ригави пижами и горчлив вкус.
    Ќе се оддалечат кога они ќе сакаат, а не кога вие ќе сакате, зошто ако вие тоа го направите ќе биде драма. Но не се плашете, нека биде, задржете ја почитта и за неа и за себе и тргнeте се или игнорирајте живеејќи си ја сопствената вистина. Не оговарајте, не се трудете да докажете, зачувајте го достоинството, ама не барајте вина во себе зошто и тројанците паднале на тројанскиот коњ, а важеле за стратези.
    Зачувајте го својот мир, знам дека е тешко, зачувајте се себе си. Не мора да ги војувате сите битки, чувајте се себе си мирни и достоинствени, во спротивно станувате малодушни, огорчени и распаднати, исто како и нив.
    Замислете, или природата не им подарила емпатија или биле ранетиод некого исто како и вие од неа, дури и полошо за да можат толку да се изгубат и да почнат да рануваат луѓе. Сигурно страдале премногу, иако тоа не ги оправдува. Но страдале да степен да се како махово зрно кога се сретнуваат со нивниот злоделник, а некогаш си се на самиот себе си тоа, сопствен були зошто сепак нешто таму кога ти си растел во љубов, тие растеле во болка, можеби и за глупост, но нив не можете ни да замислите колку многу им значела.

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Слободно трачеви по ЛП за ние што сме без твитер. :D

На mode-kristina, Angie1432 и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.888
    Допаѓања:
    41.381
    Се согласувам :D

11. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    Не можам да се доначудам до кај можи да оди алчноста на луѓето..
    Кај има граница на то чудо?

На Need for Speed му/ѝ се допаѓа ова.
  12. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    789
    Твојата смисла за хумор те издава дека си глуп.

На Matotheja, Indiegurl и Kasiopaja221 им се допаѓа ова.
  13. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Секоја надпросечност,харизматичност,интелект,привлечност убавина ја забележуваат на време и ефикасно ја лекуваат.Интелигентното битие не може да регистрира или забележи таква нискост и простачка лукавост.Тие тоа кукавички го искористуваат,сепак неможат така до кога тие сакаат,премногу случајности не се случајност.

14. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.317
    Допаѓања:
    58.317
    Многу интересен феномен ми е интуицијата. Со едни луѓе се осеќам опуштено уште од првото запознавање, додека со други не можам да сум опуштена и по милионити пат да ги гледам.
    И не знам како да го објаснам тоа подруго, туку дека едноставно осеќам, толку.

На Anabelle.Amorette, LittlePinky, mode-kristina и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.577
    Оооо... дури и науката не вика така.
    Обсервирам, а и ми се случувало да го преживеам тоа.
    Има доста по нетот да прочиташ, би мај гест.

16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.853
    Допаѓања:
    80.892
    Најубави фотографии се оние спонтаните. Чувствата и вистинското јас изразени во очите, во погледот, во моментот.

На MeowMeow, elimkd, IM.TMKQ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Хахаха дополнително да се едуцирам за нив верувај нема потреба:Dно и колку и да се прочитаат примери сепак не е доволно да можат лесно да се кренат од дувлото,да се препознаат,но ги карактеризираат некои особини речиси сите.Строго придржување кон моралните норми и принципи,шаблонски разговор,избегнуваат алхохол,цигари,лесно можат да се најдат повеке примероци во планинарските друштва,се кријат позади здравиот начин на живот,исхрана,фитнес,јога.Избегнуваат контакт со очи,замижуваат трепкаат,лесно емотивно избувнуваат при нечија смрт или болест ако ги гледаат луге,секој твој збор против некој во доверба ке биде десет пати полошо пренесен на предпоставениот и слично,многу лесно кога зборувате против некој ке добиете подршка од нив пример не го познаваат но лесно за него ке кажат дека е идиот.Ке бидете нивни смртен неприател ако интелигентно ги поразите пред луге,мислат дека се само тие секогаш во право,не случајно нивниот мизерен интерес е пред се,лигави црви.Знаат да напагаат чопоративно ласкаат и многи лесно добиваат приврзаници,лесно се препознаваат помегу себе.Некои се толку добри и вешти во глума и режија што Холивуд може само да им завидува,добро се прифатени од општеството ,лесно се камуфлираат во просек поради што брзо и лесно напредуваат.Совршени предатори.Најдобрата одбрана од нив е првичната интуиција и неподносливата и необјаснива неприатност во нивна близина и да воопшто не се менуваат во навиките и доста можат да бидат строги кон себеси и другите во однос на текот на дневните обврски.

Последна измена: 19 ноември 2021
    На Lilit и Indiegurl им се допаѓа ова.
  18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.566
    Допаѓања:
    12.966
    Јас на таа возраст кога сонував дека сум се омажила, станував од спиење со паничен напад :rofl:

На Someonespecial, Acronia и Indiegurl им се допаѓа ова.
  19. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    1.060
    Сакам да идам во Cineplexx, дали бараат сертификати пред да влезеш во салата? :?:

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    Бараат сертификат за да влезеш во молот.