Не си само ти, и јас ја научив на памет.. Ама си имаат платено за рекламирање во ударен термин, и повеќе часови прикажување на нивната реклама, па мора да им ја пуштаат рекламата цело време..
Т а ж н о. Мислам супер за другар ти или другар на другар ти, ама овај симпатија ми беше од ко имав 15 АХХАХАХАХАХ
Сдк си добив честитка, прва во овие 10тина години колку само имав порано, сите ги чував, но животот некогаш не е фер
Знам дека веќе постирав во хуманитарни акции. Но, оваа тема е доста поактивна. Ќе ве замолам ако можете да донирате. Венко е срце од човек. Премногу млад...Или ве замолувам да пренесете, доколку не можете да донирате, на некои од вашите пријатели и роднини. Навистина би ви била благодарна. Да помогнеме на Венко да се избори и повторно да биде здрав, весел и да го живее животот, каков што го заслужува.
Доволно бев јака сама за себе. Во ред е да споделам дел од тежината или да зборам за своите маки макар и со непознат. Сакам да кажам дека сакам да се вратам на форумов и да се осетам прифатено без предуслови и обавези. Да имам мрежа за поддршка од некаде во животот.
Историски момент кој се случи вчера е лансирањето на новиот James Webb телескоп, кој е многу помоќен од досегашниот Хабл. Овој телескоп е буквално временска машина, ќе може да гледа назад во минатото над 13 милијарди години, што би требало да се дознае за формирањето на првите ѕвезди и галаксии. Исто така гледа во инфрацрвен спектар, чија бранова должина е поголема од белата и УВ светлина. Може да работи на -228°С. Ќе помогне и во мистеријата за црната материја и црната енергија, што имаат најголем дел во составот на универзумот. Којзнае, можеби и конечно ќе најдеме доказ дека има жив свет таму некаде. Бидејќи овој телескоп треба да биде 1.5 милиони километри подалеку од Земјата, слаба страна е тоа што ако нешто тргне наопаку нема кој да го поправи, бидејќи сѐ уште не можиме безбедно да пратиме астронаути толку далеку. Но, да се надеваме дека нема да дојде до тоа, или барем дека ќе добиеме битни одговори пред тоа да се случи.
Сакам да кажам дека многу ми фали една другарка од Битола. Короната не спречи да се гледаме често ама толку ми фали таа нејзина енергија и бт дијалект, не можам да ви опишам. Таква возбуда во разговор ми нема внесено никој. Ми фали 'Каааај си ле?' и 'Што збораааш?'. Секој муабет е со толку висок тон и таква енергија и ме држи среќна со денови. Нема ден да не ја помислам. Чувајте ги таквите луѓе.
Da mi izvinite na recnikov ama napizden sum dottuka biduva. Preku qrov mi e koj so prael kako prael, glata nz kaj mi e ama znaat da kazhat za sekogo da ogovaraat, da se izej lajna samo. Sednati sobrani na familijaren rucek, da si zbornime.vidime.za sebe si, se za nekoj drug da se kazi koj so prael i so ce napraj.
Имам и јас такви кои за жал мора да ги гледам скоро секој ден, Се живо оговараат, вадат муабети на луѓе што нит ги знаат ни познаваат, класични булиња. Од старт ги вртат сите против тебе. Па уште кога ке почнат да зборат за некој дека бил були, а они самите не се сметаат за тоа. Гревови.