Тие што доаѓаат да зборуваат долги интелектуални разговори каде ќе дискутираат за квантна физика уз музика на Radiohead не доаѓаат заради секс? Ах, лицемерие...
Ќе кренат 37.2 температура и одма почнуваат муабетите "Ех колку е лошо кога ги немаш децата до тебе чаша вода да ти подадат, ете затоа е добро секој да си има дете". Сум чула за луѓе со физички инвалидитети што се посамостојни, а се и без деца и без партнер. А баш кон тоа голем дел и стремат - да не се сожалуваат и прикажуваат како неспособни. И тука иде некоја Жане што прстот да ја заболи, почнува да везе филозофии за тоа колку е битно да ти се најде детето у вакви ситуации.
До толку ли фрливме камења по тебе, Боже, па вака сега да не казнуваш? Ова е болка и плач на илјадниците чесни, уништени и ограбени души, кои се губат во лавиринтот на нашата бездушност, корумпираност, немањето емпатија спрема туѓа неправда во нашата територија која ја нарекуваме држава. Ова е болка и плач на човек кој ја испратил љубовта на својот живот во болница, таа која му родила и подигнала деца и дом, а му ја вратиле во ковчег и ограбена. Да, ограбена. Кога мислиме дека сме го допреле дното и дека не може полошо, сеуште има вест која не демантира и тврди дека можеме уште повеќе. Дури човекот се извини за својот бол и плач и ни посака здравје. На сите нам. Душа чиста која за жал скоро и да не постои во оваа срамотилак земја со 300 ЕУ знаменца. Знаменца важно имаме, али образ немаме. Гледав до пола, али срцето и гневот не ми дадоа повеќе.
Кој е барем малку емотивен нека ме го пушта видеово. Едвај се созедов, толку жално е. Ама ние, народот сме криви што седиме зад тастатура и кукаме. Нема да напишам што треба да се стори зашто ќе се коси и со правилата на форумот и со Законот, мислам дека многумина на кои не им е партиски испран мозокот ќе ми ја сфатат поентата. Јас пожално излагање немам чуено одамна, а најтрагично е што ова секојдневно го снаоѓа некого.
Многу тажно, а не може ли добро да се претресат со прашања, испитувања вработените од одделот каде што лежела. Инаку мајка ми ми има кажано исто, дедо ми починал во болница во 2001 година на Токсикологија и ден пред да почине и рекол на мајка ми имам пари во палтото земи ги, она му ги оставила му рекла ќе ти се најдат кога ќе излезеш. И погодете што? Кога ги вратиле алиштата, парите ги немало За жал 20 години се случува истото....
Буквално исто. Нема врска тука партии. Како народ потфрливме. На секое поле. Дури и најоптимистичните мислам дека кренаа раце веќе. Секој на својот гроб плаче. Ќе помине недела дена и тоа за тоа. Жената си одите, а веројатно и тој после неа. Ние како народ ќе расправаме разни теории на заговор, геополитики, борби против наводни ропства, а немаме емпатија и желба да пружиме рака на тој што дели ограда со нас. Жално, навистина жално.
Дневна доза тешка ретардација…. мислам редно е да се воведе смртна казна? Место да им се курчиме на Русите, да зееме некој пример од нив, а?
Зошто твојот син не смее да има телефон со интернет до 25год. Болест. Ја разбирам и хормони и фантазија и све, ама до толку да забегаш и стварно да направиш такво нешто треба да си болен.
Каква е таа фантазија и желба за секс со дете? Педофилија и силување е тоа, нема простор за разбирање на никакви фантазии и хормони тука.
Епа, различни сте, нема потреба да се бара причината за тоа. Така испадна, неочекувано се развивте во сосема поинакви личности. Додуша добрината ви е заедничка и тоа ве спојува и кога не се разбирате. Нема потреба да се гневиш, гледајќи ја како се жртвува, не мислејќи воопшто на себе...љубовта е давање за неа, дури и кога ништо за возврат не добива....освен надеж,нели? Доволно,засега... Тоа што си и најблиска крвно, не значи многу, поинакви патишта одите. Смири се, ќе помине ова нејзино премрежие, повторно ќе биде своја....пушти ја да го изоди трнливиот дел, насетува можеби цветови пред крај... Иако делува како вечност,миг е само...