Вие што купувавте со пакети зејтин и го планирате целиот за лична употреба: Само да знаете дека како расте температурата на загревање на зејтинот направен од растенија сончоглед или пченка така се зголемува количината на слободните радикали во него, оние што оштетуваат клетки во телото и нивната ДНК, прават здраствени проблеми и предизвикуваат рак. Не го пишувам ова за инат или заради револт од состојбава. Мене лично ич не ми е што нема зејтин од кај да купам и што во цел град во ниеден дуќан нема ниту шише еве со денови. Месечно не користам повеќе од 1 л. зејтин и секогаш имам дома путер, свинска маст, кокосов путер (сите добро поднесуваат повисока температура) и ладно цедено маслиново масло за салати (не за готвење). Ама се чудам на народов што купува по три пакети и го планира да го изеде. Па после од каде сме дебели, болни и нездрави. Некои мали промени во исхраната прават голема разлика: https://drlorishemek.com/top_5_oils_for_optimal_health_and_weight_loss/ https://thehealthsciencesacademy.org/health-tips/oils-for-cooking/
Само да се надоврзам, на толку тави и тенџериња кои немаат потреба од масло, airfryer и слични уреди народов се понаша ко да ќе умре без масло. Настрана што е нездраво само по себе.
Ако им е. Некој продавницата му е до гз место далеку а и ќе го земе до последно шише, а некој што неможе ни да оди ни ништо ќе ака цел град .
Наставниците лути што никој не им ги слуша проблемите за мали плати или што и да е? О срцки... сфаќате ли сеа како им е на ученици кога сте глуви и слепи на булингот во школите? Не сфаќате. Благодарна сум им само на тие неколку што ми помогнаа кога требаше иако не беа директно надлежни за тоа додека другите јајца чешаа и ги бранеа идиотите.
Зашо Натурела улошки ги нема у продажба? Ќе носам ја толкави дебели улошки мислиш памперс е а не улошка. Ебаге тоа државата неписмена да ви изнае*ам у уста. Прво зејтин грабате сега улошки. Ма аир и бериќет да не видите со тие улошки.
Часовите за возачка дозвола, а веројатно и полагањата - повторно поскапени. Инструкторот онака лежерно си кажува „и кога ќе полагаш по трет пат градска....“ како тоа да е нешто најнормално, а по све изгледа и е. Сфаќам дека возењето е обврска ама спремив одредена сум на пари и сега кога кажа по колку пати се паѓа речиси задолжително, сфаќам дека се далеку од доволни. А не верувам дека до толку не знаат сите да возат ама за пари е работата. Чекав многу за да соберам пари ама ова излегува дека човек кредит треба да земе....па барем да ги почитуваат правилата ама и тоа нема....
Кога од збор не се разбираме, со закон мора: https://www.vrabotuvanje.com.mk/Ves...rfCaPSXqCeluVn45kQmOgsNWbHJMV7Ylr44i8l5CXNM8Y Знам дека и за ова финти ќе прават, јасно ми е.
Ќе впрегне некој 10 души, секој иде демек посебно, зима по 2-3 шишиња и тоа е тоа Купувам зејтин по маркети, цена по договор.
Кога подобро ќе размислиш,целата идеја и концепт во големата слика на животот и постоењето на будалите е и корисна(до одредена мера) Си постојат пред се како добар извор за хумор (ако знаеш да гледаш од вистински агол) а хумор е секогаш добредојден. Потоа постојат како модел до каде може да иде човечката глупост(одново и одново во нови димензии ) и на основа на тој модел да си благодарен што не си(дозволил да се сведеш) на тоа ниво.Трето,на крај сами си ја сервираат кармата (или си се сами своја карма) со тоа што секогаш како навиени на крај наe*уваат вака или така (од веќе споменати причини) и се извор на дополнителен хумор поради тоа,поготово кога не се свесни како и зошто нае*але(исто од веќе споменати причини) Nirvana wait for me,here I come.
Јас не сум ви крива што трошите пари за глупости и после се жалите кога немате пари да сврзете крај со крај, па уште и се лутат кога нема да им дадеш и ќе им кажеш зашто не им даваш, они те чувале, они се грижеле за тебе, они те израснале.. Како да тоа што те чувале, се грижеле за тебе и те израснале им дава за право да ти се качуваат на глава секој месец за пари затоа што не знаат 50 денари да зачуваат од денес за утре..