Кока кола се пие со насмевка, затоа што на некој начин се'' дрогираме'' со кока кола, после 10 мин од како ќе испиеш кока кола е рамно на 10 лажици шеќер внесени во организмот, нема да имаш чуство за повраќање бидејќи фосфорната киселина во кока колата го ублажува тој вкус. Би ти предложила кога ќе отвориш кока кола да оставиш 30 минути да одстои во една чаша, газираноста да изветрее и пробај тогаш да видиш колку е всушност блага кока колата, налик на оние сокови сируп за раствање што се, газираноста само те залажува, тоа е тоа што викаш зависна сум, направи така, можеби ќе успееш, да не кажувам тек после 1 час од конзумирањето на кока кола што се се случува во организмот, тек тогаш ќе ја откажеш
За низок притисок, паднат шеќер, за повраќање и лошење и за ред други работи е корисна. Дечки воздухот прво шо го дишиме е отров, не се замарајте за храната толку многу. Ако не ви прави мака, пијте и јадете колку шо ви е ќеф. Еден ден секако сите ќе умриме.
Сѐ е до умереноста. Никој не умрел од 1-2 чаши кока кола неделно. Ама ако ви е за грижата на совест, заменете го тоа со кока кола зеро.
Така е, кока колата спречува повраќање како што кажав погоре, поради фосфорната киселина од 10 лажици шеќер одеднаш кога ќе ги испиеш или кока кола, '' корисна'' е и кога ти се лоши бидејќи после 40 мин од прилика кога ќе испиеш таков ужасно благ сок, кофеинот од кока колата е сосема апсорбиран, зениците се шират, тоа е што членкава напишала, се покачува крвниот притисок и како реакција на сето тоа, јетрата пумпа се повеќе шеќер во крвта, рецепторите, аденозин от во мозокот се блокирани, што спречува вртоглавица, лошење. Кому му одговара може да пие кока кола, само дека истата е здрава е многу погрешно. Телото го активира поголемото влијание на допаминот, кои ги стимулира центрите за пријатно чуство во мозокот, да не речам, ама слично како кога се користи хероинот, затоа се повеќе луѓе стануваат зависни од кока кола. Поздрав, убав викенд
Помага газираното во сокот, не кока колата. Можеш да се напиеш и газирана вода, ќе го има истиот ефект
Транзиција на една генерација во друга. Транзиции на една технологија во друга. Форумите во поголемиот дел од свет одамна се мртви. И, социјалните мрежи од типот на Фејсбук и Инстаграм губат на популарност со развивање на нови платформи и апликации.
Таман го пишував моето мислење, го видов твоето и причината мислам дека е токму ова: Зошто не се пишува во соодветните теми? И јас од време на време ќе наседнам и ќе искоментирам ама пречесто гледам дека се развива дискусија во овде, додека останатите и посоодветни теми си стојат празни иако си постојат. Башка, мислам дека непотребно се коментира во темава понекогаш. Некој ќе си напише што сака и се надоврзуваат луѓе со вака и онака и се вади од контекст, некогаш си настанува тек на дискусија но почесто се полни темата со караници и расправии наместо со нормален муабет.
Кока-колата е корисна ако се конзумира во нормални граници, ако се пие над нормалното вие не сте зависни од самиот пијалок општо туку од шеќер.
Мајка си ја шамара 4 годишната ќеркичка, колку што има сила малата уплакана со црвени прсти на лиценцето вика "извини мама". Срце ми се кине, жена ми се тепа!!
Се осеќам ко да си ми комшика. Во мојата зграда има ко за беља неколку фамилии неандерталци кои чуваат кученца и си ги серат/мочаат и во влез и во лифт и мука си немаат и џабе збориш/се караш/се закануваш. Неандерталци се накотиле, тоа е реалноста колку сме ужасни и одвратни луѓе.