Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Guess who's back.

I missed you :* :* :*

Прикачени фајлови:

На Doozy, Lella, Umbrella22 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Најголем е оној чекор кога се преминува прагот низ кој си чекорел секој ден а не планираш да се вратиш назад.

Пред точно една година, како низ магла се секавам на тој 4ти Септември 2013.

Болка која продира низ телото со секој здив и те распарува на милион парчиња.
    Чекориш како зомби.
    Не знаеш во кој правец, не знаеш каде, не знаеш кај кого. Разрушени соништа, згасната надеж и сурово соочување со реалноста.
    Болеста која е појака од љубовта, болните сеќавања кои натежнуваат наспроти надежта за подобра иднина и секојдневните битки кои го исцедиле и последниот атом енергија.

Се предаваш незнаејќи дали со тоа добиваш или губиш. Не знаеш што со себе, но знаеш дека не можеш повеќе.

Само матни сеќавања.
    Како од некој друг живот, како да се туѓи зборовите и сеќавањата.

Не знам каде е, не знам како е...се надевам дека писмото кое го прати адвокатот е стасано на вистинската адреса.

На anuskaNESTLE, Doozy, elisabeta и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Дефинитвно ќе почнам да шетам со средства за дезинфекција, една опрема мала со мене за итни случаеви. Значи паника ме фаќа од некои работи, ко ќе ме нападнат некои мисли, не ме пуштаат и крај.

На MademoiselleB, Lella, ColoursOfTheRainbow и 6 други им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    35.204
    Незнаејќи по кој пат да тргнеме и без да ги повредиме личностите што ни значат најмногу, секогаш го избираме лошиот пат и ги повредуваме тие личности. Жална и болна вистина.

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    ^ Горде, мене така у ПМС ми се дешава. :rofl: Ми поминува за 3-4 дена. :D И онака сум паничар за такви ствари и тогаш тоа излегува на површина. Момент на слабост е, длабоко во себе сите си знаеме дека премалку сме моќни за да можеме 100% да имаме контрола врз нашето здравје и се опушташ и си викаш „До мене што е, правам, другото што не зависи од мене, не можам да го спречам“. Биди ми жива и здрава :f: и бактериите нека се плашат од тебе. :muscle: Извини што се надоврзав, ама тотално те разбирам од аспект на паничење за оваа тема. :hug:

На Gordana10 и Valerin им се допаѓа ова.
  6. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.629
    ...има очи што ја менуваат бојата на небото. :')

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Јас сум ти била за во лифт да се возам. [​IMG]

Влегувам сама во лифтот, кликам бројче и трк до огледалото, Тошо разбираш... [​IMG] Црна темница внатре, разбираш. :^) Стоев така во место преплашена, едно 15тина секунди. Промрдав и конечно изгледа ме пронајде сензорот. [​IMG]

И јас така уште си стојам пред огледало... Ооо, убава таја. Начекала бесплатно огледало. [​IMG] Оооп - ми се отвора вратата. :o :o :o Кога сум спискала... [​IMG] Тоа нормално, ме спуштил лифтот и луѓе чекаат да си влезат во лифт. Ама мене толку ми чука. [​IMG] Дај нека тргнат тоа огледалото! [​IMG]

Цел ден ми се мота у глава: Ако видиш некој од Токсикологија, не викај здраво. Само кажи 4екераукц! 4ЕКЕРАУКЦ! Ако чуеш добра нумера будало, не викај браво. Само кажи 4екераукц! :D И она е од Шутка. ;(

На Mahidevranfan, Lella, ColoursOfTheRainbow и 5 други им се допаѓа ова.
  8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Ми треба одмор не само физички туку и во главата и душата :D а да да стварно ми треба да се одморам од паразитиве околу мене :^) се негативни луге се нешто да уништат на други :puke: ми се гади од такви паразити,ахам тие се паразити уништувачи.
    Дај бре да се одалечам бар малце од лугево што не си го гледат чадот нивни тук ми се пикнале кај мене да ми уништува :^) ајде мрш....

9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    15.769
    Колку злоба има во некои луѓе,толку што ни црните облаци се ништо во споредба со онаа која ја носат со себе.Само тие иако не приметуваат се‘ повеќе пропаѓаат во провалија во која од ден на ден станува се помрачна.
    **
    Колку само сум била во заблуда за некои работи.Просто не можам да верувам.Барем ако ништо друго,сеуште не е доцна за избегнување на уште еден непримен нож во грб.Еее,што прави таа преголема доверба која ја имам во луѓето..Не знам дали е маана или чудо во денешно време :yawn:

На cinderella5, ColoursOfTheRainbow и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  10. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Како бе може да има такви луѓе....Сега вака после 2 мин така.. :devil: Се договараме да одиме да бараме стан (пошто досега не можевме да одиме секојпат заради нивните предомислувања) и после 2 мин: Имаме работа, ова, друго, трето не можеме :@ Па боже мој, каква работа ти излегла во рок од 2 мин. Или те мрзи па сакаш на готово? Глупи и неорганизирани луѓе!!!!!

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194

Е ако се надоврза, нема проблем.Ами да беше само у пмс, иако сум во пмс, торнадо имам во главава :D ама не е само во пмс.Ма ко ќе ми прелетаат мисли, досадни, не возможно е да ги игнорирам, ко да ми дрдори некој во главава на секое, тоа па тоа |( Да, се согласувам дека не можеме да имаме потполно да имаме контрола, ама ете, посилно е од мене :wasntme: некогаш ми се чини ќе земам ќе чистам по луѓево :D Знам дека се преоптеретувам...

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    :D Тотално те разбирам. Ни ја у тие моменти не мислам вака. Ама и стварно секој ден слушаме. Листерија, салмонела, ебола, жолтица, ваков рак, таков, ваков грип онаков грип. Не е можно да не ти се врежат у глава. Некогаш си велам дека вистинската и основната цел е да не` испаничат светските големци. Не преку храната, водата, воздухот, ами преку паниката.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bella96

bella96 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.027
    Во одредени ситуации,повеќе се важни погледите,отколку зборовите.Збор како збор.
    Поглед......еден,два,три,живот.

На poenta и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.247
    Rest In Peace Joan Rivers. :(

15. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Дека единствени работи што не ги знам се:
    -датумот на крајот на мојот живот
    -дали после некаква болест ќе има опоравување.
    Ама другото го знам,знам дека околу мене се провокатори,среброљупци,готовани,алапачи,душегрижници,дво и повеќе лични кокошки,и многу многу непријатели.
    Да и останатите знаат дека јас тоа го знам ]:)

На eliesaab и kikav им се допаѓа ова.
  16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Толку многу страници од фемина немам прочитано што уште еден месец да ги читам нема да ги прочитам абе ЖЕНА со бврски :rofl: хаха се зеззам се растргнав овие денови планирам свадба и сега знаете кога се треба да се погледне да се види и тако даље.Ме прашува маж ми каде сакам да одам на зимување |( се зачудив и го прашав штто му текна а тој ми одговори дека ке идеме на медени месец и почна да ми ги спомнува Венеција ова она :o :tmi: :P
    Маженце мое и во колиба во планина да отидеме најубаво ке си поминеме ама ајде штом сакас и Венеција ке идеме абе што и да е :rofl: Позз драги мои

На Ivy89 и valery15 им се допаѓа ова.
  17. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.287
    Кога само би знаела што точно ми фали за да можам да дишам со полни гради без тронка страв и неизвесност. :^)

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.004
    Допаѓања:
    164.606
  19. Rock.Lady

Rock.Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    214
    Какво време дојде, ако не си активен на Facebook - немаш социјален живот. Aко излегувањето во град не е поткрепено со доказ, истото не се важи. Pics or it didn't happen. А да, да не го заборавам и Foursquare, најголемата глупост во морето на глупостите. Како тоа во продавница си отишла, а не си ставила check-in? Ми доаѓа со света вода по профилите да им прскам. :wasntme:

На Ivy89, ColoursOfTheRainbow, kikav и 3 други им се допаѓа ова.
  20. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Во сознанието на еден млад западноевропеец, сè што е источно од Германија и Австрија е една голема непознаница и чиста егзотика... постои само замаглена претстава за една недефинирана територија без граници и особени културни обележја, некаде помеѓу Германија и Русија, Грција и Финска... Асоцијација за оваа територија му се долгоноги, русокоси божици, кои доаѓаат да им ги заведат мажите и да се извлечат од бедата, асоцијација се и ситни преваранти со татарски сурат, џепчии со ромска крв... Сите имаат ист именител во негови очи.

Како на тој млад човек да му објаснам дека во Македонија и Романија не се зборува руски јазик (ниту пак дијалект на истиов), како да објаснам дека православната вера не е секта и дека "тоа таму некаде северно од Грција" има повеќе историја од сите западноевропски држави собрани заедно. Некој одамна требало да му го објасни ова.

Интернет ера, голема работа... стереотипите се живи и ќе продолжат да живеат, исто како и предрасудите и незнаењето.

На Snow-Star, Someonespecial, AnaKarenina и 11 други им се допаѓа ова.