Se vidovme denes so edna školska od osnovno, znači posle 13 godini se vidovme. Se prepoznavme vednas i se pozdravivme iskreno so nasmevki na nasite lica srekni so se vidovme, si pomuabetivme i se pozdravivme, ima nekogas momenti koga čuvstvivas pozitivna energija bez skrieni nameri finti i slični gluposti koi stanaa nase sekojdnevie ili kako so imase edna mudra misla od E. Kusturica"denesniot covek ne vleguva vo depresija, toj e postojano vo depresija samo ponekogas upadne vo srekni momenti"
Да биде јасно, обожавам дожд, искрено не би ми било проблем кога времето цело време би било врнежливо, ама шта је ово, wos dis? Ниту сонце, ниту дожд, ниту облаци, само ко сива обвивка на небото. Со другарка се договараме да ја сликам и сега најпогоден период е зајдисонце и сега ја прашувам, чекај, сме виделе ли воопшто нормално зајдисонце годинава? Fu weather.
Не знам шо ви е на сите понеделнички у сообраќај, ама понеделник е за сите, сите си иаме нервози, не мора да дигате притисок 200 пошо може некој без шовершајбна да остане. Племе едно
Има едно прашање кое со години ме мачи, ми ствара душевен немир, а никако да го дознаам одговорот. Прашањето е од огромно значење за опстанокот на општеството, па, ќе го поставам тука: Луѓе, зошто јадете торта со лажица?
Велат кога една врата ќе се затвори, нова се отвара. Е кај мене, новата е секогаш затворена. Со катанци. А јас го немам клучот...
Исто и на роденден кога идеш, најчесто лажиче ти даваат. Не знам зошто, воопшто не е практично. Јас секогаш им барам вилушка.
Зависи каква торта е. Егзотик може и со вилушка, ама чизкејк само со лажица. Бисквит торта само со вилушка. Зависи од тоа колку може да се топи.
Само мене првично ми текна дека преферираш со раце да јадеш. Јас со лажиче си јадам, на вилушка не ми ни текна таква опција. Со мало лажиче се јадам и супи и манџи и торти, а за салати и сува храна, вилушката мора да биде голема и крута. Инаку не јадам.
Таман работа со раце. Јас ништо не јадам со рака, дури ниту домат. Да можам и кришката да ја јадам со вилушка, ќе ја јадам и неа. И јас си поштувам мал прибор. Фала на одговорот. Ги реши огромните дилеми. Но, остана уште една, зошто и со торти кои не се за лажица, се служат со лажица и луѓето преферираат така да ги јадат.
Мене баш од лажица ми паѓа торта Инаку варен компир, месо, крупно сечен зеленчук со раце јадам дома. На гости покултурна сум.
Зш се аждери. Шега на страна, локалите си следат свои замисли кој дел од приборот е ок за која торта. А луѓето дома ги мрзи и лажици и вилушки да мијат или после години употреба станале распар.
Прв пат читам/слушам вакво нешто. Сега, може има влијание и тоа што во живот не памтам да сум нарачала нешто во слаткара, ама дома нигде не памтам лажица со слатки работи. Освен ако тоа слаткото не е: 1. Слатко (од овошје) 2.Еурокрем/или како и да се вика по ново 3. Пудинг Се надевам дека со темелниов одговор, ќе придонесам за опстанокот на човештвото
Не значи ако сите имаат тетоважи дека и јас треба да ставам или ако е нешо во тренд и јас треба да го направам. Едноставно е.