Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Глумење недостапност, гледање да те побараат само кога им треба нешто, вака функционираат “пријателствата“ тука.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    Мислам дека проблем е проценката во однос на пријателството. Ти ги гледаш ко поблиски, тие мислат дека е лабаво пријателство. И од таму ќе се вложуваш повеќе од нив и со тек на време ќе почнат да се ствараат фрустрации. Пошто нема и тие да враќаат со иста мера, па ќе ги класифицираме ко лоши искокристувачи.

Во суштина треба само да се има добра проценка и перцепција како те доживуваат другите луѓе и да знаеш каде можеш да се вложиш и да ти биде вратено тоа, а каде да бидеш и ти лабава со нив. Па така ако некои ги сметаш за блиски пријатели, а така се однесуваат, само им правиш downgrade и ќе се однесуваш исто.

Ама поентата е дека не разбирам зошто секогаш толку негативно се гледа и се ствара перцепција дека се е фејк денес. Или дека нема вистински пријателства и пријатели. Тоа би значело дека и сами се ставате тука како невистински пријатели кон другите или па имате толкаво его да мислите само вие сте посебни и различни од другите.

На KittyAgnes, Waverly Raven, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    23.630
    Ми излегува видео од на јутуб од некоја девојка модел или инфлуенсер и која вежба каде дава совети како да одржуваш здрава килажа. Советите и' беа на место, работи кои скоро и секој тренер и нутриционист ги кажува. АМА, ама...Девојката е прилично слаба. Зашто, не знам.
    Отварам коментари и...Сигурно функционирала на хероин и кокаин, сигурно јадела едно јаболко на ден, а можда ни тоа, била лош пример за младите девојчиња, промовирала итинг дисордерс:drunk::drunk:

Абе кој се здебелил увек може има здравствен проблем, хормони додека слабите се секогаш ходајучи пропаганди и промоција на нездрави диети. А вака ама има многу голем број на заболувања што предизвикуваат слабеење, дури и повеќе од дебелеење.:) Односно многу здравствени проблеми што бараат да функционираш на два компира или една банана дневно или само на течна храна одреден период.
    Еве моментално што ми се бројат ребрата и ми стрчат сите панталони и маици ко вреќи нека сум лош пример за девојките.
    Лошо изгледам и ќе изгледам вака уште некое време ама тоа е. Не оти ќе гледам боди позитивити инфлуенсери кај што ќе ме тешат дека нема ништо лошо во тоа:)

Последна измена: 11 јули 2023
    На flower30 и Anie93 им се допаѓа ова.
  4. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.917
    Истренирав. Ми дојде сила, елан. Лажам.. не беше сила. Негативата од мене ме натера да правам нешто за да ја избркам и истерам од себе. Се видов со стара пријателка. Ме охрабри некако.

На cresa-jagoda, Biljarkata, Ahoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    Многу се трудам пред детево да не пцујам по луѓето надвор. Ама, многу. Иако не секогаш ми успева зошто луѓето се никакви. Освен вие ова што го читате и јас што го пишувам, ние нели, исклучоците сме.
    Толку да се нема никаква претстава за просторот околу себе, да се оди кај ќе ти текне, да преминеш без да се свртиш, да си одиш по средина на тротоар, овие со коливе мислат во кола се и готово, мора они да поминат во било која ситуација.
    Многу се трудам да не бидам, ух, види го овој слепец, скапан, глупав, додај епитет по желба. Не сакам детето да ми е такво ко мене и сите да го нервираат.

Ама, такви с(м)е луѓето, мислиме све си е наше и само ние постоиме. Одвратни.

На Waverly Raven, theowndemon, _beautyy_ и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    23.630
    Мене ако ме прашуваш најужасни створења се овие со тротинети што шибаат на тротоар. Не знам колку пати за влакно не ме собрале

На KittyAgnes, MeowMeow, Dilajla123 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    1.725
    Каде ни оди светот дете трето-четврто одделение оди во град нашминкано во минч и кроп-топ маичка, јас во трето оделение носев мачки со винкс и по цел ден играв криенка.
    Незнам ни родители како така ги пуштаат сами да шетаат по град навечер, сепак дете е не размислува не се пази, денес секакви ги има по улица.

На piglet1, Stephen Amell, Anie93 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
     deka toa, kaj nas li u mk?

9. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    3.727
    Даа... Улиците се полни со дечиња разголени. Шо се вика ни ц**ките не и се пораснати ама битно деколтето огромно, па корсети, па голи стомаци. Мислам океј е, за се си има време ама прерано е... Ни 10 години немаат некои наполнето, а изгледаат за 18

На Cvekarka, Amellie13, _beautyy_ и 9 други им се допаѓа ова.
  10. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Ccc,Ne sum primetil fala bogu u mojo grad takvi sceni, ali sta reči koju posluku porati, strašno...

Ima edna prijatelka na majka mi nejzinata kerka e 13 god. Ali so vikas liče na 26, ogromna usta nacrtala ogromni veštački trepki i vegji iscrtani, i se oblekuva u mini, suknji čizmi visoki so dekolte i tie raboti. Šo e ušte pološo majki i se raduva (po toa majka mi so mi e kažuvala jas nemam kontakt so niv) raduva se kerka i pišuvale i mn lugje od skopje vetuvale i ke ja napravile manekenka ovoa onoa od razni nacionalnosti i nudile prijatelstvo i lajkovi i stavale, if u know what i mean. Na pameten dosta mu e toa da slusne i jasno mu e za kakvi lugje stanuva zbor i kakva ke bide taa momička u idnina (facepalm)

На Cvekarka, cresa-jagoda, Евроазија и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    1.725
    Да.

12. Mr. Scratch

Mr. Scratch Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    4.121
  13. MediaRes

MediaRes Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    222
    Го најдов мојот икигаи. Сега се е полесно. Инаку тоа е јапонски концепт. Пријатна активност, која е интересна а се заработува од тоа.

На Scott Weiland, Billy Idol и Осе им се допаѓа ова.
  14. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    11.692
    Тие што ти кенкаат како никој не ги разбира, најчесто самите себе не се разбираат.

На KittyAgnes, theowndemon, Cvekarka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    8.542
    "Што има врска оти не си згодна и слаба, тие со такви партнерки се зафркнале. Оти таква дома после не сака да готви, чисти и деца да чува. А ние баш таква сакаме." - Маж на Фемина, 2023, масло на платно :drunk:

На Herrera, DarkStormm, MacenceEna и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Вака и други размислуваат, само овој си призна.

На KittyAgnes, DarkStormm, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  17. MediaRes

MediaRes Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    222
    Така размислуваат. Значи 50% од мажи и жени ќе бидат несреќни или сами. Проста математика.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Па голем дел не се сами, откако ќе најдат некоја да готви и пери. Активираат социјални мрежи и сталкаат таму. Оти убавата не била за дома, ама сељакот сакал забава. И претходно кажав голема простотија владее.

На hermosa, Gosh и Осе им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    23.630
    Де кај пишале ова да видам

20. MediaRes

MediaRes Истакнат член

Се зачлени на: