Не се чудам, имам колешка со скратени и никогаш излакирани нокти. Е сега, кажи ми машко и женско исто треба да изгледа? Извини, за око ич не е убаво
Моментално додека те читаат Иначе јас користам (стаклена) турпија, и секогаш ми се неутрална нијасна/француски стил. И на нозете и на рацете иста должина и нијанса излакирани, не можам да поднесам да се различни или нешто да не можам сама да исхендлам у момент, да зависам од друг, да чекам, закажувам...I'm a simple girl like that. Иначе за љубителите на долги нокти, кои трауми од детството ве довеле до ова?
Па не изглеа исто хахаха. Машка и женска рака исто изгледаат, прсти, нокти, форма? Ок бе, тебе не ти се свиѓа и у ред е, го поштувам тоа, на друг па обратно.
А зошто за око не е убаво женско со кратки и нелакирани нокти? Се намалува на атрактивноста, женственоста, што? @Mrs. right И мене ми изгледаат нехигиенски многу долги нокти, па уште и тоа гелот ако е подраснат до следен термин за маникир
Сум имала нокти и долги упм со уметност буквално на нив, и пократки ама слатки, еднобојни, какви не. И со години така. Во последно се вратив на basics. Ниска коцка, необоена. Од претходната недела ниска, црна коцка. Сега се думам да јавам на другарка ми конечно да пробаме гелојте шо менват боја на светло. И никому ништо. Сем за слика ако не забележиме дали ноктот отстапва - и не забележваме. А забележваме отстапвање не во смисла дали е гел лак, лак, или само нокт туку дали е гребен, дали се еднакви или дали гелот е одраснат, оф и да, лошо сечени кутикули. Ова инаку и не го забележвав. Се дур другарка ми не почна со ова да се занимава па праев различни нокти секоја недела за кутрата да не се учи само на неа пошто стварно е терет на ноктот. Ама сега пошто стварно ја бива, ко ќе гледаме стари слики и сме мислеле дека се врв - двете се ежиме. Ама и зато ко ќе видиме imperfection - одма се забележва било то лошо обоен нокт, лошо нанесен слој, нееднакви форми или форми шо не одговарат на прстот и раката и шо не. Ама пак, барем јас, а ни та, не забележвавме се дур та не почна да работи и двете се хиперфокусиравме на то. Така да не е то хигиена, то е уметност шо личи лошо ако не е изведена ко шо треба. Хигиена е црно под нокт да се тргни. Wdym исто да изгледат? Да тргниме од то дека лакирање нокти е "нова" мода шо ја немало многу одамна. Уште Кина пред наша ера имале форма на лак ама ја користеле претежно мажи ( исто ко и први верзии на штикли шо биле за богати мажи да изгледат повисоко) кои сакале да покажат статус. Модерен лак првпат 1932 креиран бил и то во една боја. Или гел лак е уште "понова" мода. И како тогаш сме разликвале мажи и жени? Пак сме разликвале. Само сме решиле да клајме уште една општествена норма како терет. Башка шо, не треба да целиме некој да се разликва и од норма да прајме нешто. Туку од ќеф да прајме. Ако неќам нокт чак и најосновно нешто како нуд или френч - и не треба да имам. Оти неќам. Иако мислам дека маж шо сака нокт во боја е поосудуван од жена шо сака нокт во боја. И то е т а ж н о. Ко само оти има лак нема да не можам да видам дека е машка рака или скраја да е *чука в дрво* маж. Туку, добро утро. Стандард станав 5. Спана ко секогаш и цел одмор - ич. Утре сум на работа. И планирав да легнам вечер порано. И да станам ПАК во 5 барем поќе сати да имам спано. И во 10 решив да затворам очи 1 сат. Упм и аларм наместив. Е ај добро утро и RIP на моето спиење вечер. It was good while it lasted. Ќе треба пак со термоси кафе да одам на работа. Едит. Морам да се едитирам за ова сум се пресмеала. Најдолгите нокти ми беа ко купив печати со мачки и сакав ЦЕЛ печат да го имам на нокт ХАХАХАХХАХАХА ТРАУМА МИ Е СЕГА КО ЌЕ ВИДАМ СЛИКА АХАХХАХАХАХХАА
А како тоа гелот да не подрасне до нареден термин? Едно прашање: на депилација одиш или сама се средуваш?
Леле ама дискусија се отвори со моето жалење за термин.... Е тоа де, да си се вратиме ја и ти на првичната тема... На почетокот смешно ми беше, сега малку трагично е.. Затоа реков, попрво за ренген ќе најдам термин отколку за нокти правење..
Calisto studio кога и да пишам за макс 5-6 дена има, некад и ќе ми се посреќи ќе откаже некоја и за ден че добијам терминче. Ова! Да нема збор средени е широк поим. За мене одењево на нокти и фризер ко на психолог да сум била, ме релаксира хаха се осеќам ко нов човек. А и да бараш дезени на нокти, можно е да сум една од тие вештиците што ги зборите. Сакам подолги нокти у лето
Колку треба да си трул во душата да отруеш животно!! Не едно, него две.. https://sdk.mk/index.php/dopisna-mrezha/uginaa-dva-kona-vo-skopskata-zooloshka-bile-otrueni/
Знам дека се две различни професии ама не ми влага у глава дека офталмолошки преглед и френч нокти се иста цена ***ги немав читано мислењата, сега гледам нагоре
I like it, and approve it Орелски, не. * * * Т'га за нокти Орелски нокти как да си метнех и в наши тоалети да си прелетнех да видам дал и така можеш да си чешнеш дупе вака.