Drugite so sa bile so tebe so sa videle, vikale sa si: iiii ovaa kolku e hrabra ne se plaše od zmii Koa ke vides deka ide nakaj tebe taka prsni ja so voda kako brančinja nakaj nea napraj i ona ke smene pravec
Во Охрид врие змиички посебно кај што нема многу луѓе. На времето баба ми ми раскажуваше во Пештани на дрвата на плажа дека се печеле и паѓале одозгора Ама не се опасни за луѓе, и тие се плашат од нас плус.
СДК дека ич не ми се свиѓа што ми се дешава у главата периодов. Многу тешко ми е да ги прифатам срањата што се надвор од моја контрола, а ми го уништуваат животот. Тешко ми е да се предадам и да остаам да се издешава тоа што се дешава. Го мразам чувството на неизвесност, ми создава паника и црни мисли. Не спијам ко што треба. Толку многу работа имам со средување на психата, фак...
Значи, да сумираме, иднината прво беше (едино) женска, па превише женска, мора малце назад, односно пак (едино) машка , па транс-женска, па... Па не дај боже фашизам, па...(fiil the blink of your choise)?,... Битно комунизмот никому не смета, (значи логично е нај-супер нели) , се друго е шта да ти причам. Ај да скратиме прича и мајнд ф*к ако не #allroadsleadtocommunism Snowden bro, at least you tried. Dino sing it babe Спојлер: .
SDK deka se vooduseviv od idejata za kino na otvoreno, sto go imase poslednite godini vo Skopje vo tekot na letniot period. Mnogu prijatno se iznenadiv sto prv pat vo Bitola imame vakvo nesto drive in cinema... Nema nisto poubavo, si zemas stolce , nesto za grickanje i uzivas vo filmska proekcija na otvoreno. Bitolcani pomestete se od kaficite uzivajte i probajte nesto novo.
има еден што кога и да постира за нови работи (а е речиси секој ден), секогаш има објавено за влажни марамици. како една од оние кои не ги поднесуваат таквите марамици (а имам читано дека многумина се против нив од многу причини, ама пред се заради неразградливост) мене ми станува нејасно за што толку ги употребуваат и така ќе си замислам, зарем целото нормално чистење е заменето со поминување со влажна марамица зошто имам видено да се користат во секакви „иновативни“ услови.
Вчера излегувам да прошетам низ населба и во една уличка еден рандом тип ми се испречува пред мене место да ме одмине. Јас се тргам да поминам, овој вика "Извини не сакам да се разминам, сакам да те запознаам" Викам "Јас неќам, чао" Вака сега се фаќаат женски или ја сум многу дигната?
Сега сум во Скопје и врие од отпушоци и хартии по улици. Многу валкано. Одамна не било вака валкано во главниот град. По пат сретнав една метлачка машина. Во 10 ли метат? Ги жалам туристите што даваат пари да дојдат во Скопје.
И претходно еден така со точак се случи да застане до мене и вика "Извини многу си ми позната, како се викаш, може ќе ми текне" Демек може и јас го познавам ама сум акнала глаата негде па не ми текнува сега.
Јас не сакам нападни би се преплашила.Подобро нека ме застане извини може да се запознаеме и ќе кажам или не ширам пријателства или ќе бидам љубезна но да ми попречува пат да ме извади од памет не фала
Тоа е друго више, ако ко човек ти се обрати културно и љубезно зашо да се дигаш и глумиш недопирливост, ако ете ти се праи муабет, а и од култура треба да се одговори, може прашува нешо, му треба помош, не значи дека сите манијаци се. Ама вака нападно да попречува пат малце е језиво и сељачко, има толку начини да почнеш комуникација со некого ама треба да знаеш како.