Обично совети даваат бумери родителите им давале на нив а на нив нивните и мислат дека така треба. Ама со технологијата и информаците млади треба да им даваат совети на постарите.
Tочно, ама неее, кој да им докаже, врежано им е во глава дека постарите треба да даваат совети на помладите, демек они се знаат. Помладите мораме да ги слушаме постарите хаха, тоа им е во глава.
Татичко е иден свекор а мајката свекрва (све крива).Мама повеќе разгалува и повеќе се меша на синчето затоа можеби толку се спомнува
Многу ми е жал за опресираните црнци у Америка, еве конечно во 21 век ги ослободија од робовласништвотот, па сеа кутрите треба да крадат, палат и уништуваат само за да преживеат.
Читам за србинката Нада Грујичич што после една година објавува јавно како била претепана од дечкото со кого живеела и оставена на пат во темница. Вештак проценува дека имала само едно скршено ребро (имала три), што скоро сигурно си го скршила од кваката ама како и да е, била лесна телесна повреда. Кривичната пријава за семејно насилство се отфрла зашто не може да се докаже дека живееле во вонбрачна заедница зашто дотичниот има тројца сведоци (тројца пази). Мамичка тврди дека таа не му била девојка, не живееле заедно иако девојкава објавува слика од божиќна семејна вечера….. До кога? До кога насилници ќе се извлекуваат на административни срања? Како да пријави следната жртва кога никој нема страв од закон? Ми фали КатеКане да зареди мајки шајки. Додека читав ми текна на српската јутјуберка што исто јавно објави кога сестра и беше претепана ама никако да се сетам на името. Знае некоја што се случи со нив?
Не си ништо НАД некого, ако го правиш да ТЕ МОЛИ ЗА НЕШТО. Некои се замислуваат ШЕФОВИ кога ќе ти речат да ГИ ПОТСЕТИШ нешто, за кое веќе си ги замолил пред месец дена. Као, сеа немаш нотес да запишеш што сум побарала, и веќе од обврски не мојш глава да кренеш и ќе заборавиш. Па, ајде потсети ме или прати ми меил. Ах, МаЌедонијо. Наша мила напатена.
Шалтерски работник во пошта поштено си запали цигарее… арно шо меѓу нас имаше стакло иначе во фаца ќе ми дувнеше
Да де, и после пример коа ќе ја ликвидира пред детето на лајв на ТикТок, тажачки ќе пишуваат по Инстаграми, и тоа мнозинството жени. Прво таа мајка му да се изребра, па после он и неговите сведоци, да не знаат глаата каде им е, каде им е гзот. И официјално еве кажувам, поеќе од луѓе, мрзам само глупи луѓе. Али највише мрзам мужи.
На моменти, рано наутро почнува да се чувствува и мириса на Есен.Уште да замирисираат ајварите и да официјализираме. Како и да е овој измеѓу период, Август-Септември.
Таа сега треба да собере неколку братучеди и со вреќа на глава да му нанесат неколку лесни телесни повреди. Па после и на таа што го родила и воспитала да тепа жени. Да видиме дали пак ќе им текне
И мене ме потресе случајов , баш денес читав статија поврзана со него. https://tocka.com.mk/vesti/454370/p...-na-nazima-koja-ja-ubi-monstrumot-od-gradacac Кој му кажал каде е Низама? „Не знаеме кој е, но знаеме дека бил во врска со полицајка. Не знам ни дали кажала, немам доказ, но знам дека била со него. Јас лично слушнав кога и кажа дека е во врска со неа“. Тетката тврди дека во една од расправиите што започнале кога Низама дознала за врската помеѓу Нермин и полицајката, тој и рекол: „Прво ќе го убијам детето. Ќе го гледаш, а потоа ќе те убијам, а потоа ќе се вратам и ќе ги убијам сите што те поддржуваа“. Очигледно е дека човекот имал сериозни намери да ја убие уште од порано. Е сега додека јас и ти седиме на форумот, некаде низ светот се дешаваат силувања, киднапирања, тепања, убиства и што ли уште не, ама мораш да се помириш со фактот дека такви работи постојат цело време , е сега кој колку може да се заштити е прашање. И немој да си сигурна дека само на Балканот постои мито и корупција. Секаде има, посебно е изразена во сиромашните земји во светот.
Да ди родиш дете, да го чуваш од цел свет... А моронот со кој си го направила да го унакази за цел живот...
Девојка пред малку си заборави телефон во Кипер во Ѓорче 1. Ако некој ја познава, да и каже таму да си го побара.
Imam koleski od Bosna,edna bas od toj grad...tipot so godini bil strah i trepet vo gradot... Znam deka vo siromasnite zemji e porazvieno,znam deka sekade se desava siluvanje,kidnapiranje,psihicko i fizicko maltretiranje...eve vo Salzburg minatata nedela se samoubi nasa zena...Motiv fizicko nasilstvo...sega ke prasa nekoj zosto ne prijavila....prijavila ona i izvlecela ziva glava dosla vo Salzburg no ete govedoto dosol i ja nasol ( znaci pak nekoj mu e javil kaj e) tie manipulatori se opasni.... Pred 3 god Bosanac si ubi zena tuka... nekako imam slika deka bas na toj del se najagrsivni i zenata ja smatrat za sopstvenost