Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Најинтересно ми е кога е облечена во венчаница и прави свадба и во опис на сликата пишала "СВАДБАА"...Ма немој да ме заебаваш јас мислев војска одиш :wasntme: ...

На Sunshine.Sunshine, Elennaa, Captain-Omni и 13 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.117
    Сакам да кажам дека сум на плажа кај комшијата во двор

На erica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Колку ме нервираат луѓе кои не се одлучни, ама всушност знаат шо сакаат, ама се мислат и прашуваат за совет, а всушност бараат потврда за она што веќе го намислиле.
    Е на таквите не дај боже да им го кажеш спротивното од нивното (иако бараат "искрено" мислење), одма те напаѓаат, ти ништо не знаеш, таа си знаела шо е најдобро за нејзе....
    Нареден пат доколку бараш совет и искрено мислење од некој, или прифати ги или подобро не ни прашувај.
    Чао.

На SparkyAngel, mimiiiii, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    Сакам да кажам дека ме нервира другарка ми :@
    Добро, девојко оти така си играш со емоциите на дечко ти ;(
    навистина ми е жал за детето.Кога сака она му се јавува, го лажи
    еве 8 месеци се во врска ;(

5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.886
    Допаѓања:
    23.872

Мене па ми е смешно на какви се ситници и глупости замерувате.Остајте ги луѓето да живеат.

На bubamara12345, AnaKarenina, Valerin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Mene mi e smesno sto se kradat statusi od fb pa gi pisat na femina :D odredeni feminkovci si znaat tie :)

На sparklie, kala21, Sunshine.Sunshine и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Ова последново се однесува на мене да си кажам да нема забуна...знам на нешто што ќе налетам што вреди да биде објавено било некогаш да е од мене пишано па објавено на триста глупости на фејс па било да е превземено од некој друг, не го правам тоа за лајкови или ѕвездички како ли се викаа тие тука :^) , го правам со единствена цел да алудирам дека паднавме под ниво на ретардираност и кога ќе го кажиме тоа нешто гласно поединци за да чујат сите започнуваме да добиваме етикети на хејтери, личности што се занимаваат со туѓи животи...пукајтеме, хејтирајтеме, кудете ме јас сум таков и тука и во реален живот и таков ќе си останам се додека постојат личности да објавуваат секакви глупости на сите социјални мрежи со цел собирање на лајкови, добивање на нечие внимание ќе не има и нас ваквите...така наречените хејтери, убава ви вечер :hai: .

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MademoiselleB

MademoiselleB Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    398
    Сакааам да сум овде.

Ако се скрши стаклото...ќе биде интересно...со ајкулите. :D

На Sunshine.Sunshine, eliesaab, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.177
    СДК дека жалосно е тоа што во денешно време во светот никогаш не е имало повеќе средства за хигиена, детергенти, сапуни, уништивачи на флеки, омекнувачи, купки за туширање, шампони, регенаратори, стикчиња, дезодоранси, ролони, магични камења за против потење, креми, помади.....а луѓево посмрдливи никогаш не биле.
    Зарем е можно?
    Не станува збор за некој голем и не знам колку голем изадаток на домашниот буџет личната хигиена, па да се бара оправдување во економскиот момент.Не. Никако. А бре сапун и вода се вади. Ама да се практикува, оти палома не е за дома....
    Може да си секој ден со иста блуза, кошула...за разменка може да се нема многу, ама барем летово е мајка за сиромасите. Приквечер испери си ја. Не мора со скап прашок. И сапун се можело.Закачи ја- ќе се исуши. Утре пак облечи ја.И ти пријатно ќе се чуствуваш, а богами и тие од твоето опкружување. А за оние пак кои имаат и за разменка гардероба, и мал оддел за хигиена од маркетот префрлен кај нив дома на специјалниот рафт за средства за хигиена, ама само онака за реклама...а као мал престиж пред пријателките, кои кога ќе им се приоди до веце а се кај нив на кафе....да воздивнат со уааааууу. чиста дана. ХММММ
    И жалосно е на денешно време да апелираме до луѓево за превземање мерки за заштита од жолтица. АЛоооо миење раце почесто.А некој и откако ќе излезе од веце не ги мие, а не па онака из каприца....
    Срамно е барањево ама ќе го упатам. Одржувајте хигиена. Хигиената е половина здравје. Бањајте се почесто, перете си ја испотената гардероба пред пак да ја облечете истата и задолжително миејте раце особено пред јадење и по одење во веце.
    тенк ју вери мач.

Таг Луничка....мало дополнување на едно нејзино мислење на оваа тема. Малку парафраз/фрас удрив. Не ќе се налутиш нели ? :*

На bittersweet, Doozy, vinozito1 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Посреќна сум откако од мојот речник го исфрлив зборот требаше.

На bittersweet, sparklie, Gea и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    А мене па ич не ми се интересни луѓето што се трудат да се интересни :?:

На ozbilnazena, eliesaab, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    528
    Кога една личност ти недостасува ... целиот свет ти изледа празен.. :(

На kala21, Elennaa, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  13. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Смислив некоја моја нова диета :geek: кога немаш апетит или пак кога си гладен ,а сакаш да симнеш некое килце не трчај до фрижидерот туку тркни си во темите за храна што се на форумов ,ѕирни си низ сликите,рецептите и ќе ти помине, ем ќе заштедиш на храна ем оп некој грам помалку во денот.Ја така си направив вечерва |( досадно ми е ,не сум гладна ,немам апетит а мозоков ми оди во храна и шта чеш ќе гледаш колку вкусно зготвиле феминките . :)

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Некои луѓе го чувствуваат дождот, додека пак другите само се намокруваат.

На eliesaab, aways, butterfly4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Сама сум дома.Време е комшиите да дознаат шо е убава музика :D :rock:

На eliesaab, kikav, ColoursOfTheRainbow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Нема ништо поубаво од кога ќе се соберете еден куп роднини,без никаков посебен повод,на ладно пивце,винце и скаричка.
    Муабети до бескрај,шали и смеи,приказни од постарите за нивното време,со мерак да ги слушаш.
    Во позадина свири музиче од она народното,па одвреме навреме ќе се запее некоја што удира в душа или ќе се заигра, да се размрда.
    И тие се моментите кои се паметат, деновите поминати без мислење на проблемите,во веселба и уживање.
    Бидејќи не живееме само за обврските и работата,не живееме за да бидеме осамени и изолирани од сите,сепак живееме да споделуваме и добро и лошо со наши луѓе.Колку да се посмејат,знаат и да се насолзат,ама тука се.Колку и да се далеку,за дружба и собирање секогаш ќе дојдат и ќе придонесат.

Така да,денес наздравувам за сите роднини и пријатели,за тие луѓе што знаат да не налутат,но и да помогнат кога е потребно.Бидејќи сепак ни се потребни.
    Нека има повеќе вакви денови.
    http://www.youtube.com/watch?v=Nwag0yGXXw8

На bittersweet, Gea, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  17. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    634
    Навидум еден обичен ден, однапред испланиран од утро до вечер. Рано станување зошто ќе се прави зимница, а попладне ќе се чисти зашто сабота е ден за чистење нели. Со истата мисла бев се' до пладне кога добив неочекуван повик. Смрт, погреб ми објаснува од другата страна. Прашувам кој умрел, иако убаво разбрав за кој се работи. Од што умрел, иако ја знаев причината. Не можев да отидам, иако можеби, можеби потајно сакав. И после тој повик моите мисли се насочија во сосема друга насока. Личност од моето детство. И се присетувам колку убав период беше тоа. Колку среќни бевме тогаш. Како вчера да беше. Што бевме, а што станавме. Која е причината за тоа?

... размислувам.

... Одговор немам!

На Barbie20 и butterfly4 им се допаѓа ова.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.248
    Некои работи едноставно никогаш нема да се променат. Ничие влијание не може да ги промени. Дури ниту времето не може да го предизвика нивното губење, а потоа и заборавање.

На natemila и butterfly4 им се допаѓа ова.
  19. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Најверојатно,повторно влегувам во депресија :|

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Ме немаше на форумов речиси една година...
    Кога слушаме за нечија болест, операција... обично сме во шок,но водени од трката со време, обврски и свои проблеми, брзо забораваме на приказната...
    Животот е убав, уште поубав со своите сакани и си мислиш дека лошите работи се само вознемирувачка приказна која ќе ја чуеш меѓу два состаноци или кафе низ град.
    И од нигде никаде, нештата се редат како во најлош хорор филм.Брза помош, интензивна нега, снимање, операција од 7 часа...48 часа без туш, без паста за заби, во иста облека...само многу излеани солзи пред Ургентен Центар и тооон испушени цигари...Зошто мајка е една.И единствена.И се сака до бескрај.
    Сега е добро.Одлично.После многу месеци опоравување, многу грижа и многу, многу љубов и внимание.
    Но, јас веќе не сум иста.Научив една голема лекција.
    Животот е суров и непредвидлив.Времето поминато со најблиските е неповторливо.Искористете го максимално.И подарете им многууу љубов.

На bittersweet, Buttterfly, Doozy и 37 други им се допаѓа ова.