Ова морам да го кажам. Девојкава ја знаам онака, што имаме излегувано заедно и неодамна ми стана колешка. Постојано ја гледам со другарки на слики, па сториња, па срциња, па љубовки. По некој ден и една од другарките ја гледам кај нас. Ко почна оваа првава за вторава, таа вака, таа така, несмасна е, си ја скрши раката, несмасна е не знам нешто паднала и се лизнала на плоштади. За млада девојка, од 30 години, срамота е ваков муабет. Кога се возиме накај работа, мора да коментира, кај оди овој, оти оној вака вози, ќор е, слеп е, неписмени едни и сл муабети. И се само за неа си кажува. Јас вака, јас така. Ем не вози, ем прва кажува кој што да правел.
Овие од МВР да не мислат дека сите сме глупи? Видеото е кај skopje1mk на Инстаграм Не го напаѓа, само го турка, тепа и влече Тоа е муабет не е напаѓање
Коа немаш ништо попаметно да кажеш ќе лупаш глупости. Прости луѓе, прост карактер Од такви подалеку ќе те внесе у лагата ќе ти напри нервоза кај нема ништо
Секогаш кога ќе видам некое лице со Даунов синдром, или ќе видам видео со нив на интернет, се повеќе и повеќе ми е јасно дека ние, а не тие, сме со некој синдром, некоја фалинка, дури цел еден хромозом...
Ова доставувачиве на храна и карго компании ако им спомнеш некоја помалку фрекфентна населба од Центар, Карпош и Аеродром одма мислат ги праќаш преку три лепе пичке мајчине па однапред ти кажуваат достава колку па чекај дечко може нема да се снајдам, па ај ништо, не идам. Па да работевте во некој милионски град ко големите европски метрополи ја не знам како ќе се снајдевте. А да, и предлагаш да шернеш локација преку вибер ама не функционирале на тој начин они.
Ништо не носат до стан, а мене често ни пред зграда не ми доаѓаат, полесно им било таму и таму на некоја улица во близина, па оди трчај по пратка/храна што и да е. Џабе си платил 100+ денари за услуга "достава до дома".
Абе и да треба да се симнам ај не е проблем. Ама дм живее во помалку позната населба (а не далечна) и кога сме нарачувале неколку пати ни рекле не носиме до таму, ко за во Велес да ги викаш. Иако уствари локалите од кај што сме порачувале се на 15 мин со кола најмногу.
Толку е некоја забутана населба па не се снаоѓаат? Искрено не ме чуди и да не знаат, многу има ко изгубени се, ни со Гугл мапс баратаат ко шо треба, па сто пати само звонат, препрашуваат и пак не им е јасно.
Името малце ѝ звучи ко да е негде у три лепе Ама е многу поблиску до Центар отколку Драчево Абе најубаво дај бројот и на ти локација на вибер. Не сега ја давало улицата, не ја давало.
Хахахах, ааа значи името ги зеза нив па си мислат кој знае кај е. Ама џабе, ако не се снаоѓа некој, џабе и локација пак ќе се мота наваму натаму, ќе препрашува и ќе ти се одјаде. Ја шо сум лесна за наоѓање па има некои пак утињаат улици, се шлаат и дур дојдат се оладило ако е јадење. Аман Скопје е не е некоја не знам колкава метропола. Инаку треба снаодливост за оваа работа, секој не го може тоа.
Па и до други градови носат, што им е проблем незнам, тоа им е работа. Мене од Берово ми носеле и тоа за 2 дена, од Неготино за 1 ден.
Златен ден, недела. Бре дали давам некому да ми чисти стан или куќа? Стварно, не ги разбирам луѓево, ем не се способни сами да си чистат (или што знам немаат време) ем ги кудат луѓево што ги изнајмуваат, по ДБ. Па, дали било нормално 2000 ден. Плус две кучиња дома.
Тие што имаат пари се најмногу скржави. Нека чистат самите и нема да им е многу, дури и малку се 2.000 ден., треба повеќе да земаат.
Не чистам сама.Затоа што имам други приоритети освен да робувам на домот.Кога си сам лесно е да дрндаш од страна како некој е неспособен или скржав.Кога ке оформиш фам се друго станува побитно од чистењето.Луѓе работат по 12 часа на ден,после раб пазаруваат,разнесуваат-земаат деца од школо,курсеви,градинки.Трчаат по лекари,пишуваат домашна,учат со децата,играат,бањаат.Чистачката моја нема никаков трошок.Ни крпи она купува,ниту сретства за чистење.Ниту такси плаќа.Јас ги подмирувам сите тие трошоци.Така да 2000 ден за 3-4 часа чистење се и те како доволни.