Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    16.906
    Хахах.
    Јас си кажав тоа што мислам.
    Не знам зошто се најде УвреЃана.

Кој рече дека некој постојано ќе е со крпата во раце и нема да има живот?

Имам искуство многу блиску, кај што земаа дома жена за чистење, за на крај да ја претепа жената (88) што ја гледаше. И камери и се, и полиција... џабе,

Слободно, не една, две, три свикај си.

Последна измена: 11 декември 2023
    На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.672
    Нема подобро од Дове јас со години го користам,ко тинејџерка имав бубулички по некаде,ме исчисти и кожа имам мазна и чиста, без брчки и не го мењам за ништо. А креми пантенол и Нивеа хидратантна не мењам. И јас мислам дека живееме во ера на маркетинг и конзумеризам и дека повеќе штета се прави од користење на секакви креми и чудесии.

На SummerGirl и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.982
    Допаѓања:
    13.053
    Друг крај очекував тука :D Јас затоа строго седнувам кога сериозно ми е дојдено до масажа :D

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.647
    Извинете, али ако сакате да си ги мерите за чистење, бујрум во 40-ка. Си ги мериме и за китење, готвење, а и други работи мериме.

На Ajronmen, Anyshka и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.982
    Допаѓања:
    13.053
    Слушнав некои приемни имало за таму :D Некоја нова кога дошла кафе не послужила, се налутила некоја ветеранка :D Добро е и тука.

На GirlLove и Biljarkata им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.067
    Допаѓања:
    131.126
    Не сте интересни. :D

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.647
    Епа сега... Во секоја институција си има правила :D

На Biljarkata и Skyler им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.772
    Допаѓања:
    38.620
    Е многу очекуваш :rofl: А што убаво масира. Му викам - Златни раце имаш. :D

@Mrs. right јас имам слушнато и за шминката. Колку повеќе се користи шминка, се прави штета на лицето. Пудрите се најштетни. Не и давале на кожата да дише. Не дека заради тоа не се шминкам... Едноставно.. Не трпам да имам нешто на лице. И добивам критики затоа што сум женско и затоа што имам убави црти на лицето. Колешкава не става ни пудра. Само римел, моливче за очи и сјај за уста. И баш убаво изгледа. А и нема потреба од пудра. Лицето и е стакло.

@steela.honey јас еднаш го користев Дав сапунот. Учев во средно тогаш. Ама ми ја сушеше кожата.

На Mrs. right и Skyler им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.857
    Допаѓања:
    41.170
    Исто и јас ги чувам сите, буквално сите што сум ги собирала кога дававме школо. :D
    Лани со друштво пак си делевме.:D

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.008
    Така некако.
    Не гледам причина за финансирање мегаломански компании кои своите продукти ги полнат со хемија.
    Шампоните, ролоните и дезедорансите ни се сосем доволни. :)
    Tajната на здравата кожа не лежи во користење повеќе туку помалку препарати.
    За кожата како најголем орган се доволни сапунот и водата.
    Со менување и често користење козметики се уништува и ненамерно доведува до промени кои не би ги имало да не биле употребувани.

На *Amethyst*, nextredstyle, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.386
    Допаѓања:
    190.431
    Божеее, нарцис:emo:. Остај ги младите нека си праат муабети, не туку агитирај предизборно. Чистење и готвење се многу битни муабети - #бојкотирам]:)

Али каква штрудла сум напраила, по првпат у живот, мх, мх:D. Кај да се фалам, има некоја тема за неоткриени таленти? Изедена е, не се збирајте за џабе

На Ajronmen, GirlLove, Skyler и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.647
    Биљо, измери ја колку е долга штрудлата и прати ми димензии. Ќе се најде уште некој да си ги измерите.

На Ajronmen и Biljarkata им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.386
    Допаѓања:
    190.431
    30 сантими точно.:rofl:
    Толку ми е долга тепсијата :D

Ич не ме занима кој колку долга штрудла напраил, мојата беше највкусна:makeup:. Некои работи едноставно,не се мерат :*:

На Skyler, GirlLove и NarCis@ им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.402
    Допаѓања:
    183.647
    Ш'ц маќе :makeup:

И тоа се мери Биљо, само треба да го најдеме искусниот штрудлаџија да измери.

15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    23.751
    Значи, никогаш во животот не сум имала нешто против естетски корекции и никогаш не сум помислила дека ќе имам... Но, работи како редовен ботокс и лип филери беа нешто што поистоветував само со мега гига ѕвезди и инфлуенсери. Наивно од мене, но до скоро бев многу несвесна за колку нормални и чести станаа овие работи, и као стварно ми е жал?

Еден помал дел од мене разбира дека океј, сите сакаме да изгледаме добро. Но, од друга страна, неописливо многу жени видов што истругаа здрави и прави заби, веќе и обичниве смртници почнаа кредити да зимаат токму за такви цели и веќе не можам да кажам дека ми е океј ова што го гледам? Почнав да се согласувам со оние мислења дека секоја почна да изгледа исто, јер стварно така испаѓа и не го кажувам тоа за да понижам, него едноставно можеби треба малце да се успори со сето тоа?

Видов видео од подкаст меѓу две хрватски тиктокерки, и зборат како некогаш од досада прават естетски зафати, дека едната имала нормален нос, но еден ден се разбудила и одлучила да „купи нов нос“... л у д о с т. Не мислам дека се развиваме во правилен правец, кон тооолкав фокус на изглед. Не е преоптеретување со изгледот нешто ново, ама ова е еден нов бран на стандарди.

Нејќам да драмам, ама жими се ова ми ги малце отвори очите за себе, на неколку моменти и јас имам помислено кога ќе имам можност, ќе направам Х,Y и Z на себе. Сега некако сакам да си ја дигнам свеста кон ценење на своите и туѓи несовршености, автентични изгледи и да си ја прегрнам староста кога ќе дојде. Многу повеќе ми има смисла таков живот.

На MarigoldA, Celltica, Angie1432 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Леле таа откако направи подкаст сфатив дека треба да си остане на cute транизциите и ништо повеќе.

Иначе, пред некое време на тикток некој имаше прашано дали жените at this point прават корекции од лична потреба, или од општествен притисок и често ми поминува оваа мисла низ глава.

На Hisha и Srckata28 им се допаѓа ова.
  17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    23.751
    :D Можам да напишам СДК реферат за секој одсечок што го имам видено од подкастот (соming soon), хаха.

На Celltica и Ketchup им се допаѓа ова.
  18. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.797
    Леле и јас денес баш мерев и отприлика толку испадна.
    И од толку шо се фокусирав на мерење не стасав да се преслечам дека само шо завршив со чистење. Потоа ја зготвив и ја јадев секако. :D
    Спојлер:Ова го носев.
    IMG_20231211_232212.jpg

Последна измена: 11 декември 2023
  19. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    541
    Кога сум разочарана и нерасположена до максимум, некоја икс особа ќе лечи комплекси на мене…. И онака ми е доволно падната самодовербата, психички не сум добра и сум очајна и уште некој ми фалеше да ме потсети дека годините ми поминуваат, а немам ништо постигнато… браво

На SummerGirl и Musicallinmylife им се допаѓа ова.
  20. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    4.782
    Апропо муабетов за чистење, жени и чуда... Јас сум една од оние што сакаат чистење:wasntme: Да можам и без пари ќе доаѓам дома и ќе ви праам генералки, дезинфекција но без дератизација, тоа не. Можда до хороскопот е, можда сум само фрик, ама имам социјален живот, имам време за семејство, одам на работа, не сум грев.. I promise8-|

На christinnn, Skyler, Adidas888 и 5 други им се допаѓа ова.