Хахах. Јас си кажав тоа што мислам. Не знам зошто се најде УвреЃана. Кој рече дека некој постојано ќе е со крпата во раце и нема да има живот? Имам искуство многу блиску, кај што земаа дома жена за чистење, за на крај да ја претепа жената (8 што ја гледаше. И камери и се, и полиција... џабе, Слободно, не една, две, три свикај си.
Нема подобро од Дове јас со години го користам,ко тинејџерка имав бубулички по некаде,ме исчисти и кожа имам мазна и чиста, без брчки и не го мењам за ништо. А креми пантенол и Нивеа хидратантна не мењам. И јас мислам дека живееме во ера на маркетинг и конзумеризам и дека повеќе штета се прави од користење на секакви креми и чудесии.
Извинете, али ако сакате да си ги мерите за чистење, бујрум во 40-ка. Си ги мериме и за китење, готвење, а и други работи мериме.
Слушнав некои приемни имало за таму Некоја нова кога дошла кафе не послужила, се налутила некоја ветеранка Добро е и тука.
Е многу очекуваш А што убаво масира. Му викам - Златни раце имаш. @Mrs. right јас имам слушнато и за шминката. Колку повеќе се користи шминка, се прави штета на лицето. Пудрите се најштетни. Не и давале на кожата да дише. Не дека заради тоа не се шминкам... Едноставно.. Не трпам да имам нешто на лице. И добивам критики затоа што сум женско и затоа што имам убави црти на лицето. Колешкава не става ни пудра. Само римел, моливче за очи и сјај за уста. И баш убаво изгледа. А и нема потреба од пудра. Лицето и е стакло. @steela.honey јас еднаш го користев Дав сапунот. Учев во средно тогаш. Ама ми ја сушеше кожата.
Исто и јас ги чувам сите, буквално сите што сум ги собирала кога дававме школо. Лани со друштво пак си делевме.
Така некако. Не гледам причина за финансирање мегаломански компании кои своите продукти ги полнат со хемија. Шампоните, ролоните и дезедорансите ни се сосем доволни. Tajната на здравата кожа не лежи во користење повеќе туку помалку препарати. За кожата како најголем орган се доволни сапунот и водата. Со менување и често користење козметики се уништува и ненамерно доведува до промени кои не би ги имало да не биле употребувани.
Божеее, нарцис. Остај ги младите нека си праат муабети, не туку агитирај предизборно. Чистење и готвење се многу битни муабети - #бојкотирам Али каква штрудла сум напраила, по првпат у живот, мх, мх. Кај да се фалам, има некоја тема за неоткриени таленти? Изедена е, не се збирајте за џабе
Биљо, измери ја колку е долга штрудлата и прати ми димензии. Ќе се најде уште некој да си ги измерите.
30 сантими точно. Толку ми е долга тепсијата Ич не ме занима кој колку долга штрудла напраил, мојата беше највкусна. Некои работи едноставно,не се мерат
Значи, никогаш во животот не сум имала нешто против естетски корекции и никогаш не сум помислила дека ќе имам... Но, работи како редовен ботокс и лип филери беа нешто што поистоветував само со мега гига ѕвезди и инфлуенсери. Наивно од мене, но до скоро бев многу несвесна за колку нормални и чести станаа овие работи, и као стварно ми е жал? Еден помал дел од мене разбира дека океј, сите сакаме да изгледаме добро. Но, од друга страна, неописливо многу жени видов што истругаа здрави и прави заби, веќе и обичниве смртници почнаа кредити да зимаат токму за такви цели и веќе не можам да кажам дека ми е океј ова што го гледам? Почнав да се согласувам со оние мислења дека секоја почна да изгледа исто, јер стварно така испаѓа и не го кажувам тоа за да понижам, него едноставно можеби треба малце да се успори со сето тоа? Видов видео од подкаст меѓу две хрватски тиктокерки, и зборат како некогаш од досада прават естетски зафати, дека едната имала нормален нос, но еден ден се разбудила и одлучила да „купи нов нос“... л у д о с т. Не мислам дека се развиваме во правилен правец, кон тооолкав фокус на изглед. Не е преоптеретување со изгледот нешто ново, ама ова е еден нов бран на стандарди. Нејќам да драмам, ама жими се ова ми ги малце отвори очите за себе, на неколку моменти и јас имам помислено кога ќе имам можност, ќе направам Х,Y и Z на себе. Сега некако сакам да си ја дигнам свеста кон ценење на своите и туѓи несовршености, автентични изгледи и да си ја прегрнам староста кога ќе дојде. Многу повеќе ми има смисла таков живот.
Леле таа откако направи подкаст сфатив дека треба да си остане на cute транизциите и ништо повеќе. Иначе, пред некое време на тикток некој имаше прашано дали жените at this point прават корекции од лична потреба, или од општествен притисок и често ми поминува оваа мисла низ глава.
Леле и јас денес баш мерев и отприлика толку испадна. И од толку шо се фокусирав на мерење не стасав да се преслечам дека само шо завршив со чистење. Потоа ја зготвив и ја јадев секако. Спојлер:Ова го носев. Спојлер: .
Кога сум разочарана и нерасположена до максимум, некоја икс особа ќе лечи комплекси на мене…. И онака ми е доволно падната самодовербата, психички не сум добра и сум очајна и уште некој ми фалеше да ме потсети дека годините ми поминуваат, а немам ништо постигнато… браво
Апропо муабетов за чистење, жени и чуда... Јас сум една од оние што сакаат чистење Да можам и без пари ќе доаѓам дома и ќе ви праам генералки, дезинфекција но без дератизација, тоа не. Можда до хороскопот е, можда сум само фрик, ама имам социјален живот, имам време за семејство, одам на работа, не сум грев.. I promise