Барем ги има…кај нас години наназад немаме слушнато коледарска песна. Се помалку деца има во Македонија. Иначе на тема супи, ние дома спремаме супи во огромен лонец. Супата за мене е светост, обожавам супа во сите варијанти. Купечка/домашна, пилешка, телешка, говедска, со многу морков, ѓумбир и пашканат. И нека ни е за многу години денот Божиќ. Христос се роди
глава ме боли. Нерви ми попуштаат. Дали сум луда? Само да си додржам во себе денес, да не се скарам со никој и да не си створам посилни главоболки.
+1 на ова. Од кога се преселивме ваму ко бев дете, бевме ко 2-3 деца, малку одделено е местото од другото маало. Сега нови деца нема. Песна коледарска немам слушнато од јас ко бев дете. А сакам да прам пакетчиња со овошје јатки и чоколатца. Па ги даваме вака за Божиќ ко ќе се видиме со остатокот од фамилијата.
Божиќ, ми е празник буквално кога сме сите дома. Никој не може да ми ја замени, фамилијарната магија. Ма, кои кафиња. Кое излегвање од дома. Среќен Божиќ. Христос се роди.
Veke dve godini bozik ne e za mene bozik. I neznam dali nekogas ke ja pocustvuvam taa toplina. Naprotiv, samo mi e potesko. Iako sega imam semejstvo drugo I cekame bebce. Ja nema toplinata na majka mi, posnite sarmi na majka mi, trpezata na majka mi. Radosta I srekata. Slavevme godinava so svekrvata I svekorot I so tatko mi posebno. No ne mi bese ni najmalku slicno. Vo mojot dom toa se napravi taka radi reda. A kaj maz mi se custvuvav cudno. Samo sakam da naucam se sto pravela majka mi eden den, no nemav sila ovaa godina. De negovite da ne bidat sami,de tatko mi....
Христос се роди мили луѓе .. Бидете живи, здрави, многу среќни! Секогаш да бидете опкружени со најмилите
Најубав Божиќ во домашна атмосфера, ќе дојде некој, и денес пак со Сам Дома 2. Среќен Божиќ, до сите верници и до сите луѓе мир, спокој во душата, многу љубов кон сите, давајте љубов, нека има многу почит и разбирање
Не ги разбирам луѓево, што ѕвонат по телефони, денес. Зборувам за оние што веќе ни го честитале празникот. Празник е, дома, фамилија, уживај бре чоече.
Ти искачаат реклами за преубави фустани на инста, па гледаш дека не се од тука и не праќаат до Македонија.. Па зашо ми ги препорачувате тогаш