Некои членови не се за на форум, не знаат да водат дискусија, освен да се расправаат и вреѓаат. За таквите треба траен бан. Па уште и провоцираат.
Леле. Јас се возев во автобус. 15 сати. Еден човек си пали цигара цело време. Не можеш да дишеш. Грлото ми се надува ко лудо, едвај голтав. Несовесност. Најentitled луѓе на планетава се пушачи.
Пензионериве шо прават 50% од гужвата за вадење нови документи ме интересира кај планираат да патуваат со пасошите? Од банки сто пати им рекоа дека ќе им примаат и стари лични се додека трае важноста. На крај краеви можат и од банкомат да вадат пензија. Да, секако државата е крива за притисокот за нови документи. Ама па и народов похистеричен здравје...
Во многу голем број ситуации од секојдневниот живот, пензионерите се причина за гужва: на пазар, во маркети, во банки, градски превоз, итн. Разбирам дека и тие се луѓе, но тоа шо ми смета пред се, е нивното однесување. Култура - апсолутна нула, викаат, се караат, се пикаат преку ред, “само нешто да прашаат”… буквално како за нив да не важи ниту едно правило.
Три години имавте да мењате и пасоши и лични карти. Не цркајте оти има гужви , коа чекате тртката на газот коа ќе ви дојде. Идете цркајте оти мораме да плаќаме, место државата да ни издаде бесплатно нови исправи, и да биде организирано, по старосни групи и со термини. Али ок, каков народ, таква држава. Бу, ху.
Nema Fire vo Emojis tuka, gorish... сАмо Ти чувај ме Господе...и го освојуваме светот. Влегуваме во ноВа етапа, можеби интересна. d
Не знам како не ви е смачено од озборување на колеги. Пред нив им се лижете, пиле, срце и сл. А зад нив, од што лошо, полошо се кажува. Побогу, 30 години имаме. Не 10.
Утре е Луни-Соларна Нова Година(првата и најбитна Нова Месечина) што ја започнува и го означува текот на целата Година. Мислам дека имам пишувано дека вистинскиот датум за (Соларна) НГ е 21ви Декември(Зимска краткоденица) кога Сонцето прави преокрет. 31ви е само одбран колку за означување, а и дека се погодува со смената на календарите. Додека датумот на Луни-Соларната е различен секоја година поради движењето на Месечината. И оваа година се поклопува со Стара Нова/Православна Нова Година. Потоа следат Кинеската во Фебруари, исто според Луни-Соларен календар, и Индијската во Март/ Април/пролетна рамноденица. Иначе Индусите имаат 2"Нови Години" една во Март/на пролет и една летна/ Август. Исламската исто се одредува според Луни-Соларниот календар и се паѓа различно секоја година во лето (оваа година мислам во Јули?). Додека Еврејската е на Есен/Есенска рамноденица.
Иначе дали знаете дека секоја Нова Месечина Месечината се губи на 3дена(3денови мрак) и стварите се прилично непредвидливи, или со потенцијал да станат прилично cray-cray. Оваа е прилично активна плус, со Марс, Меркур и Венера во микс. Така што, ако некој го интересираше за деновиве на форумот, за другите денови не знам да објаснам. Уствари знам, ама да не почнуваме тек околу тоа.
Нови машки членови изникнаа како печурки во категоријата Сингл. Дали на форумов ќе се погоди машко кое знае нормален муабет да прави?
Може ли место да ги храните троловите во Врски и Сингл и да правите уште толку оф топици само да ги пријавите? Благодарам.
Скоро цел живот класичната музика ми беше досадна и непривлечна, а периодов не можам да се изнаслушам, се чудам што ми е. Дали ова е тоа старост? Или тоа е само стереотип у мојата глава останата од дете дека старите слушаат досадна класика...
https://shilomagazine.com.au/2024/0...P_vclem-TXJxn_VbbckqXzStuhwF6AXwhxSXSRqsPRjx8 Ела куче едно да ти кажам како се тепа Ќе се каеш шо си се родил
Поради тоа што се водам по една мисла, често во животот добивам критики дека сум тврдоглава или дека водам инает. И се откажав од објаснување зошто сум таква каква што сум.
Тоа е личен вкус, пронаоѓање кон одреден жанр, идентификација, духовна храна може да ти стане музика која сакаш да ја слушаш. Не е до годините стереотип, стекнато погрешно мислење, како од мали што ни кажуваат за некои работи и тие се вовлечени во нас. Слушам класична музика од средно и уживам во нејзе.