Моето време и знаење кошта пари, сум вложила труд и финансии за да го добијам и си се ценам, тоа што некој таму мисли дека треба да го добие бесплатно или за малку пари е негов проблем..
Денес научив дека ако пиеш антибиотици, и те викаат за кафана да не идеш. СРАМОТА БИЛО ВО КАФАНА ДА СЕ ПИЕ СОК.
Легендата вели дека кога Месечина е во Риби не требало да се спие. Source: Trust me bro. Side note: Aко сакате да си го продолжите животот за 100години, пуштете си радио, сварете топол пијалок и останете будни цела вечер кога Месечина е во Риби, верувајте нема да зажалите. Па и на работен ден. Како, кога, зошто, тоа по изгрејсонце ќе му ја мислите, битно сега live for the moment, and let it be baby.
Не се замарам јас за тоа. Правев муабет со една колешка и така ми рече. Срамота било сите да пијат алкохол, а таа да пиела сок. Демек некое кафанско правило. Не си добро друштво во кафана демек. Морало да се пие и затоа кафана се викала. Не сме деца сок да пиеме, ми вели. Веќе 30 год имаме. Само ќутев и се насмеав во себе. Ја не би се деградирала. Сум пиела, сок, ми рекле, ми се потсмевале. Не ги биип.
Зошто срамота? Јас не пијам алкохол и секогаш во кафиќ/кафана пијам сок. А со такви што се потсмеваат не треба ни да излегува. Откачив такви личности. Ќе ми кажува некоја на мене што да пијам.
И со јадењето е исто. Гледаат што јадеш и коментираат. И кога доаѓа сметката да се плати, треба и нивното да го платиш. По пола. Како да не.
А што очекуваш? Нема народов култура и осет. Сигурно им се брзало на господата. А на некој можеби животот му виси на конец. Во незгода не помагаат, туку фаќаар сеир. А не па за вакви работи. Дно.
Ден на вљубените може да биде секој ден, наш празник е Св. Трифун, Валентајн е католички. Кој што сака нека си слави, кој како се чувствува, мене секој ден ми е ден на вљубените. Си го празнуваме Св. Трифун.
Се префрлив кај друг матичен, бидејќи ми е поблиску амбулантата, кога ги прашав за бројот кој е на амбулантата, добив одговор... Еве ќе ти го дадам мојот број, немаме број вака, бидејќи пензионерите многу замараат. ОК. Жално е комплимент веќе
На работа не бидете лицемерни и злобни, посебно на возрасни години. Никој ништо не ви зема ниту па мора сè да доживувате како закана.
Ѓубриња невидени. Значи пиштеше возилово, ма јок бре. А тој шо е внатре не му е итно де. Значи немам коментар.. стока народ без трошка емпатија Ја да сум БП ќе им ги измавам колите да пројдам и нека си плаќаат