Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.467
    Допаѓања:
    25.221
    Да е само слава. Ти велам, неколку куќи "децата" се иста генерација и за сечиј роденден, слава, веридба, you name it, покрај музиката и пеењето (со отворени прозори и во двор) тропаат со тапан што лупа појако од вуфер. Ако ги собереш сите нивни прослави во годината, буквално се 20ина најмалку. И намерно го прават тоа најјако, најгласно, со отворени прозори, во двор, за сите да слушаат колку они се забавуваат. Абе нека идат у пм, ме заболе за нивната забава и дали им се десило нешто убаво. Самите они си израмнуваат еден смрден роденден со веридба на ист начин, битно да се пие, пее и лупа.
    Додади на ова дека летно време преку викенд трешти "бум бум никој ништо не ни може" со саати.
    Додади на ова дека секој втор двор е некаков сервис, или праат коли, или мебел, или 10 години куќата ја доградуваат.
    Не сум поштедена ни од хаусмајсторските галами, ни од ништо. И вака како што ти раскажувам, ќе дојдеме до заклучок дека најдобро е јас да се преселам во планина, ако сакам да останам sane. :wasntme:

Иначе, кога реков да одат во планина да тропаат, не мислев да се преселат, него ако сакаат роденденот да си го прослават со тапан, нека најдат соодветно место. Густо населено место не е место за тропање со тапан.

На Waverly Raven, Mrs. right, NoirSerpentine и 7 други им се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.482
    Допаѓања:
    16.978
    Што ми е интересно ко ќе не постирам стори и не кажувам каде ќе одам , и ќе се замешам у муабет и пропратно ќе кажам и јас сум била и таму и таму.

И уау!
    Па ти ништо не постираш, ништо не кажуваш.

Фаците вакви |(

Као демек ти си аут.

Не бе луѓе, не сум јас аут.
    Само не сакам да си кажувам се и сешто. Позатворен тип сум.

На Mrs. right, Anyshka, Pa8la и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.331
    Допаѓања:
    15.787
    Па јас знам како се мерат и знам кој звук и со колку време изложеност се смета за бучава. Ти дали знаеш?

4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.094
    Допаѓања:
    131.400
    Извини, ама да те однесам кај луѓе со аутистични деца на кои им смета бучава во двете места во кои живеам. И да те оставам да им го кажеш ова. Па, да ми кажеш како си поминала. :D
    Прифатила ти или не, постојат луѓе кои од разни причини не можат да истрпат бучава. Никој не е должен да добива главоболки или напади оти друг нема осет.

На Anyshka, Pa8la и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.776
    Може ли некогаш во иднина кога ќе прекинеме да го користиме форумов и веќе нема да е битно, да не известиш дали си била реална личност со сите овие случки и размислувања или само си измислувала цело време?

На Waverly Raven, Curious cat, marsilia и 3 други им се допаѓа ова.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.780
    Допаѓања:
    38.675
    И јас знам. :D Прашував во полиција. Во Мк комшијата под нас за се нешто се бунеше. Замисли... Му пречеше што пуштав вода од чешма. Што децава плачеа кога ги болеше нешто. Многу јако сме го пуштале тушот кога сме се тушурале. Сме ги тргале столиците кога сме седнувале. (facepalm)

Последна измена: 16 февруари 2024
    На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.482
    Допаѓања:
    16.978
    Што се сипаш одма?

Шо и да интересира за мене дојди во ЛП.

Што се замараш со мене?

Бог да чува.

Нит некој некого го тагира ниту повикува.

После плачки, коа некој нешто ќе ви рече, а самите си го барате.

@referentka, ај плс една чистка, тука.

На eliesaab и Pa8la им се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.233
    Апсолутно им смета на аутистични луѓе бучава, затоа и постојат работи ко noise canceling слушалки. Не зборам за хронична бучава која нагласив дека е штетна за сите и нагласив дека и мене ми сметаат многу работи како коли, кучиња и сл, зборам дека скроз е океј инцидентно некој да си слави роденден или матура или веридба...океј е некогаш да се направи компромис бидејќи и ти можеби ќе сакаш да прославиш нешто и нема да ти биде убаво ако цел живот си била "примерен" комшија и наеднаш некој да ти викне полиција во 11 саат.

На theowndemon, Gosh, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Шпанската сигурно ќе ја најдеш, бразилската ја бев нашла на некој сајт со српски превод.
    Ееее, времиња.

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Ако има некој деца со аутизам, а при тоа некој сака да слави роденден како свадба, купете им слушалки и решен проблем.
    Нормално е кој сака да си прослави роденден, слава, именден, ама па и не мора со тапани.
    Не размислуваат дали има некој и постар човек сериозно болен, ако толку сакаат со толку гласна музика постои кафана.
    И реченицата "зошто живееш во зграда" (facepalm)
    Па не можат сите во куќи да живеат, а па во куќа поарно да не е, кој си е таков и во странство ќе си е таков, ама таму има закон, не е како тука, вујко ми работи во полиција па ајде ќе вознемирувам комшии.
    И да, не е проблем доколку нормално се слави, никој не може да забрани, ама некои немаат осет.
    И што пишавте "еее еднаш во годината е роденден", пишав и поназад, не е само еден комшија/комшика, па имаат деца, па слави, и секој трет ден нека трешти музика, ќе си купиме слушалки.

11. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    610
    Дали јас сум падната од марс или не знам што е ова
    Се јавив за матичен гинеколог, матичната ми ја предложи
    Дечки, женава тако звана докторка дрско ми се обрати со
    Немам друга работа ќе примам нови пациенти и ми вика ајде ако сакаш спушти ме чекаат на другата линија
    Какво безобразие е ова?
    Пред некое време др од амбуланта ми вика го фрливме телефонот пензионери не замараа еве ти мој вибер ќе ми пишеш за резултати што требаше да ги земам :oНе, странство не знам каде да отиде човек, какви доктори се ова бе?

На Miss666, Tea678 и Pa8la им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.780
    Допаѓања:
    38.675
    Дали само на мене не ми се допаѓа бразилската верзија на Клон? :?: Имам ЦД со сите песни од серијата. Сестра ми го купи. Убави се песните.

Мојата омилена

На joy1 и bicycle им се допаѓа ова.
  13. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    1.844
    :(;(
    Screenshot_20240216_135928.jpg

На TrueToMyself, Bitter-Sweet и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Вкус, не се дебатира за тоа.

Ама мене оригиналната верзија ми имаше некој посебен шмек.
    Скроз убаво доловена сликата во муслиманските земји.
    А и јазикот...

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.780
    Допаѓања:
    38.675
    Содржината на серијата не ми се допаѓа. И шпанската верзија не е ништо посебно. А1 телевизија прикажуваше добри серии.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    8.612
    Темата "Дали има потреба од логопед" ја прочитав како "Дали има потреба од сладолед".

Па и уште во себе одма си викам "Па да бе" и тоа е сè што треба да знаете за моето моментално ментално здравје :drunk:

Not at the best place, but hey :D

На ElenaOfRivendell, Munchmallow20, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  17. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.705
    Не се впуштам многу во комуникација, не верувам дека го имаш прочитано од мене. Ама еј, ако го имаш толку често прочитано истото, можеби е и вистина, штознам :)
    А може и да е од мене, што значи дека си стојам до ставот.
    Ако не сфаќаш шеги и си сфаќаш пресериозно, не е мој проблем.
    Цениш некој каков бил базирано на еден пост, замо затоа што не се согласува со тоа што го имаш напишано, незнаејќи за ништо друго. Тоа ми кажува многу повеќе за тебе отколку било што. Не дека не ми беше јасно дека повторно ќе ми вратиш на ист начин и дека ќе се испонашаш.
    ---------------------------------------
    Сакам да пишам....вчера денов каков ми беше, денес како да не било. Да не ми се случеше, немаше да верувам дека било толку лошо.

18. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    7.987
    Ако земеме дека нештото е во ред, сите имаме повод за славење, родендени, матури, дипломски, слави, имендени, итн. Замисли сите да прославуваат со гласна музика и секоја пригода. Се знае каде се пушта гласна музика, во диско, ресторан, кафана. Тогаш биди фраер како што си фраер да замараш цела зграда и плати си за прослава.

Законот за домување вели дека ти после 10 часот не смееш да правиш бука. Што би бил побитен роденденот на комшијата, од пример спиењето на моето дете, или станување рано за на работа, или спремање на испит.

Баш дека живееш во зграда, треба да се однесуваш соодветно, коректно и да ги почитуваш останатите станари. А не обратно.

Тоа е нешто што се нарекува култура. Очигледно им недостасува на многумина.

На Космонаут, Mrs. right, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.233
    Не знам која е поентата на цитирањето ако се чита селективно. Не зборам дека треба сите секој ден да славиме нешто, ниту го посакувам тоа ниту сакам да живеам во галама. Ама океј, доволно е.

20. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    7.987
    Спомна дека не ти проблем некој да прави бучава за роденден. Епа не живееш во зграда само со еден што има роденден.
    Тогаш ако дозволиш еден да слави со бучава и не викнеш полиција, даваш до знаење дека секој може кога сака и што сака да прави.
    Еве јас сум од тие што не толерираат журки по дома и дивеење, макар било еднаш годишно. Јас не сум таа што прави прекршок, туку тој што не почитува закони.
    После 10 е време за спиење и одмарање. На кој не му се спие и одмара слободно своето дивјачко и сељачко однесување нека си го однесе во биртија.

На Mrs. right, eliesaab, Anyshka и 5 други им се допаѓа ова.