Рандом тема. Мене ми се чудеа на работа како сум можела на пауза сама да седам и да јадам и да не зборувам многу. Како сум ќутела и сум работела. Едноставно, дојдена сум на работа да работам и да си одам. Не ми се прат безвеза муабети.. Не планирам да озборувам и да брецкам луѓе. И забележав многу луѓе ме избегаваа.. Се чудев.
Превземено од ИНА МНОГУ ФИНА. Жена од Холандија сака еутаназија бидејќи не може да ја издржи веќе депресијата од бордерлајнот. Македонци на интернет: земи мотика копај, работи за 15 000 па да видиш дали имаш време за депресија.... Жена од Македонија раскажува како е тешко да најде дечко Македонци на интернет: таа да вредела до сеа ќе била мажена со куп деца, никој нејќе да се замара со крава 40+, види ја 35+ и сака секс... Не во Европа, во Благодарево не треба да не пуштат да влеземе.
Непалците што ги увезоа да работат во Македонија, избегале од фирмата. Абе, пес да врзеш во македонска фирма ќе избега, не е до работниците, да чинело ќе работеа македонци. Ќе увезувале работна сила, во дупнато тенџере вода притураат.
Скопскиот белег Некој има поголем план. И скоро секогаш е перење на пари. Ништо вредно не остана во таа држава. Се уништија.
Zamisli imas rabotnici so gi plajkas minimalec, gi navreduvas kako ne sw produktivni itn. Nosis od nepal, mu plajkaa smestaj, hrana i minimalec i ti begaat. Ironijata da e pogolema a se kladam da mu dadat na domasnio rabotnik 27 iljadi, pritoa ni smestaj ni hrana ce bea zadovolni, arno ama ovde se planira neshto drugo sko gledame pogolema slika, cim plajca smestaj i hrana za stranci, a za domasnite nema plata.
Истово го помислив, штом на странец е спремен покрај плата да му плати и сместување и храна, на македонец како ништо може да му даде 40.000 плата без сместување/храна. Ама не, битно да се кука дека на македонци не им се работи, епа друже испадна дека кај вас уствари на никому не му се работи.
Па ја искрено се чудам како стварно овие поверувале дека некој од Азија ќе стапне тука на европско тло и ќе остане во Македонија. Лол...