Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Зар вреди да се откажеш сега?
    После сиот тој труд, после сите непроспиени ноќи, сите капнати капки пот, сите непотребно пролиени солзи, после сите тие долги разговори, сите денови поминати со надеж ,,ќе биде ли утре подобро,, .
    Издржи, имаш уште малку.
    Зошто се обесхрабруваш, на чекор си да завршиш. Тоа нека те мотивира, нека ти дава сила да продолжиш.
    Ако веќе си тргнала, продолжи понатаму, не запирај, верувај во себе, верувај во своите можности.
    Со среќа.

На Ivy89, blackstyle, Elennaa и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.469
    Допаѓања:
    144.079
    Шминкањето за по свадби ми е посебна траума. Ставање сенка е нешто што никако не можам да го совладам, а го правам само за по свадби. До душа, не сум се потрудила, инаку би научила. Ако добро си спомнувам, некаде во средно знаев убаво да се погодам, ама од тогаш навака многу ретко ставам сенки и тотално немам осет. Тогаш ставав дури и туш, а сега не сум ни пробала..

Чудно е малку човек да учи вакви работи на 35 години. Од друга страна, никогаш не е касно да се научи нешто. На пример, возење точак. Уште не знам да вртам, ама барем на право добра сум. Со малиот учиме заедно, ама него подобро му оди. Искрено, да знаев дека ќе биде толку лесно, одамна ќе го научев. Ама не можеш да знаеш како е, ако не пробаш.

Периодов сум посветена на учење нови нешта. Ќе дојде на ред и шминкањето очи, иако веќе немам каде да одам на свадби, сите се земаа.
    И многу ми е убаво кога учам нови работи. Освен кога треба да пишувам домашно по германски, како на пример денес :(

На Elennaa, MademoiselleB, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.886
    Допаѓања:
    23.878
    Е,луѓе бе,на темава вакви постови и фалат! :bow:
    Нешто вакво ми требаше да прочитам,бидејќи сум буквално во таква положба^ !

Ти благодарам што влеа капка надеж во мене,а сигурна сум и на многу други. :hug:

На Ivy89, eliesaab, ColoursOfTheRainbow и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    10.585
    Ден без музика не ми е комплетен, па каков и да е, тажен или среќен, секогаш си има соодветна мелодија што ме вивнува во облаци или ме дотепува...и убаво ми е како и да било. И затоа ептен сум среќна кога ќе уловам некој нов артист што ќе ме избезуми и цел ден сум преокупирана да симнам и да ислушам се' што има да понуди или еве ко денес кога ќе си најдам некоја плејлиста на јутуб како сама да сум ја споила, па задоволно си х'мкам и се смешкам цел ден.

Временската прогноза за денес не ми одговараше според обврските и она малку сонце што повремено ѕиркаше дополнително ми влеа една позитива и надеж дека сепак може и подобро од замисленото. Кафето одамна го намалив и ја скратив таа налудничава зависност што многу пати ме довела во ќош ситуација, но понекогаш кога навистина ќе посакам да го осетам тој мирис што длабоко ќе ми се насели во синусиве си го дозволувам и со особено внимание го уживам со сите сетила, онака баш хедонистички. Си имам и старо-нови подметачи со Мулен руж мотиви што совршено ми се уклопуваат со омилената шоља и останатиот амбиентален декор, па денов ми цвета so far и може на раат да си завршам се што ми виси над глава.

Обожавам вакви благо хаотични денови со испомешани чувства и за вакви денови мислам и дека живеам.

На Elennaa, Barbie20, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194
    Смешно ми е кога некои луѓе осудуваат некого, а не се погледнале себе си, згора на тоа и воопшто не се достојни за да осудуваат некого.Некогаш е поарно човек да премолчи работи за кои смета дека со истите би повредил некого, а што нема никакво право за истото.Некогаш треба човек да си врви по земја, не да лета високо и да ги гледа другите од птичја перспектива.Смешни ми се некои работи, како беше она „ не ми е криво што ме лажат, криво ми е што мислат дека им верувам“ е баш така, дури и некое такво чувство ко да ги гледаш другите, а тие не те гледаат, па и се обидуваат да глумат, мислејки дека глумата им е успешна.Колку само се менува човек, кога ќе му укажеш на истото, абе одма тактика менување :D и после „ ама ја не мислев така“ и слични изговори |( ами нормално дека тоа следува, само џабе е отпосле извинување, кога извинувањето не е искрено, туку колку само за да се премине на подобра форма на глума, да речам.Лесно се гледа дали некој искрено се извинува некому.Смешни ситуации, кои и воопшто не делуваат како трагедија.

Само, се е лекција во животот, останува човек да гледа на се, како низ лупа.

А моево его, не дирај лава, док спава, се разбуди ли отишао је се у неповрат :wasntme:

На eliesaab, ColoursOfTheRainbow, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.248
    Надеж. Силна волја. Подршка. Истрајност. Ништо повеќе не ми треба. :)

На anggell, MademoiselleB, Sunshine.Sunshine и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Вообичаено добивам пораки за Св. Ана, ама јас уште од мала си го славам денешниов ден за именден.
    По тој повод мајка ми синоќа направи ледени коцки, а бидејќи јас не можев, татко ми место мене отиде во црква да крева лепче.
    Нека ни е за многу години овој убав празник и честит именден на сите оние кои ги носат двете најубави имиња - Јоаким и Ана :)

Од мене еве ледени коцки, почастете се :)

На bittersweet, sia.bella, Anna-Banana и 30 други им се допаѓа ова.
  8. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Младост, лудост и празна суета.

Како беше она?

Сакам да кажам многу ми е мерак кога денот ми е исполнет со мнооогу позитивни личности, одмерени, културни и интелегентни.Згора на тоа и хедонисти по добра и квалитетна уметност.

Сакам и да се пофалам за новата функција, заменик преседник, ко што си иде ред и да ве почестам со по некое парченце орео тортичка.

Аирлија нека е! :rock:

На kala21, Elennaa, MademoiselleB и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Бејби, сега го видов постов :wasntme: Длабоко се извинувам за мојата несериозност. Не сум се навикнала да се уклучувам и затоа не ми текнува :tmi: . Еве ќе се уозбилам, ветувам ;)
    До следно чатување. :hug:

10. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    вечно име АНА и ти ја честитам новата работа позиција СОФИЈА -се надевам заедно со позицијата ќе порасне и платата па ќе се пофалиш со нешто новко ;)
    ќе ве замолам ако има уште некој да части нешто соленко да стави многу на благо ја тргнавме ;)

инаку сакам да се пофалам незнам дали е поради староста ама конечно тие три килограми + воопшто не ми сметаат туку напротив многу си ги сакам. Цели две години буквално како да бев во депресија заради нив. А оваа недела гледам дека се повеќе си се прифаќам себе си и почнувам се повеќе да си ги сакам килограмите. Сега гордо си кажувам дека не сум S туку сум М. Имам бутчија ама супер ми стојат :lol: . Градите ми се оформени и конечно не ми се големина на кајсии. И да, ми стојат горе, гордо и се спротивиле на гравитацијата :lol: иако се наближувам кон 30ката. Кој рекол дека жените во 30тите не се исто атрактивни како во 20тите. Дефинитивно не е така, ТИЕ СЕ ПОАТРАКТИВНИ.
    Пред две години неможев да се замислам себе си без шминка односно без пудра ,па дури и до маркет ја ставав. Денес си го сакам лицето и не ми е воопшто проблем да шетам без пудра некако како со староста да ми се прошириле јаболчниците и величните коски па лицето ми изгледа многу поубаво и по распоредено. Ќе речам елегантно ама сите ќе помислите на штруфов град и оној нарцисот што не ми текнува како му беше името.
    Па да ви кажам и не срам што го пишувам ова , конечно во мојот живот станав голем Нарцис. :D
    Па ако ми верувате денес и стапалата си ги сакам :$ и баш ме брига кој што ќе помисли.
    пред пет години ова никогаш немаше да го напишам ,само колку сум се променила,дури и самата не се познавам- се прашувам каде е девојката со големите блузони што и го покриваа телото
    И на крај сакајте се ,се што имате е дар од Бога и никој друг го нема-така изделкано на тој начин :*

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.755
    Знаете, јас како поминува времето и како согледувам некои работи, се повеќе си ги сакам моментите кои си ги поминувам дома во мојот свет и светот на моите најблиски на било кој начин. Книга, филм, серија, кафе со мајка ми на нашата мала, но преполна со цвеќиња терасичка и уште мал милион работи кои ме исполнуваат, а пред се ми даваат мир.

И не, не сум мргуд, не сум не дружељубива ... баш напротив, сакам разговор на конструктивни теми, сакам да запознавам нови ликови кои имаат богат и ведар дух, но некако такви се поретко и поретко.
    Затоа, претпочитам ако треба еднаш во неделата да излезам, ама да го поминам во друштво на таквите неколку луѓе кои сеуште за среќа ги имам околу себе , отколку секој ден да ме замараат некои креатури кои немаат во себе ништо паметно да кажат освен кој се развел, кој раскинал, зошто така било, како било...
    Не ме интересира, во ред е или не е нормално во ваквите средини како оваа? Секој за себе, нема што јас на некој што само од улица го знам да му ја чукам 'ржта или па тој некој таков да ја чука мојата.
    Само кој да сфати? Овие појави меѓу луѓето не само што не се добри и не донесуваат ништо позитивно, ами жалното е што се повеќе земаат замав. Баш затоа не не бива и нема да не биде.
    И баш затоа, најбезбедно ми е во мојот кожурец каде постојат само моите и проблемите на моите најблиски и моите и убавините на истите тие.

На bittersweet, Doozy, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    4.051
    Правиш се за него, го сакаш премногу, сакаш да е среќен, жртвуваш мн работи, го ставаш секогаш него на прво место, се откажуваш од некои работи и сега седиш сама !
    За што? За кого? За некој да те лаже? Најмногу од се мразам кога некој го прави тоа, сега се чувствувам како будала излажана!
    Сега имам измешани чувства, лута сум, разочарана колку во тебе, толку повеќе од самата себе!
    Сега сакам само, сама да седам и да размислувам за промените кои ќе ги направам.
    Од денеска на прво место ке бидат важни само моите желби и мојата среќа.
    Време е и јас да се почувствувам исполнето и да ти покажам дека неможе така да се однесуваш.
    Нека те боли и тебе !

На Barbie20, ColoursOfTheRainbow и kolovoz им се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.405
    Сликава кажува се што сакам да кажам. :)
    Повеќе на никого ништо не кажувам, ни како сум ни што ми е, иако не сум добро, ќе ме прашаат како си, одговарам добро сум, ама не, не сум добро бре не сум. :doh:
    На никого не го интересира за мене, за тоа како се осеќам и што ме мачи, што ми е...
    Никој не сака до крај да те сослуша или пак она знам како ти е, ништо не е ајде ќе ти помине ех па и ти...многу ме утешува да навистина ептен. |(
    Дури ни на најблиската другарка не и кажувам, ни нејзе не ја интересира, а мене порано ме интересираше за другите, ама сега чим на никого не го интересира за мене, зошто мене па да ме интересира за нив?! :?:
    Суров е светов, мноооогу суров... :|
    Во некое меланхолично расположение сум деновиве, summertime sadness хахаха :drunk: :wasntme: :D

На Ivy89, Elennaa, MademoiselleB и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    Мило ми е кога луѓето околу мене ќе ми кажат дека сум се променила на подобро. Ми дава сила да продолжам. Иако дејствијата од секојдневието постојано се вртат во круг и секој ден е сличен на предходниот, ништо не e исто. Ја променив околината во која се движам, старите навики, полека почнав да се справувам со сите мои несигурности. Крајно време беше да станам посериозна. :D
    Поздрав и имајте убав ден :* :*

На Elennaa, MademoiselleB, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mrs.Wallace

Mrs.Wallace Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    9
    Не му го прави на другиот она што не сакаш да ти го прават тебе!

На Barbie20, Lella, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.238
    Пред година, две гаражата ја направивме навидум сопче со кое има неколку плакари во кои има еден куп книги, алишта, по некој сервис, лустер :lol: и уште еден мал куп нешта. Маса со столици на кои на почеток ни беше во план да јадеме летно време бидејќи се отвара цела една страна од гаражава, ама родниниве кој како дојди, сите со станови почнаа да трупаат се и сешто. Па почнаа наши глупости да се пикаат по кутии, под маса, нас маса, зад плакар, во стар фрижидер само да има место глупостите на толку фамилии да се сместат во тие неколку квадрати. Море и не се така малку, една пријателка имаше толкав стан.
    Па кога видовме што се имаме, што се се собрало почнавме да кроиме планови што ќе се носи во село, што ќе остане и кој што ќе си земе.
    Најмногу ме нервираат оние што ќе донесат нешто, а ти викаат еј фрли го. Па што не го фрли уз пат навака? Контејнери еден куп насекаде!

Не ми беше тоа муабетот. Се пикнав јас накај кутиите вчера и еден мал куп богатства. Кутии со некои стари слики, весници што ги собирала баба ми. Па кригла за пиво, што ние никогаш не сме имале. Во неа неколку боички, неколку штрафови. Влегов дома и ја прашав мајка ми од каде такво нешто кај нас? Па зар не знаеше дека татко ти сакаше пиво само од кригла да пие? Од кај да знам, нит некој спомнал дека човеков сакал пиво, нит па некогаш сум ја видела криглава па да претпоставам. Дедо пиеше исклучиво од шише и тоа конкретна боја да биде шишето.
    Кутии со дрангулии од кога сме биле деца, кукли, Не лути се човече со неколку различни фигури, распар де, па си споив едно цело со различни пара.
    И една кутија од кондури цела со куп боици, фломастери, пенкала во боја, мрсни боички, се и сешто. Сме зачувале се! Уште една оштрилка да најдев добро ќе беше. Оштрилката за шминки не ми ги оштри боициве. :wasntme:
    И најубавите подароци што некогаш сме ги добиле со сестра ми. Куќички свеќници. Кој ли ги пикнал таму? А мајка ми трепка као не е она.
    Цел еден свет со спомени.
    И најубавите кристални чаши од тетка ми. Си ги собрав со се криглата дома, па си ги распоредив боичките, пенкалата во нив. Уживам моментално во тоа катче од собата.

На bittersweet, Hipica, kala21 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    15.851

Навистина ми требаше вакво нешто и да прочитам :clap:
    До вчера бев на прагот на откажување од една цел.Колку само прашања ми се вртеа во глава со тоа ,,што ако‘‘ ? Имав можност синоќа да разговарам со посебно драга личност која си ја сметам како дел од семејството, иако не сме крвно поврзани.После нејзините кажани зборови, ми падна криво.Се лутев на самата себе што покрај се‘, мене ми текнало дури сега да се откажам.
    Конечно си ги зедов работите во мои раце, и ќе се борам.
    Макар и да не биде за две години.Еве нека е и подолго, нека се и 5 години.
    Само едно знам, а тоа е дека вреди секој да се бори за она што навистина го сака.

А ова ми дојде и како уште поголема мотивација. :bow:

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Срце ме фати кога видов дека 5кг. сум ослабнала :worried:

19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Само мене ли ми се случува да го замачкам носот кога душкам по гелови за туширање,млека за тело и лосиони. :?: Се заборавам во желбата поинтензивно да го почувствувам мирисот и пафкај,пафкај ,шлап на носот.Се разбира следи дискретно бришење. :D

На Mishela, Doozy, kala21 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. natasa-natka

natasa-natka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    306
    Човек најмногу мисли на она што сака да го заборави...

На anggell, Sunshine.Sunshine и Barbie20 им се допаѓа ова.