Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    251

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Единствена личност со магична способност со еден убав збор да поправи се`. Да те орасположи кога си тажна, да ти ги претвори за миг солзите во смеа. Да ти ја крене главата во ситуации кога си готова да се откажеш и да ти ја врати самодовербата.
    Најголема безусловна поддршка за која си сигурна дека секогаш ќе биде за тебе.
    Личност која без разлика на возраста може во секој момент повторно да те направи да се почувствуваш како дете, со еден топол збор, мирисот на некој посебен специјалитет од кујната. Со само една прегратка, прегратка за која никогаш нема да пораснеш.
    Само еден збор - мајка. :l:

На bittersweet, Ivy89, ana-girl и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    1.482
    Здраво луѓенца :angel: нова сум , се надевам ќе се дружиме ;)

На GirlLove и Arthur им се допаѓа ова.
  4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.248
    Душава ми бара одмор од се`.
    Ми требаат барем три дена да се одморам убаво, ама секако, сама да бидам. Без компјутер, телефон, луѓе. Без никаков контакт.
    За жал, можам само да сонувам за ова... со години ќе си сонувам изгледа...

На Heartbeat му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Страв ми е...
    Ме плашат книгиве.
    Ме плашат страниците.
    Ме плашат испитите.
    Ме плаши неизвесноста.
    Ме плашат резултатите.
    Ме плаши неуспехот.
    Ме плаши иднината.

Сакам да кажам ми треба некој, да ме охрабри, да ме гушне и едно: “Не грижи се, во ред е. Се ќе биде океј, го можеш ти ова!“ :)

На Heartbeat, ceca-1, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  6. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Ужасно ме нервира кога од младите домаќинки ќе слушам жалење за тоа колку многу работа имале.
    -Ау,еден куп работа имам,еден куп алишта за перење,ќе треба да пуштам 2-3 машини,кога ќе стигнам да пуштам правосмукалка.

Алооооо,машината сама пере,единствена обврска е да се стават алишта во неа,откако ќе испере да се извадат и да се постелаат,работа која одзема по 5 мин.А да перете на раце како порано?! :fubar: |( |(

На Gordana10 и Arthur им се допаѓа ова.
  7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.748
    Допаѓања:
    6.752
    Кога ќе ве навјаса депресија, секогаш поставете си го прашањето: "Што би ме направило во моментов среќен, што ќе ме израдува и извлече од депресијава? Што треба/можам да променам?" И се е одлично.. се додека имате одговор на ова прашање. Ако знаете што ве спречува да бидете среќни, ќе работите да го смените тоа, или ако не можете да влијаете на таа работа заобиколете ја, сконцентрирајте се на нешто друго. Но, лошото е кога не знаеш што би те направило среќен и која е причината позади тоа што си тажен. Или можеби нема такво нешто и во двата случаи :) Секогаш ќе има некој што ќе ти помогне да се извлечеш од моменталната криза, но се додека сам нд си помогнеш и се излечиш целосно, раните си остануваат шиени-недошиени и после повторно се распаруваат..

А јас сум како времево. Те топла, те ладна, во еден момент пресреќна (од што на друг сум ја засновала својата среќа) ,во друг момент пропаѓам. Абе дечки, јас одамна влегов и излегов од пубертет, не ќе да е до тоа, а? :D Можеби е ова само транзиција на патот кон младиот човек. Дај боже :)

На SparkyAngel и ColoursOfTheRainbow им се допаѓа ова.
  8. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Вчера, возејќи се во автобус размислував за минатото. За времето кое веќе поминало и не се враќа назад. Сфатив дека целиот свој живот сум во исчекување на нешто и целиот свој живот не можам да уживам и да се препуштам на сегашноста, бидејќи мислите ми се преокупирани со многу неважни работи.
    Сфатив дека сум пропуштила многу работи, премногу шанси.. И се` тоа поради мојата импулсивна природа.
    Личност сум која ги брза работите. Која сака веднаш да се среди се`, без измачувања, без препреки.
    Но, не може се` да биде толку совршено ако претходно не се измачиш за да го добиеш тоа.
    И баш поради тоа што сум таква личност, сите работи и личности кои ќе ги засакам ( а засакувам премногу брзо) ми се лизгаат од раце дури да трепнам. Па после тоа следи измачување на себе си, солзи, премногу непроспиени ноќи, барање на грешката и решение за подобро утре.
    Се затвораш во себе измачувајќи се за грешките од минатото, а гледаш животот си минува и не знаеш утре што те чека.
    Така го поминав поголемиот дел од животот. Не ги искористив максимално годините и времето.
    Сега, да се врати тоа време би постапувала поинаку. Би била по внимателна, позитивна, не би се измачувала за работи кои знам дека утре нема ништо да ми значат, не би ми било гајле "што ќе кажат комшиите"...
    Би излегувала и би се забавувала до раните утрински часови, како што сакам и со кој сакам. Би го живеела животот со полна пареа.

И сфаќам додека сега, во овој момент, седам и размислувам за минатото и се соочувам со последиците, губам дел од својот живот за кој еден ден ќе се каам оти не сум го искористила како што треба, а никогаш нема да можам да го вратам.
    Кај мене, секоја страница од книгата на животот е со иста содржина. Мрачна, студена со по некое шаренило од време на време.
    Но, никогаш не е касно за промена.

Прикачени фајлови:

На bittersweet, SparkyAngel, Heartbeat и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не ми се мрда од дома. Сакам цел ден да сум во пиџамки и да си кулирам. Сега што да се облече на времиштево, па шминка, па коса средување и палалење чевлите и на работа 8 часа ееееееееј, а денес ми се седи дома. Ова сакав да го кажам рано сабајлечки. И уште па автомобилот ми е на поправка па морам со реизот да одам, уфффф.Није ми дн очигледно, ама ај ќе помине. :swear:

На MademoiselleB му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    Колку досаден живот се живее во ова Скопје, страшно нешто |(

Никогаш не сфатив како може некој да е толку дволичен и толку безличен во исто време, сеедно, тоа не ги спречува таквите луѓе да виреат и да се множат. И да, сите денес се нешто различни и посебни као (така се претставуваат де) а сепак сите така здодевни, се по ист калап правено, еден не се двои во нешто, во размислување, во стил на живот, во изглед макар.... и после зошто е досаден животот тука...
    И една дилема, овие љубители на есента по социјалниве мрежи, стварно толку сакаат кога им влегува студ во коски (бог да чува, свашта) или сето тоа е за по некој лајк и за глумење позитива со сила кога не е ни време ни место за тоа? Онака, читам сите нешто се изнауживале газејќи ги лисјата, а лисјата уште не ни почнале да паѓаат... ама можеби живееме во иста држава (за жал), но, паралелни некои универзуми, па да прашам за секој случај.
    И ова со будењето веќе стана хронично, што да прави неработникот во слободен ден буден уште од 7 саат наутро |(

11. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    ^ Море јас како би си ја легнала, да не морав да одам на студентски прашања, ееееееех. :D

12. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    дека ние сме едно од најдискриминаторските општества во Европа.

На makedonkamak, eliesaab, kolovoz и 2 други им се допаѓа ова.
  13. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    48.972
    Испит за дипломирање !!!! Конечно стигна крајот.

На eliesaab и duffi им се допаѓа ова.
  14. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    ^^^ Kога ќе треба јас да одам, тогаш ќе ми се спие :D Така си иде тоа.

15. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Си ја накитивме елката уште од сега. :rofl:
    Веднаш штом залади,сестра ми почнува да ја закача мајка ми,и постојано да и зборува само за китењето елка и дочекот на новата година. И женава конечно сфати дека е подобро сега да ја донесе елката и да ја китиме,отколку до ноември (обично во ноември попушта под притисокот :lol: ) сестра ми 24/7 да ја гњави,елката па елката.
    Кујзнае што ќе и истекне сега на принцезата. Можеби дедо мраз годинава во октомври ќе и донесе поклонче. :lol:
    Вчера зборувавме со мајка ми за мојата матура која ми е дури во мај,и сестра ми покажува венчаници, кујзнае што си мисли во главчето,ако биде упорна ќе ме натера венчаница да опнам за матура. :D

За мене веќе е доцна,пораснав. Но не сакам таа никогаш да порасне. Бидејќи вака е постојано среќна,ни носи радост дома и ме потсетува на ретките убави моменти во моето детство. Мило ми е што ја имам нејзе,па можам повторно да се чувствувам како да сум дете,и полека да ги заборавам лошите нешта кои што ми се случуваа кога бев на нејзина возраст.

Ви реков јас,зимски човек сум... Доаѓа зимата,и знам дека ќе бидам среќна. Веќе и сум. Најубавите мигови во животот ми се случиле,токму кога било зима. Имам добри и позитивни претчувства. Имајте убав ден! :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, SparkyAngel, Marossa и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Jovanna.I

Jovanna.I Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    20
    си купив карта за GREATEST HITS вчера ама ми искочи нешто и сега неможам да одам :( :( а незнам со картата што да правам

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.237
    Допаѓања:
    330.170
    Пред 6 год ме здогледаа најубавите плави палави очиња.Ја допрев најубавата плава локна и го гушнав буцмастото мало раче.Денес тоа раче е големо ,локната веке не е плава но очите убави останаа палави со истиот жар како пред 6 години.Срекен род на мојата најмила ,најнежна и најчиста душа на свет.

На bittersweet, kala21, Doozy и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Продај ја де. :D

Joy, нека ѝ е среќен роденденот на малата, голема да расте и само убавини да ја снаоѓаат, и вас заедно со неа. :*

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.266
    Ази среќен божиќ, и да кажеш кај кого се падна паричката.
    Мала шала. :D

На sofijanoka и AziskaStrslenka им се допаѓа ова.
  20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Таков е животот еднаш си на дното еднаш во средината никако до врвот да се стигне ,ама сепак верувам дека еден ден ке стигнам ВЕРУВАМ!

На eliesaab и Barbie20 им се допаѓа ова.