Drzhete srejcha na upwork mi ponudija rabota so akademijata so zavrsiv. Taman pred rodendenski da me iznenadat..
Леле, леле, насекаде ја објавуваат, како не и е срам бе. Па заедно со маж и, се здружиле и се бранат во коментари. Не бе, додека не почнеме да ги тепаме овие, нема да им дојде умот.
Уште потрагично е што во биографија и' пишува социолог. Социолог бе, какво ли решение оваа ќе предложи, што ќе направи по прашањето за проблемов со затапени институции кои не решаваат проблеми па сме сведоци на бројни убиства по незаштитување на жртвите кои пријавуваат? Или социологов не гледа проблем во институциите туку само во убиствата, притоа во самоодбрана, а не од бес? Жити социологот што се бламира со вакви коментари.
Пријавете и го профилот. Не се замарајте да едуцирате луѓе што се толку слепи што не сакаат да видат.
Има уште некој ко мене што рендом брои ствари? Пример, сецкам краставица, ги бројам круговите ко што ги сечам. Се качувам по скали, ги бројам скалите. Ништо не ми значи броењето, само така ми доаѓа, буквално ко ќе сфатам дека бројам глупости, сама на себе си викам да зачепам, за да престанам.
Мојт некој да ми дајт објаснување што е работава? Јас, дури ми прераснува во зависност. Еднаш знам морав на секое делче од подот да стапнам непарен број пати и го правев тоа две три недели дур не сфатив дека ми е зависност. На пример на тепихот три пати, на ламинатот 7 пати, на чергата еднаш. За да одвикнам си реков ај сега морам секогаш парен број да стапнам па после тоа ми стана зависност и така во круг. На пати толку сакам да го изрешпелам мозоков ради такви глупости што ми прави што не е можно.
Зошто ми стојат пораки ко draw иако сум ги избришал? Сега морав да пишам нешто за секој случај да не се испрати сама оти ми Се дешавало и тоа.
Српско-хрватски цел живот знам (ме учеа активно моите како мала, беа млади и надежни за нова Југославија). Падежи до ден денес маме е*авам Тоа дека кај нас има по некој падежен остаток, но падежи нема, членуваме ние. Инаку, со дечкото Хрват, се случува ние и тие да имаме исти збор, а на српски да е различен. Сите имаме ист корен на јазиците, така што, и со Словенците, при добра желба, можеме да се разбереме. Ако не, постои српски или англиски, само пресмешно ми е да зборувам англиски. Единствено кога некој ме провоцира или исмева бидејќи нагласокот е очигледен (многу помеко зборуваат од нас), тогаш ме фаќа инат и зборам англиски, а најчесто исмевачот не знае