Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    63.349
    Вау какви навреди им рекла

The unnamed woman called him a “dishonorable rapist pig” and a “disgusting miscarriage.” She added: “Aren’t you ashamed when you look in the mirror?”

Па комплименти им дала бре, прво не смее да се споредуваат со свињи, свињите бар имаат корист во екосистемот, јадат све и свашта а исто така служат како храна за други специеси.

Исто така и абортуси не се, да ги абортирале светот ќе бил подобро место за живеење.

Ова се фекалии, испрдоци, да беа болештина сида ќе беа, да беа пролив ќе беа онај пролив што те фаќа кога носиш бела панталона, или си пред важен состанок.

Црна земја да нема кај да ги закопаат, се надевам ќе ги разнесе некој пошто ги знаат кои се.

Мрш.

На MeowMeow, Космонаут, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  2. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    8.695
    Врв на западната демократија.
    Говорот на слобода се поистоветува со говор на омраза.
    Злосторничките дела поминуваат не казниво само "да не се нарушат меѓу етничките односи", deutschland ist multi (facepalm) Ова и кај нас е исто.

Западот не може внатрешните проблеми да си ги реши а ќе ги решавал проблемите на Украина со Русија, се спремале за победа :rofl:

Последна измена: 25 јуни 2024
    На sonuvana, Feminka22, Youknow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.489
    Допаѓања:
    91.234
    Сериозно не сфаќаш дека проблемот е во системот во Германија?
    Односно фејк системот и лицемерието?!
    Па Уште ќе правдаш пуштање силувачи и осудување на девојка што ги повредила нивните чувства, со балкански менталитет или каде е полошо.
    (facepalm)
    Твојата ќерка ке порасне и кај ќе ја пуштиш?
    Во кој систем?

На Космонаут, Gosh, quattro и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.362
    И кога некој ќе кажат пензионерите се бутале преку ред во Маркет.
    НЕ.
    Пред некој ден една судијка што не ја знам лично, туку преку други од што ми кажувале, бев во КАМ, пазарев, оваа бараше некои крпи, и таа на каса и кажа ако нема на рафтови дека нема, и кога почна да се дере "епа дојди најди ми, што дремеш". (facepalm)
    А таа на каса и наплаќаше на една пред мене што беше.
    Ок, веќе и наплати на таа што беше пред мене, отиде да види дали има од тие крпите, и и кажа дека нема, за тоа време јас ја празнев корпата и ја ставав на каса.
    Оваа судијкава без да праша пред мене, изреагирав, на тоа ми кажа "знаеш ли која сум јас и каде работам".
    Си ја покажа културата.
    Џабе каде и да работиш, и 10 факултети да имаш, ако немаш основна култура, да прашаше ќе ја пуштев, пред некој ден имаше деца позади мене со сладоледи, и си чекаа ред, сама им кажав да одат пред мене, дека ќе им се стопеа сладоледите, и мене сами ме пуштале кога сум имала помалку работи, ако не си чекам на ред.
    Значи децава се по стрпливи од судиите.

Последна измена: 25 јуни 2024
    На Vikktorr му/ѝ се допаѓа ова.
  5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    8.695
    Па убаво си кажа тој.
    А и да нее лага дека сите не хумани и црни работи потекнуваат од западот?
    Западот е најодговорен за сите црни активности во светот, тоа треба на секое да муе јасно. Англија и европските земји се мозокот од кој потекнуваат сите црни сценарија а нивни војник за рушење на големо се Соединетите Држави.

Јас не знам друг ПРИМЕР а да нее западна земја каде извршила било каква АГРЕСИЈА (политичка, економска, воена) врз некоја помала земја заради "отстапување и прекршување на демократските вредности". Демократските вредности очигледно дека за некого не важат, само за протекторатите и нивните заморчиња за испитување на некој политички систем како би реагирал обичниот човек, зошто ако се врши тоа кај нив нема да успее зошто нивните народи се критичари како што бил случајов со девојкава што ја затвориле, ако критикуваш ајде затвор, тоа е запад, тоа е демократија, тоа е слобода?

На Космонаут и Billy Idol им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    27.884
    Косми, не извртувај муабети, јас никаде никогаш немам брането силувачи, напротив, најмногу ги осудувам.
    Секаде има такви ментални психопати, шо треба најстрого да бидат казнети, јас подржувам целосна кастрација на тие.
    Мене ме погоди тоа шо Били Наш ја сподели веста, као еве ви ги западните вредности.
    Тоа не се никакви вредности ко прво.

7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.509
    Допаѓања:
    191.345
    Некогаш не знам како да ти објаснам.
    На темава- тоа што го збориш, тоа што го мислиш - па не можеш да го збориш и да го мислиш, јер не е политички коректно. Да, токму ќутете е пораката на оваа вест. Ќутете да не ги навредите силувачите, арапите (мада и пољак и црногорец биле во настанов ,,невини,,), педофилите. Вчера читав баш за еден, не го осудиле јер ветил нема да го повтори делото и размислил дека не било ок(facepalm).
    Сдк, многу се убави оние земји од кои не читам вести, Словенија ми е во моментов топ:inlove:

На Космонаут, Dentina и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    27.884
    Јас тоа шо се случило и ако се случило, не го оправдувам ама ич. Ама ич.
    Ама неможеш да кажеш дека тоа се западни вредности, тоа се само болни умови шо праат така.
    Во Германија, а и верувам и во другите земји, многу замав земаа овие мигрантиве, ги научија сите мишови дупки на законот и затоа све е пореметено веќе. Почнаа и во државата да се мешат, кој станал политичар, кој директор, кој незнам шо.... а кај нив сите знаеме, дека и они како ние, си влечат кон своите, и работат со врски.
    Така да, ништо не ми е чудно овој случај да има таква некоја политичка позадина, каде они ги влечат конците.
    И многу полошо ќе стане.
    На вестите не даваат, ама во последните месеци, многу народ во повеќе држави излегоа на протест против мигрантите, не ги сакаат.
    Ќе има граѓанска војна, ако не денес и не утре, ќе има за неколку години. Таа граѓанска војна ќе порасне во нешто поголемо, пошо цел европски народ се сплотува против нив.
    Оти они така функционираат, ќе дојдат десет души и ќе бидат мирни и послушни, ќе дојдат 1000 души и ќе почнат да работат за помала плата ( газдите ќе си викаат зошто да давам поголема, кога можам овие да ги ринтам за без пари) , ќе дојдат 100 000 души и почнуваат да бараат права, ќе дојде милион и еве ти ги влезени во сите институции во државата. И си го бранат своето, а тебе кој те ебе.
    Исто ко шо ни направија албанците на нас.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    27.884
    Нека се одговорни, поарно со западот ќе бидам едно , неголи со дивјаците од истокот.

10. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    8.695
    Дивјаци од исток?
    За тебе Виетнам, Тајланд, Русија, Кина, Малезија итн, се дивјаци? Кина и Виетнам на пример се 1000 години пред светот и твојот Дојчланд во однос на култура, техника, политика, економија. Твојот Дојчланд е 100% зависен од овај исток за да ви работи индустријата.

Ако мислиш на блискиот исток, Непал, Индија, Бангладеш тоа е друго.

Па добро и нее толку црно како шо мислиш, има некои земји од блискиот исток каде можеш да се чувствуваш побезбедно него ли на улица во Германија, Франција, Англија, Бенелукс итн.

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    27.884
    Се знае на кои дивјаци мислиме, ај не се прави. Оти никој не се пожалил од кинезите до сега? За кинескиот народ шо мигрира зборам, не за нивната политика и војни и шо ти знам. И да има поплаки, не се споредуваат со поплаките од овие дивјаците. Ај да не бидат дивјаци, арапи .

12. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    8.695
    Нее црно толку како шо мислиш.

Уверен сум според податоците дека побезбедно е да живееш во арапски земји како Катар, Емирати, Бахраин или Саудиска Арабија него ли да живееш во Париз, Берлин, Ротердам, Мајами, Њу Јорк, Лос Анџелес итн.. и да се соочуваш со секојдневни непријатности на улица или во некој кварт.
    Стапката на криминал, насилије, наркоманство во овие земји е речиси на 0% него ли во Минхен, Франкфурт, Берлин, Амстердам, итн.

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    7.991
    Кој им дава право да се однесуваат така и да поминат неказнето?
    Западните вредности.
    Човечки права. Немој случајно да го дискриминираш додека силува. Имаше и случај каде исто мигранти беа ослободени од казна, бидејќи биле истрауматизирани од војната, па затоа силувале. Да земеш да потепаш тие што им даваат условни.

Туку што е со човечките права на жртвите?

На Космонаут, Gosh, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    27.884
    Емиратите и Арабија ми ги спомнува :D. Абе тие се Арапска Швајцарија тамо, од тамо не ни идат наваму, а богами и нивната "роџа" не ја примат да им дојде пошо ги знаат шо гомна се. Ама не, ние европјаните мора да бидеме солидарни спрема сите, и ајде да им помогнеме. Дај им еден прст и цела рака ќе ти ја земат, е такви се.

Ти како маж тамо ако би се осеќал побезбедно, јас како жена не би се осеќала. Јас си ја сакам мојата слобода ( западњачка вредност шо ја викате) , да излезам како човек во куси панталони и куса маичка по жешково, да си се напијам пиво или некој алкохол во кафе бар, диско или во темница, да си одам на плажа по купачи, и да можам слободно да се движам, живеам, и работам без некој маж да мора да ми се меша.
    И не викам дека психопати нема и кај нас, има многу. Ама кај нив, скоро сите се такви, научени се да омаловажуваат, да малтретират жени и деца, да се манијачат.....

На Dentina, Gosh, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    27.884
    Епа тоа и мене ми пречи Арабела. Шо ние како слободен и солидарен народ, дадовме слобода на нив како сакаат да се однесуваат и шо сакаат да прават. Оти нели, кај нас е "СЛОБОДА". Не учат дека сите сме рамноправни и треба и другите да ги почитуваме, а они си го користат ова, дојдени полни со омраза од џунглите, прво ќе се бранат со оваа нашата "слобода" ( сите сме еднакви) , као нели не треба да бидат дискриминирани. А после кога ќе се соберат добра бројка, ќе ти ебат мамата.
    Кажав и погоре, исто ко албанците.
    После и закони ќе се менуваат и се, како нив им одговара.

На Dentina и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  16. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    7.991
    Иронично е.
    Бегаат од својата земја со шеријатски закони каде се казнува се што постои во една западна земја, за да бараат право да се однесуваат како дивјаци и да воведат шеријатски закон.
    Јас пример никогаш не би живеела во таква земја, што мајка барам да воведувам европски закони кај население што не знае да се однесува другачие. Не доаѓаш, едноставно е.

Ама убаво им е што данокот што ти го зема државата тебе, да им го дава во бенефиции.
    Епа тие бенефиции не можат да опстојат ако ја влечеш својата култура.

Се надевам ќе се свести Европа еден ден. Бидејќи сме дијаметрално различни и не можеме ни за 200 години да егзистираме заедно.

На Dentina, arontt, Vikktorr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    27.884
    @ArabellaStarfall
    Не се допишав заради децата.

Они ги искористуваат тие закони како нив им одговара. Ќе напраат нешто лошо и одма се повикуваат на законот за дискриминација, одма се повикуваат на законот шо неможе да те депортира назад во земја со војна....
    Наш да го напраеше тоа, на шо ќе се повикаше? На ништо неможе да се повика, ќе си беше казнет.

Ќе се свести Европа не се секирај, ама без војна нема да помине.

На Dentina и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  18. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.346
    Допаѓања:
    8.695
    Па ти спомна арапи, исток, дека не би живеела, јас ти реков дека во некои арапски земји е побезбедно да живееш него ли во некој западни.
    После викаш, а па тие се Швајцарија на истокот :rofl:
    Сигурно нема да дискутирам за безбедност за земји од третиот свет.

19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    27.884
    Епа третиот свет доаѓа наваму, па мисли колку би било и колку е безбедно од нив.

20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.489
    Допаѓања:
    91.234
    Ама не ги извртувам, апсолутно ти верувам дека ти не браниш силувачи, но ја браниш и не ја осудуваш држвата каде живееш и тоа го прави.