Не вади нешто од уста што не сум извадил јас. Пред да кажиш нешто, убаво е да размислиш. И немаш право и никој не ти дал за право да зборуваш за некого дали муе гајле и колку муе гајле за жените, кога не ме познаваш лично. Таа реторика на осуда треба да си ја подзаприш малце. Немаш право да кажиш колку мене мие гајле за жените, али со сигурност тврдам дека повеќе мие гајле за целиот женски пол зошто роден сум од жена која ме носела 9 месеци како и секоја друга жена, отколку тебе што забиваш нож на жените околу тебе. Другото не го коментитам, ќе си среди Реин.
Па како што гледаме и во Германија не добиваш казна за силување, затоа и бројот на силувања расте. Исто е и Шведкса .
Пред да одлучам шо ќе прам најпрво одма истрчав надвор да видам кај мене каква е ситуацијата, ама добра е, мирно е се, а после тоа одлучив да сочувствувам со вас и велам таму нека ви е, кај нас нека не иди само
Ами кај нас у тиквешиата или е мара или е блага друго нема а од мажи или е ристо или е лазо или блажо
Ја гледам реториката и начинот на однесување, фала богу имам очи за читање таму каде шо произнесуваш ставови. Него, јас немам никаде произнесено таков став ниту пак ме знаеш па ти да кажиш колку мене мие гајле за жените или Индија. Овај тие втор кикс. Погоре пиша "ти опростувам", ти одговорив.
И нема намера да престане. Ок, сите сакавме да се разладиме. Ама и ова не иде. Или не се спие од жешко или ради стравот од грмежите.
Уште не престана кај вас? Кај мене се смири еве. Ќе видиме до коа. Инаку пак ми е топло ко и секогаш. Така да ништо не ми смени ова ниту ме разлади. Као 19 степени вика, а ја вријам.
Жално е што на темава се испишаа преку 200 коментари и наместо да се дискутира случајот што цела Европа ја потресе, од неукост се коментира се друго. Наместо да се насочи дискусијата на тоа што девојче е ГРУПНО силувано неколку пати во парк во Германија, и иако се најдени ДНК анализи во спермата, скоро па НИКОЈ не е осуден, на таква вест се добива коментари: "Еј што си се фатил за Германија, Македонија да не е подобра" "Во Индија и Ирак е полошо" "Што коментираш западни вредности" Суштината на проблемот никој не го гледа. Никој не сака да го дискутира. И никој не сака да го реши. А тоа е, според секоја статистика и случка: Германија и останатите западни земји системски се прават помалку безбедни и законски не се осудуваат/штитат силувачи и педофили од одредени групи Знам дека ќе бидат коментариве утре избришани, а и онака никој не сака да гледа 1 саат интервју, па на кратко ќе објаснам за тие што можеби ги интересира. Ел Салвадор. Мала земја, најголем криминален рејт во светот. На дното на секоја листа. Доаѓа млад претседател изгласан од народот со една цел да го среди цел тој неред. Решава да се пресмета со сите картели и да го пикне цел шлајм во затвор. Кој е најгласен против тоа? Па секако западните НВО-а. Пискања, лелеци за човечки права на криминалци, силувачи, педофили, со една цел - да остане земјата во хаос. Сепак пипците на НВО-ата не се длабоко навлезени во општеството таму, а и на луѓето на Ел Салвадор им е се јасно и му даваат слободни раце на Букеле да апси се живо и диво. Година дена подоцна, Ел Салвадор е една од најбезбедните земји во светот. Толку од мене на темава.
Да. Никој ништо не знае. Надежните форумски девојчиња изгледа во невладини се вработиа, добро уоброчени едно те исто пишуваат, без желба да размислат, а камоли осознаат пошироко од она што го знаат, само агресивност сервираат. ( чест на исклучоци ) Поразно што на женски форум, информации најмногу од мажи добиваш.