Да, знам дека има таква финта. Ова баш татко ми ми објаснуваше, у школо не се сеќавам да ни покажувале вака. И баш скоро ми покажуваше и ништо бе, не сфатив пак и пак се бунам еве. Знаеш нешто коа не сака да ти прими мозокот, нема да ти прими и тоа е тоа.
Па добро....ова е вообичаен метод за мали дечиња, а и за некои големи Некои од нас размислуваат околу лево и десно,па еве живеат
Многу е жално кога двајца се сакаат искрено и безусловно, но имаат различни цели во животот. Да, постои компромис и се е тоа во ред. Но, двајца кои имаат комплетна различна слика за животот и да останат заедно никогаш нема да бидат 100% комплетни. Познавам луѓето кои се по 33/4 години и сеуште во врска од свои 18 години и константно си мечтаат и целат кон своите цели во животот кои не се поврзани еден со друг. Тажно е да го сакаш твојот партнер, да биде твоја сродна душа но, од друга страна да знаеш дека ако го пуштиш да замине и ти и тој ќе ги остварите целите кои ги имате од мали нозе уште пред да знаете еден за друг. Едниот на едната страна од светот, другиот на другата. Едниот во метропола со корпоративна работа. Другиот номадски живот, авантурист. А љубовта ја има и нема никогаш да згасне. Понекогаш во животот е полесно кога некого ќе пуштиш да си оде. Полесно и за тебе и за другата личност.
Дај бре пишувајте убаво, очобол сте за читање. Јас разбирам да се згреши, да се голтне буква, ама ова е претерано.
Jas na kirilica se nerviram koga pisuvam Em bukvite ne znam koja deka e,gubam vreme i gresam Ko baba nekoja 75 god
И со пасуси и со параграфи. Чоек да посака и да се заинтересира да читне, у спротивно се губи желба ниту нерви се има да се дочита. Дијалект не ми смета лично, нека цепаат слободно ко и сите ние. Па не брзај де. Јасно е дека побрзо се пишува на латиница, или па она активирај го да предложува зборови иако мене токму тоа ме иритира.
Хахах, не не, не се голта, намерно е ова пишано, реков нели дијалект нека има, како што збориме исто и да пишуваме, шо има везе тоа? Литературно строго само да е викаш?
Епа така де. Инаку знам дека е намерно, затоа пишав намерно да не се голтаат букви. Ок, не се лути, твоето е разбирливо, ама стварно некои се очобол за читање.
Е не се голтаат букви од сите зборови де. Е кај мене се ИАМ, НЕАМ, ПРААМ, КЛААМ Мене повеќе ме нервираат овие шо пишуваат фЛизерка
Не бе, не се лутам. Само ми иде ете вака да пишувам, знам дека поарно е литературно ама тоа е. Ова дека го сметам за неформална комуникација и изразување, инаку знам и јас литературно да зборувам, што мислиш ти. А баш убаво е на разни дијалекти да пишуваат луѓето, интересно е.
Е ова више се правописни грешки и да не речам неписменост. Дијалектите не се неписменост. Сеа па можеби и некое од овие се дијалектни зборчиња не знам.