Па и во право се, не е должна жената се да трча по мажот. Ајде да речеме ако жената е не вработена, а мажот работи логично е повеќето од домашните обврски да паднат на грб на жената, ама тоа не му дава за право на мажот кога ќе дојде од работа да расфрла по дома и жената да мора да трча се по него. Ама ако и двајцата се вработени работите дома треба да се 50:50. Да било некогаш дома се жената да работи (пере, чисти), ама во тоа време мажите имале други обврски кои сега ги нематаат (косење, работа на нива, цепење дрвја...). Многу е жално што денес мажите (барем добар дел од нив) не ја ценат жената. Толку им е тешко на мажите да си ја соберат чинајата од маса, валканите алишта да си ги стават во машина, а не да ги фрлаат кај ќе им падне.. Многу ми е познато како е да се живее со такви мажи и брат ми и татко ми се исти и знам дека не е лесно, може до утре да се набројува колку некултурно се однесуваат, само што јас неможам ништо да направам, многу пати сум пробала да им објаснам, ама на крај јас испаѓам крива, како јас сум женско и мора тоа да го правам.. Колку пати сум дошла дома од факс, мајка ми на работа (особено ако е 3та смена) и дома хаос (маса не соберена, алишта расфрлани, сите алишта од шкаф извадени, кревети несоберени, за купатилото да не збориме) и само што ќе собереш ќе дојдат и пак расфрлаат нешто. Затоа ги подржувам тие жени, не не се мрзи само едноставно не е лесно секој ден да трчаш по некој и да собираш, и ако не успеете на почетокот да се договорите и да го тргнете мажот од тие навики, бегајте додека е време, не сме должни тоа да го правиме.
1. @GirlLove, да не кукаш најдобро за тебе. Покушај да не се замараш и да уживаш што повеќе. Рилекс и чил. Биди си ти овертинкер и понатаму ама со усул. (не ме тепај за англицизмиве) 2. Никој од нас не е приморан за ништо. Мора само една работа да се деси коа ќе треба да се деси.. 3. Глеј си за себе, не за останатите, не за повеќето. За себе. Битерсвит многу паметно кажа тука, скроз се сложувам и секогаш се трудам и ќе се трудам вака да е.
Само искоментирав ситуација. Не реков дека не гледам за мене. Нз зш погрешно се разбираме. И јас не спаѓам во грото. Невр мајнд хааха. Позз другарке.
Така е не сите, повеќето. И да, убаво е некогаш да си ја искажеш душичката на некој што ќе те разбрере, и ќе ти сподели слично искуство. Ама некогаш сме си толку терсене што ни самите не си погодуваме, не па друг да ни погоди. Треба да успориме некогаш, така, од време на време да видиме што имаме, како имаме, како сме стигнале до тоа. Па да направиш еден муабет со личноста, па да работиш, па да пружиш љубов, па да имаш трпение, па да го гушнеш. Знам дека ова се различни ситуации, ама татко ми секогаш ми вика - ќерко, заборавивме работите во животот да ги решаваме со малце повеќе љубов.. И стварно.. дали заборавивме да решаваме со љубов?
Wow, deep. Не, зошто какви времиња и луѓе дојдоа, понекогаш најдобро е да се реши и со "марш у три лепе". Не с(м)е сите (за) љубов колку непоетично и да звучи, наспроти ова другово.
Убаво го рече. Преку глава доаѓа после некое време тинтрање.. ама, ај уште еднаш да се обидеме со љубов па после марш у три .... Иначе јас престанав одамна да решавам така работи (ако не може со убаво нели), како одбрана само почнав да се одалечувам и да си го чувам мирот. Никогаш по мирна и по среќна не сум била. Highly recommend.
Иначе и мене ова ми го имаат велено. И ми е водич низ животот. И да и покрај се, љубовта увек победува на крај.
Пријавив за агресивно куче во Лајка. Ако не постапат, више ќе идам лично на Анима дунди да им се нацртам да ми кажат што да правам.
Анима мунди се организација за заштита на животните они не се одговорни, треба во агенција за храна и ветеринарство да пријавиш, и Лајка не се надлежни
Лајка имаат меил за пријава Веќе е пишано, па ми пишаа и слика и локација да доставам, направив и тоа. А за анима мунди ги спомнав пошто увек они вината ја наоѓаат во тој што пријавил зошто пријавил или па зошто не пријавил Или глупите совети од типот дај му храна. Буквално една (рандом особа, не од дундиве) ме советуваше да не пријавувам оти може ќе го успиеле кучето. Јас моето го направив, за други не одговарам.
Сакал културен да испадне дечкото мор, месо курац, нешто попристојно пратил гледаш. Значи ова машкиве никако да ви погодат тууу.
Ова може да е поврзно со убав спомен. Секогаш кога ќе игра нивниот тим, тие го асоцираат со споменот кога биле мали, со татко им си седеле и безгрижно гледале фудбал со тој тим. Има огромна симболика.