Можеби, како што кажа @Adidas888 ако се конзумира често. Ама ако јас еднаш каснам и некој одма да ми рече е сега готово, ќе смрдиш од лукот, тоа не. Муабетот ми беше дека општо ако некој спомне јадење лук и одма го поврзуваат со лош мирис, а не е така. Кога ставам лук во некое јадење и рацете веднаш ги мијам и нема никаква миризба. Не го јадам често ама и кога го јадам, немам проблем. Епа тоа сакав да кажам, јас имам забележано дека не треба никаква изолација, одма после јадење еднаш миење заби и не се осеќа веќе лукот. Барем од мое искуство е така. Кромидот ми е полош и после миење заби му го осеќам вкусот некое време.
@Bitter-Sweet зависи количински колку е. Ако се подлучени, тешко со едно миење (без разлика колку ситно се сецкани, едноставно е впиен мирисот).
Не знам Стајл, мене многу ми смета и вкус и мирис. Можам да сетам и малку да к'сни некој и сос со лук ако користел. Ама нема зошто да реагирам било како ко е нормален дел од исхрана. И како зачин од тегле користам мала количина само. Не е само мирисот иако од тегла не ми смрди толку. На вкус пак знај да ми е јак. Сум јадела и јадења со лук каде парчињата ги тргам настрана. И магданос не јадам. Така да знајш од прилика шо чоек сум со исхрана. Магданос ми е можда и погадно од лук на вкус.
Случајно го видов твитов. Јас па еднаш еден рандом дечко што ме праша за насоки го испратив у спротивен правец па го мислев после дали се снашол Кажете што сакате ама кога си вака ладен према другите, имаш проблем со себе и ти треба озбилно психијатар. Премногу почна да се нормализира она "твој живот, твое право кому ќе се јавиш, кому ќе посветиш време" па секој слободно си се понаша ко психопат без чувства, љубов и грижа за ниеден човек околу нив и све тоа е наводно океј. Мислам крај крајова за никој не мора да се секираш, ама не се лажи себе и другите дека ти значат нешто во животот
Не е до тоа ако се конзумира често туку кога конзумираш и едно чешне е доволно, а најзезнато е што сам не можеш да осетиш за себе али многу се чувствува непријатен мирис друг ако јадел и минимално се неутрализира мирисот ако се миат заби затоа што откако се обработува дигестивно уште повеќе алицинот се претвара во сулфур и преку кожата и потта се лачи...еднаш во такси влегов, таксисот јадел лук и одма излегов немаше шанси да го трпам тој мирис стварно е непријатно ми се лоши.
Се гледа дека си душичка од чоек најмила она. Благо оном ко те има, или дубоко од се срце желиш да те има. И јас од се срце се сложувам со ова и сум за ова, ама со оној кој заслужил тоа е.
За ствари што се bare minimum у карактер и однесување во блиска иднина ќе очекуваме нобелова награда за мир да се добива.
Конечно ми е јасно зашо стариве бегаат од промаја, клима и отворен прозор у бус у факинг лето... Почнаа вчера гради да ме болат, да кашлам и нос да ми тече од мој роден вентилатор... Викам ај денес на страна ќе го пуштам да врти, не бе одма почнав да кивам. А приметив уште лани летото коа почнував да кивам коа стоев подолго од 15 минути испод клима 4 метри над мене... Значи страшно.
Какви сме сите во тимов на работа, секој своја приказна, а поврзани на некој начин, си викам, да глумевме во филм тим на работа, точно вакви ликови ќе требаше да има.
Да браво, секако заслугата за се ова оди и за него, како јутјубер има доделено доста вредни награди можам да кажам далеку повредни од многу други наградни игри кои ги организирале разно разни фирми, телевизии... со големи буџети а наградите што ги доделувале биле смешни Инаку се понуди и за помош на Андреј, што и да имаат потреба да му се обратат колку е во можност со спонзорите да се организираат и да помогнат.
Сличен муабет, имавме со една другарка. Демек она независна жена, се отсели во Скопје, па нешто во филм си е дека не ми треба маж, јас сум самостална жена, што иде на семинари од работа, плус некои од оние осигурителни компании, па како си се сака себе, си има физика активност. Добро и велам, мило ми е за тебе, супер. Ама мсилам дека без љубов, почитување и поддршка човек не е целосен. Џабе имам кола, куќа и плата, кога ко ќе си појдам дома и ќе си легнам не осеќам топлина и поддршка, дека едноставно не си сам. И исто така и ти му даваш некому поддршка, совет и си искрен со него. Му помагаш некому. Е ова се вистински и морални вредности.
Не е од ладното, повеќе од сув воздух е, или од самиот воздух што дува. Воздух што струи од клима (уште ако е сув) го суши носот и грлото и со тоа ги иритира. Али општо во ладна просторија нема да настинеш. Ама па бабине што затвораат прозор што пре би да добијат топлотен удар него да кивнат еднаш ми се нон сенс.
Со месеци се трудам и мислам како да се доближам на една личност, и зошто апсолутно ништо не ми успеало до сеа. Денес еве дознав зашто, само ќе кажам дека Господ ме чувал. Све гледа..
Колку е само точно ова. И прекрасно кога ќе освестиме дека за некои желби е одлично што не се оствариле.
Да! Колку тажна бев што трудот не ми вроди плод во личноста ама сега знам што, господ ме чувал од зло.
Индивидуализам на најјако. Кај се повеќе изолирани па и сите станаа independent. Некој глупав трент на социјалниве медиуми само не дозакопува како општество.