На пример.... Станот во Мк ми е двособен. Има дневна и спална соба. Кујната не се смета во соба. А ни купатилото. И јас често налетувам на огласи во кои пишува (на пример) Се издава четирисобен стан во...... И после пишува Станот има дневна, спална, кујна и купатило. Не знам кои се тие плус две соби
Океј, валидно. Заборавив во првичниот пост да пишам, што живеат во Мкд. Искрено, чудно ми е. За луѓе што немаат пријатели од други држави, да пишуваат на англиски. Дури, смешно е. Секако, кој како сака, само не глеам поента.
Ваљда пошто кујна и купатило се задолжителни во стан/куќа, бројот на соби е опционален, затоа првиве не треба да се бројат.
Во договорот ми пишува... Станот располага со две соби - дневна и спална. Плус кујна и купатило. И две тераси. И подрум.
Сакам да ги прашшам женскиот свет како се осеќате кога минувате а типот у кола ке ви свирне и сеа чека да му нешто ауу мене увек ме нервирало а глеам уште на тој начин се понашаат која е логиката и дали уште се вртат девојки по таа работа ???
Под default е глуп договорот.Не сум купувал стан, живеам во куќа цел живот и не знам.Како во стил плус добиваш кујна и купатило.Не, фала, ќе јадам во спална или ќе се туширам во дневна во некој леген ...Wtf По природно е да кажам колку соби има станот, а не да додавам плус дека има кујна, тоалет, бања...Тоа сакам да кажам.За подрум, ако си во стан, да, разбирам дека може плус да се искористи за да се каже дека влегува во цената или договорот. Пак, комплицирано е.Кога може општо да се каже што е соба, а што не е.
Кога се излезени двајца другари со девојките/жените и едниот вози, што к** бара другиот другар да седи напред? Првично за себе е грдо, наместо да си седи назад со својата девојка/жена тој се пикува напред, а после и за другаров што вози. Ја и сам да сум, фино лепо си сединам назад, а ако треба да возам, очекувам тој по дифолт да си седне назад. А во случај жената да е таа што вози, мажот МОРА да седи напред, другарката ќе си седне назад. Сте виделе негде две жени напред, а мажите назад? Не? Ниту јас.
Тоа да. Ама да пишеш дека квадратурата на станот е 80м2, а 5м2 се од подрумот, нема логика. Или кога ќе напишат дека станот е делумно реновиран, а под делумно спаѓаат само нови прозори.
Вие од Прилеп е*аго сакате да провоцирате. Тоа што ние жените можеме да го направиме, на вас мажите нема никогаш да ви текне.
Vo prilep ce lupis cakum - pakum stan za tie pari , a ne tamy vo to skopjeto gledam magacini i mudbaci gi prodavaat po bagatela cena