Хипокритско однесување и се што е труло во државава преку една случка. Си чекам поштено ред пред шалтер кај судовите. Има две жени пред мене (а цела редица позади и уште 20мин до пауза) Првава жена заврши работа и почна да си прави приватен муабет со жената на шалтер. За петко, станко, плата... Итн. Јас и се обраќам на женава "муабетот да си го направи по телефон". Никој не ме подржува! Женава продолжува да си праи приватен муабет. Се јавија и други од позади да се бунат. И меѓувреме друга жена пред мене коментира (најприближно цитирање - се ова пикнато по администрација е отпад, само приватен сектор е мајката) ама само коментира на глас а не ме подржува мене и останатите кога се буниме дека некој зафаќа ред?!? Доаѓа вторава на ред "за што ви треба документов? - за вработување? Каде? А па во општина. администрација!"
Увек, значи УВЕК коа треба да завршам некоја работа во Македонија, секако дека не може да иде како што треба , мора секогаш да се изјалови, да биде комплицирана и самата постапка без причина, па и потоа и уште повеќе да се искомплицира оти така де. Секоја ебана година од мојот мизерен живот таму пред очи ми поминува, секој еден момент каде дебили ме прцале у здрав мозок. Може мозочен удар да ме стрефи колку се нервирам, и колку мразам се таму. Од многуте работи кои не ми се јасни, најмногу не ми е јасно како у ебан 21 век лозинка на мочана апликација шо не е банка, да не моеш да ја смениш преку емаил, али за да ми ја сменат слободно ми бараат преку емаил да им пратам факинг матичен број ми за да ме потврделе која сум. Не можам да ви објаснам колку итно ми треба нештото да го завршам, а колку трае ебано две недели, оти им пишувам не сум у Македонија, дајте ми емаил контакт, а они ми враќаат прати ни телефонски број да те контактираме. А на ебаните броеви ги барам УВЕК коа сум доле, и НИКАД никој не ми кренал. Па уште и не примале странки. Ваљда за да не ги рокне некој оти ладат ташаци по цели денови. Мамето несппсобно да ви го изебам и на вас и на државата неспособна, што го мафтате народот, фала курцу шо не сум тамо со вакви дебилни срања да се бавтам секој ден, оти до сеа ќе ме пишуеше у црна хроника.
Еднаш се отвори дискусија околу природни наспроти вештачки материјали ви поглед на квалитет, цена, колку се комфорни. Не знам кој лаже дека памук е одличен за лето. Одличен е дур не се запотиш малце, после комотно можеш да зовриеш зашто ќе се исуши утре сабајле, плус памучен конец е крут и се трие од кожа. Затоа и не се вежба во памучни материјали, зашто да, впиваат пот, ама после не се суши, со тоа и телото не се лади соодветно. Многу добро приметувам при перење, овие памучните се поводени и се лепат него маиците што ми се за вежбање. Во лето и да носиш памук, битно е да не е залепена на тебе, да има проток на воздух. Затоа зимам летни маици број поголеми, без разлика на материјалот.
Внимавај што посакуваш затоа што може и да ти се оствари (и тоа многу побрзо отколку што си очекувал).
И јас купувам пошироки маици за лето. Не се издржува кога ќе ми се залепи маицата. Некогаш носам и маички со прерамки. Спијам во спаваќа. Маж ми вика Ауууууу ама е добра спаваќата. Не дека му е многу убава. Он на друга работа мисли
Сите шо вежбаат/ме, носат/име еден број помала маица стегната на тебе за да се познавало гради, грб, трицепс и бицепс Ако имаш забележано скоро сите носат стегнати маици в теретана или пак рамбовки на прерамки хаха, ова е веќе класика в теретана.
Некои личности треба прво да се едуцираат пред да почнат со сексуални односи. За да не мора да читаме смешки во темите за забременување.
И ај како да не ги сакаш дечињата се нај светото што имаме (не сум родител ама сакам да се здрави живи и питоми сите дечиња). Вистинско богатство е кога се од мали воспитани и научени, емпатични, сочувствителни, мили такви. https://www.crnobelo.com/novosti/do...a-imame-nad-40-donacii-sami-izrazuvaat-zhelba
Прво на што ми појде умот: имам или ќе имам ќерка од некоја бивша, од времето кога бев безмозгович, и, си реков ме провалија на форумот и, упс... Стресови Ако се вика Лејла, нека е жива здрава среќна и успешна