Начукал 150 кила и "ДенЕшНиТе ЖеНи нЕмАлО шТо дА пОнУдАт". Епа друже, не продаваат сточни ваги, затоа нема што да ти понудат.
Не треба да се гледа само црната страна на историјата Историјата има и темна и светла страна. И Мао Це Тунг, Јосиф Сталин заедно со Австрискиот уметник се сметаат за најмрачни луѓе во светот, но за кинезите Мао е народен херој, татко на денешна Н.Р Кина, Сталин за ослободител на Европа, а австрискиот уметник уметниците го сметаат за важен лик во сликарството. Еве малце час по ликовна уметност хаха. Можеби го поштува затоа што бил уметник, премногу го фасцинирале уметничките дела особено тие на Пикасо, се запишал на уметничка академија во Виена, ама не го примиле Да го примеле, немало да направи хаос во светот можеби, ќе се посветел на уметноста хахах. А и додека правел хаос особено во Франција им земал многу уметничка дела и ги кријал во бункери, а исто и Светиот Грал му бил најсовршен предмет и останати верски предмети од Светото Римско Царство. Некој историчари Втората Светска Војна ја сметаат војна на уметнички дела, злато и вредни историски предмети. Гледај какви уметнички дела правел австрискиот уметник
Газдиве на маркети да фатиш да ги истепаш значи. Идам во Кам и кај свежото месо гледам неколку пакувања со рок до 22ри, колење на 14ти и цената намалена само на тие пакувања. И ќе дојде ден некој ќе се отруе и нее, не е маркетот крив, од таму од производството не чинеле. Ку*ов мој не е крив. Место да земат трајно да намалат цена за брзо да се распродаваат вакви производи, они ќе чекаат да се расипе и ако никој не го земе, ќе сменат рок и некој ќе се цеди над шоља ради нив. Или па ќе го фрлат ама шо ако, боље да фрлат него поевтино да продадат. Ебате тоа...
Чек не сфаќам? Ова не е воопшто чудно ниту небезбедно. Стандардна пракса е да е на акција пред да се расипе и ако рокот му е до 22-ри, ништо не му е на месото ако си стоело во фрижидер. Како некој што студира во странство, со душа чекам да видам -50% кога му истекува рокот на месото истиот ден, го купувам и го ставам во замрзнивач. Student tips.
А место да намалуваш пред расипување и да ризикуваш да се отруе некој, нели е подобро трајно да се намали цената и така побрзо ќе се продава и нема да дојде до истек на рок. Тоа зборам. Особено ако гледаш дека со едни исти производи се дешава ова. И во Стокомакот во населба со печурките иста ствар. Секогаш, ама секогаш им остануваат и се расипуваат и абер немаат да спуштат цена
Не е ризик да се отруе некој ако по прописи стоело во фрижидер на Х температура до датумот на истекување. Секогаш е жално да се фрла храна, се согласувам, но тоа е критика за сите маркети на светов, не за македонскиве. Нереалистично очекување имаш од Стокомак кој инаку веќе е баџет френдли маркет.
Времетооо. Се слушаат само грмотевици во далечина, дува ветре, а сепак се седи по кратки. Ме препороди.
Кај мојава кај едниот стол има телевизор и пуштаат цртани таму, за деца коа идат. Па коа седнувам таму, цртани си гледам Инаку у ѕид се ѕверам. Ако мижам мислам повеќе ме боли.
Јас преска три саати поштено сум се одморила на столот, освен што ме болеше вилицата,ама ништо страшно. Едно време ми се приспа од што мижев. Стално ми се приспива кога ми прават заби
Не си единствена,јас стално мижам дури и дремка ми иди хаха .. Поготово со таа машинката коа струга ме прска у око не знам дали да мижам или трепкам како миш
@quattro Sho znachi i Grof Drakul bi go smetale za stolb na odbrana na hristijanatvoto protiv kletite turci? Nastrana sho site sho mislel deka mu se protivnici gi derel, nabival na kolec, organiziral veceri i gi truel site i potoa im ja cedel krvta. Za sekogo mozhi da relativizirame i naogjamw pozitivni raboti..
Da, poshto poznavam dosta romanci i rabotev so takvi, go velichat mnogu, ama jas im znaam pojce istorija otkolku tie samite.
На пат сум да ја направам најголемата животна грешка, и нема кој да ме спречи.. Се тешам со фактот дека сум среќна, а знам дека последиците ќе бидат лоши..
Некој да просветли во што розев свет живеат овие од Хербалајф? Некако многу успешни ми изгледаат и се само идат по семинари и многу патувања низ Европа. Многу успешни луѓе гледам, барем на социјалниве мрежи и тогаш ко ме тераа да им се придружам.