Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    23.883
    Вчера и завчера и трчал и си вежбал, денес те боли све и се осеќаш ко рѓа да ти фатиле сите можни зглобови. Пушташ видевце од Јутуб, пола саат пилатес, си извежбуваш и после тоа 80% од болката и ригидноста ги нема.
    Нека ми се фатат сите џим брос и хејтачи на све шо не е дигање тежини:makeup:
    Никогаш нема типичен џим бро да ви каже ригиден зглоб какви проблеми може да направи (разбрав на потешкиот начин), битно дигај тежини, без тоа ништо.

Последна измена: 21 август 2024
    На Ivicka_1993 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Иста сум.
    И со книгава ќе речам да сликнам цитатот и оп на фб сум завршила (facepalm)

На GirlLove, blackpanter, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.270
    Допаѓања:
    67.856
    Зошто да не, предобар момент е тоа кој сакале да го споделат. Успех, си купиле нешто свое и среќни се. Тоа ми е ко ставање слики од венчавка кај што се потпишуваат на пример.Убави работи вредни за споделување.

На Curious cat, staycalm, crimson и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.774
    Леле исто. Многу сакам да живеам присутен живот без социјални мрежи, а тешко. Се трудам. Оставам телефон, сфаќам дека морам да најдам рецепт за ручек. Го враќам во рака, скролам по гугл и тикток за рецепт. Сакам да избришам инстаграм, па сфаќам дека групен чат за факс ми е таму, кој ми е навистина потребен и не можам. Секој ден е борба против нагонот да скролам кога навистина немам потреба, како некое хипнотизирано теле, особено сабајле. И некогаш мислам дека навистина на минимум сум била со социјални мрежи и гледам screen time 3 ипол саати...

Благодарна сум за социјални мрежи и интернет, многу предности носат, ама за мене лично лошото влијание е многу поизразено во последен период. Ми влијае на ментално здравје, overwhelmed сум со информации и работи што другите ги прават, „треба“ и јас да ги правам, а не ги правам. Сега деактивирав инстаграм на краток период додека не ми треба, бар малку мир да добијам.

На MeowMeow, LiquidLuna, sweet-cherry и 9 други им се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    16.944
    Да, секој различно.

Ја не би простирала приватни моменти.

Ти, пример би.

И океј е.

6. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.270
    Допаѓања:
    67.856
    :D Мислам дека малку си помешала што е приватен момент.

На Rozevata и Adidas888 им се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    16.944
    За мене тоа е приватен.

На mizantrop му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.548
    Допаѓања:
    43.819
    Значи вика со воа ретроградниов Меркур и бившите ќе се враќале...
    Реално, поарно бившиот да ми се вратеше, ќе го отерав у три лепе без око да ми трепне...

Не вака комшијава слеш колегава бивш 6 факинг години шо ми лајка све на Иста и на стори, и шо секој пут коа ќе ме види ме прашуе дали иам дечко, и за бившиот од инат увек ми викаше како е брат ти... :|
    И плус ми носи повеќе пати моја пошта на врата, демек увек на пат ја наоѓал, поштарот ја загубил, yeah right...

Епа денес три пути го сретнав, толку се неаме видено пола година, значи за 10 минути муабет и на кафе пак ме викна, и мачка ми најде, и со другар му ме запозна, и пред него кажа сум му ветила кафе да пиеме, и кринџои ме испомаваа, морам да го одјебам сеа...

Ќе треба да лажам дека иам дечко... Или да си фатам дечко...Или така нешо...

На LiquidLuna, CameliaMiller и INNERBEAUTY им се допаѓа ова.
  9. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    5.202
    После 35 кај жени препорачливо е без престан да консумираат колаген особено ако вежбаат во теретана.

10. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    23.883
    Ок.
    Каква врска имаше тоа со мојот коментар?

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.277
    Мм денес сакаше да ме изненади со ручек ,цел среќен дека ќе зготви нешто што гледал на интернет
    да не се мачам јас,да одморам и го оставив да готви ние со ќерка си излеговме да си се прошетаме.Се враќаме гладни јадењето било готово,седнуваме на маса -на масата поставено печен полнен кромид (читај шлупки изгорени) со мелено месо...плачаам ,ми е жал ама моравме на крај да јадиме пржени јајца на толкав труд. :drunk:

Последна измена: 22 август 2024
    На hermosa, christinnn, Ugly Duckling и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    :rofl::rofl::rofl: Што се случи, не беше вкусен?

13. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    23.883
    Зашто мужи коа ќе решат да готват нешо, идат на најкомплицирани ствари
    Мојов живи копани ми напрај еднаш:D
    Сакал да ги похова и испржи, ама замрзнати уште биле. И ги пржи, однадвор гледаш крцкави аха, загризуваш, одвнатре уште кокодакаше.:D
    Па ајде го одвои месото и башка го испржи:D

На LiquidLuna, christinnn, MarigoldA и 4 други им се допаѓа ова.
  14. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.277
    Шлупки изгорени со мелено месо и жив ориз...
    Лелеее кокодакаат уште вика,плачамм :rofl:

На Rozevata, Realist1, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.595
    Допаѓања:
    14.644
    Зашо приватен не бил? Цел фб/инста треба да дознае дека си се подновил?
    Купиле стан, кола шо и да е и трк да побрзаат да споделат. Ако не е најчесто за фалба не знам за шо е ама во ред, ко што викаш мерак им е, супер.

Мене сељачко ми е али тоа сум јас. :) Не ми е мерак да се експонирам за жал. :|

На Bitter-Sweet, GirlLove и mizantrop им се допаѓа ова.
  16. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.250
    Допаѓања:
    7.960
    Мене не ми е поразлично од било каква објава. Секоја јавна слика е споделување на приваност. Го сликаш детето, сликаш со кој излегуваш, сликаш каде излегуваш, сликаш одмори. Како воопшто би се направило градација што е поприватно?! Разликата е што другово луѓето го перцепираат со доза на љубомора-еј од кај му пари, мати мутни бизниси, скоро секогаш и го маскираат со ,,тоа е приватен момент".
    Остајте луѓето да се радуваат и сликаат ако не им пречи.

На Srckata28, Adidas888, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.595
    Допаѓања:
    14.644
    Не бе, грешка си, ме заболе од каде им се парите, не зборам за љубомората, си кажувам само дека мене ми е глупо. Не смее глупо да ми е нешо и да нејќам ја истото да го праам?

Никој не им забранува ниту да не се радуваат ниту да не сликаат.

Дечки бе, ја претерувате. Да не може човек слободно да си каже шо мисли. Одма мора да си љубоморен, злобен, никаков.
    Тешко да е толку да се разбере дека имаме различни сфаќања. Зошто?

На nextredstyle, GirlLove и Amellie13 им се допаѓа ова.
  18. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.270
    Допаѓања:
    67.856
    Едно е да ти е глупо и сељачки, друго е да е приватен момент. Веројатно сите околу тебе знаат дека ќе купуваш нешто свое, имаш вклучено банка тука, нотари, глупости, што и да е приватен момент не е. Исто ко на венчавка кога се потпишуваш и буквално има сведоци на моментот. :D
    Приватен момент ми е спијам, ме слика маж ми и ме опне на социјални мрежи. Или и во договор да е, небитно.

Ама дека купување куќа, стан, било приватно, не.
    Башка све што ви смета може да одследите и не мора да гледате вакви сељачки работи, не знам еве.
    Јас следам што сакам да гледам и читам, тоа бар денес е ептен лесно.

На Srckata28, Anyshka, KateKane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Weaponized incompetence.

На Angie1432 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Веројатно сум една од ретките што има, а едвај ги користи социјалните мрежи :)
    Ги користев многу повеќе, но што направив: отследив секој што не знам ни зошто го следам, на фејс посебно каде што порано (од 2008 го имам) беше океј катаљон луѓе да имаш. Имам 300, сите ги знам и сите се доволно често и во реален живот присутни што сметам дека треба да ги имам, и мала порција постари членови на фамилија со кои не ни комуницирам, ама за да не се лутат ги имам, не ми прават ништо, само на мјут ми се :)
    На инстаграм и помалку, не знам точно ама околу 200 следачи имам, нешто повеќе следам (поради бизниси разни кои ме интересира кога како имаат попусти и сл.)

Тик-ток имам, го користам еднаш во неколку месеци, најчесто Максим Бади да го гледам :D Толку.

А не поминувам малку време на телефон, што службено, што приватно, постојано сум. Он оние сум што и филмови на телефон гледаат, ме мрзи на телевизор, ете не знам ни зошто. За релаксација играм Не лути се човече :)

Реално не гледам сториња на луѓе освен мал круг што сакам да знам што ставиле, а па мојов најблизок круг не е ни нешто опседнат да објавува, така што тоа е баш кратко. Еве размислувам, 90% користам за actual зборување со некого, 10% mindless скролање.
    Сепак, во последно време, некако се осеќам како да претерувам, па земав почесто да го оставам физички подалеку од мене телефонот дома, да се фокусирам на тоа што е пред мене, дали книгата (за учење), дали Киндл (за релаксација читање), дали мачка галам без да гледам на друго место итн.

И мене многу ми смета, ама ми дава лажна претстава на заедништво, приметувам дека кога се чувствувам многу осамена тогаш највеќе сум по социјални мрежи.

На Milobebence, x.Daisy.x, Ugly Duckling и 1 друга личност им се допаѓа ова.