Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Нај скапоцен момент е оној кога ќе успееш на себе да си докажеш со делА дека не си погрешила кога си направила некој чекор за кој цел свет мислел дека е погрешен.

Гајле ти е за светот дека ќе увиди.
    НАЈБИТНА си ТИ!!

На mal.ecka, boomsleng, Pixi5 и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    27.706
    Главна тема ова лето - ручоците во Охрид и слика од фискалната :rofl:

На LiquidLuna, Milobebence, Anaroz1 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.337
    54 иљадарче :rofl:

На Rozevata, Adidas888, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    27.706
    16 сока а 2 деца :rofl::rofl::rofl:

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    12.266
    Битолски мангуп сакал да се пофали дојден од странЦија и видете колку е скапо Охрид. Ваљда не е неписмен па да прочита на менито која е цената:rofl:или му ја скрија Охриѓаништата само да го солупат:D Важно доби 5 минути слава вака или онака:rofl:

На LiquidLuna, sino.o.oka, sweet-cherry и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.277
    Допаѓања:
    57.775
    Не смееш да кажиш поинакво мислење, одма љубоморна си. :D

Факт е дека многу луѓе буквално цел живот си го ставаат на социјални мрежи, и ако тебе ти е тоа глупо не значи дека си љубоморна/им посакуваш лошо. Реално се претерува, некој со кој едно здраво едвај имам да знае сѐ по ред што ми се дешава во животот. И секако, на социјални мрежи сите се секогаш среќни, секогаш на патување, секогаш купуваат нешто ново. Слика на совршен живот која е толку нереална. Тоа знае да влијае на психа, бидејќи сме луѓе и сме склони да се споредуваме.
    И ќе речат секако "па не следи ако не сакаш да гледаш", ама па не е толку избежно, кога скоро сите објавуваат.
    Чаре е да пробаш да сведиш на минимум употреба на социјални мрежи, ама пак и тоа не е едноставно, кога тогаш ти треба нешто да побараш, некому да пишиш. Модерни времиња. :D

Јас ич не љубоморам, имам тоа што ми треба, задоволна сум и можам да го постигнам тоа што уште го немам. Ќешки на сите да им е толку убаво колку што си прикажуваат. Но тоа што е премногу, премногу е, според мое мислење, не дека некому му значи.

На Bitter-Sweet, nextredstyle, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  7. mizantrop

mizantrop Нов член

Се зачлени на:
    20 август 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    32
    Го делам мислењето.
    Поглупо нешто од фалење со материјални работи нема.

На Rozevata, Mrs. right и GirlLove им се допаѓа ова.
  8. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.277
    Имав 10 илјади следачи на инстаграм од кои само 200 ги знаев и следев.Бев преокупирана да ставам се на стори ,дали слика од ќерка ми што прави,како зборува,како е дотерена,каде шетаме,дома,активности што правиме ,што и готвам ,рецепти итн ... Почнав да размислувам дека се што прикажуваме на социјалните мрежи ,ставаме на тацна да секој може да злоупотреби.Избришав и слики и податоци,буквално се .Еве веќе година ипол сум без инстаграм,фб и нов тел број освен whatsap и круг на блиски луѓе кои ми го знаат бројот и се слушаме .И сега си ја сликам секој ден, се што правиме заедничко, ново,каде шетаме,интересни моменти заеднички само што сега си ги ставам во албум или некои ги закачувам у детска соба на пано .Најдобра одлука до сега. И да,кој што го прави среќен нека си споделува ,негово право. :angel:

Последна измена: 22 август 2024
    На hermosa, Milobebence, Arjanit2021 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    16.944
    Уште неприватен момент да го напраат одење во вц, правење деца, породување, (да ми прости Господ).

Ви текнува имаше еден момент на фб, за првото к*ке од бебушот.

Сепак за мене тоа е приватност,за некој не е.

Нит љубоморам, нит ме интересира шо има Станко, Петко.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.450
    Допаѓања:
    22.237

Togas otsledi se izgasni internet i ne osuduvaj lujge, moj profil so sakam kje pram. :)

На arontt, Curious cat, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Па уште има што се сликаат во wc. :D
    И бебето уште неродено на нет, ставаат од ехо сликички, стомак труден гол сликаат, сето тоа е во ред ама за себе.
    Ама и за тоа ако не сакаш да гледаш такви има решение, не ги следи.
    Едноставно е, кој сака тоа ќе си објавува на негов профил.
    И мене ми е глупо 10.000 следачи да ме гледаат што правам рандом личности, затоа немам толку и само ФБ користам, многу малку имам на ФБ, само тие што ги знам, другите ги избришав, што ќе ми се.
    Инстаграм и тик ток немам.

На SummerGirl и GirlLove им се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    27.706
    Абе Арабелке, не треба да го објавуваат "приватниот" стан оти знаеш на луѓето ќе им дојде нагон за да одат кај бајачки :rofl:

На ArabellaStarfall, SummerGirl, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    16.944
    Поентата е, дали некој смета дека објавување на материјални ствари и нешто друго е приватно или не.

Не праиме, муабет отследи, не отследи.
    Нит реков некој да не става слики, секој си има право.

Само кој како сфаќа.

14. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    5.754
    Си уживкам дома, во мини - одморот, кога сакам работам, кога сакам одморам... :)

На Milobebence, SummerGirl, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.337
    Е шо ти се вика да си газдарица :rofl:

На SummerGirl, st-el и Adidas888 им се допаѓа ова.
  16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.595
    Допаѓања:
    14.644
    Еј колку ме нервира ова не си свесна. Не те ни знаат, ниту познаваат, а одма ти лепат етикета. :envy:
    После си викам ма како сакате мислете, ич не ми е гајле, нека мислат погрешно, нивен проблем, само дека не е во ред, не е.

Ќути... Не смеам да почнам и за ова, пак љубоморна ќе искочам. :tmi:

Се е перфекција, остај ти. :inlove: У розев свет коа живеат.. И ја сакам ама нема. :( Искрено, не можам, не знам ни како, а многу би сакала. Е за ова дефинитивно љубоморам. :lol:

Нели?

Знаеш како, мене лично многу одбивно ми е тоа фалење што го викаш. И најбитно ми е човек да е скромен и умерен. Е највеќе ме палат тие особини. Поготово па коа некој има, се глеа стабилен финансиски, а си е скромен, знае да ужива во животот но ич не се експонира и пред се знае да го вреднува тоа што го има, да е благодарен за се, а не да се расфрла од чаламење и докажување еве кој фактор сум. :) Ама у денешницава некако не се цени тоа, не било in, и се избегава.

На SummerGirl, quattro, nextredstyle и 4 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Ич не ми е гајле што други споделуваат, не ме тригернува одење некаде и трошење пари, не им плаќам јас :D

Мене ме тригернува човековата глупост, на тоа не сум имуна и затоа апсолутно ниту еден медиум не следам - затоа што неизбежно ќе прочитам коментари на глупави луѓе и ќе се карам за ич ништо онлајн, нема да им објаснам. Од скроз иста причина не следам инфлуенсери. Не сум ни во македонскиве групи од типот на ЖДМ и слични, од скроз исти причини.

Вака луѓе што сакаат нека си објавуваат, јас и кога објавувам најчесто се мачките, некој може превртува очи - ама пак, не е мој проблем, нека ме отследи. Профилите фала Богу не ми се јавни и никогаш не ми ни биле, немам потреба секоја битанга да ме замара.

На Angie1432, Gosh, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.294
    Донекаде во право си.
    Не ми пречи кој што сака нека си објавува и од било која причина, и јас многу објавувам. Но да, фокусирани сме на материјалното (не мора да значи дека е фалење), ретко објави за поддршка на други, волонтирање, учење, помагање за општото добро.

На SummerGirl, st-el, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    27.706
    Сигурно и за тебе викаат "види ја оваа, наместо деца да објавува, она мачки објавува" :rofl:

На hermosa, Angie1432, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Не споделувам ни апели за помош, а не ни следам групи. Порано да, и за луѓе и за животни, со годините научив дека тоа ме вознемирува и да се чувам себе.

Материјалното може да биде, а и не мора, зависи како ќе го процени тој што гледа, а и ти како го објавуваш нештото. Баш на инста 99% од фотките ми се од патувања, ни мене ме нема на нив. Не ги доживувам како фалба, како мој спомен се. И сериозно од време на време одам да видам стари постови и слично.

На фејс имам приватни албуми што не биле де секогаш приватни, ама поминале доволно години да не сакам да може да ги гледаат другите, ама мене ми се ептен ќеифни. Цели албуми имам од САД, од средно со другарките, од сестра ми малечка итн. Сите се денес приватни, ама постојат. :)
    Еве ептен сум некако како потресена. Посебно што caption ми се "син на мајка", "мајкино прво", "љубов најголема", "бебе мое" итн :D

На Gosh, SummerGirl, Ugly Duckling и 3 други им се допаѓа ова.