Госпожа, имавме онесвестен бездомник пред зграда, јас застанав да видам што е и како е, викнав брза помош, у меѓувреме поминаа 20 души, од тие 20 само двајца не исперцепираа како постоиме, другите 18 у свој филм. Ај тие па нек се гонат, ама дојде брза помош, и шо ми рекоа прво, за бездомници вакви пијаници, нареден пат немој да викаш брза помош, ќе си се освестат сами... Та у нашево општество, биди среќна шо не те клоцнале надолу пак ко шо тргнало... Еј абе луѓе, се сеќавате кога автостопираа обични луѓе, јас се сеќавам на белите огради на партизанска, со ружичките и некој рандом дедо или баба, шо ќе ги пребациш од Мак-Петрол до не знам, Карпош 4. Ја бев дете и ми беше многу интересно. Абе шо им се деси на луѓево?
Pred otprilika godina dena pishav eve pak ce pisham, mislam deka beshe 8mi mart ili neshto slichno nasobrani zheni, od partija beshe, vo parkot, znaci ne e mozno tolku lujge da ne go videle, covek imashe padnato vo vir i odvaj disheshe, verpjatno pri izveducanje na vezbite padna na gla i nepokreten beshe. Jas i drugar mi ko doktori oblecheni vo belo po trenercina gledame coek, se strcavme samo go potkrenav kolku za da dishi, i vikavnw na cel glas za da dojdi Brza pomos i stignaa odma, poso tuka bea zaradi to nastanot. Zboro mi e pri tolku lujge, nity eden da ne go vidi? Ili pa mozebi sme operirani od empatija?
Незнам дали е до мене, дали е до годините или нешто друго, но песните и музиката од порано осеќам како да има душа. Ова денешново се ми е како на сила. Па тоа беа времиња кога се осеќав најубаво, кога ги слушав, Pink, Maroon 5, Three Days Grace, Nickelback, Avril Lavigne, Katy Perry.... нивните песни ме погодуваа во душа. Ова денешново е се некако бесчуствително, рамно.... Едит. И да не ја заборавам Anastacia.
Еве баш ми е мило у задње време шо апсат распали педофилски дрољетини, нарочито у Америка, па ваљда барем и тој НОРМАЛЕН тренд ќе дојде кај нас... Само уште и истите затворски казни да им ги даваат, и плус да престанат да ги бранат јадни пичкопаченици... А па да не праиме муабет за кај нас колку векови уназад сме по тоа прашање, али ај.
Абе види какви се не луѓе има, спремни се и свашта да направат. Реално и за мене е , колку помалку знаат “следачите” толку боље
Сдк - ми се прејаде hot bbq сенф шо си го купував лани y алди германија. Вака кога ќе ми текне нешто шо го нема тука ми се иде да испијам шише шампон
У Америка иначе, оние од Крис Хенсен шо ги фаќаа, скоро сите се на условно затоа што им е прв прекршок и не го извршиле делото туку само имале намера да го извршат. Така што не истите. Само треба регистри да се направат за луѓево што се престапници и да имаат ограничување во нормалниот живот, каде можат да престојуваат каде може да одат, ја би им стаил огрлици на нозете 24/7. Друг аспект што мора да го решиме како општество е да ги третираме непрестапниците односно да им обезбедиме соодветни услови за психијатриски третман и доколку е потребно во крајна цел хемиска кастрација. За престапниците, за сите сум да добијат хемиска кастрација иако мислам дека не ја применуваат кај нас активно веќе со години. Туку само за повторителите? Треба да проверам. Најголем проблем кај нас освен сето наведено е што никој не ги гони, а и кога ги гонат, ги гонат половично, да може да се вадат...
Значи жива вистина е дека оние кои не се замараат и се флегми , подолго живеат. Само кога би можела на Е Д Е Н ден да бидам ко таквите , ама не , мозокот ми работи 300 на саат. И баш поради тоа што сакам се да се заврши што е можно побрзо , нерви ми се кинат на ситници. Баш сабајлево му велам на маж ми : Ова , оти стои тука ? - Чекав да ми кажеш за да го вратам на свое место Ехеееее, ептен е лабав, толку многу си го лади, со него се знам од 2018 година Октомври месец, еве 6 години и до сега го немам видено да се изнервира. За разлика од него јас вријам , ПОСЕБНО во денови кога сум со женски проблем, хормониве ми се олеле мајче, сама не се трпам , а не пак други да ме трпат. Знам често да го прашам маж ми, добро како ме трпиш , не ти идам на нерва ?? , а добивам одговор : - Многу си ми интересна како личност, со тебе ич не ми е досадно, за глупости се нервираш , се нешто критикуваш , баш ми го исполнуваш животот. А јас вријам ли вријам Уфффф колку сакам барем на ден да си ја ладам, онака да ми е сеедно , ич да не си ја замарам главата.
Носталгична си кон тоа време, кога си била помлада, безгрижна, поинаку те допирала една ,,Sick and Tired". Некад се пронаоѓавме и во нешто кое го немавме преживеано, леташ со памет, фантазираш. Генерациите пак кои беа родени во 80-тите и порано, истото го велеа за Pink, Maroon 5, Coldplay, дека музиката во нивно време била подобра и имала душа. И овие денес кои растат со Били Ајлиш или 2бона, за 10/20 години ќе викаат - ехееее во наше време тета да ти каже каква гасерка беше, тоа беше музика, не ова сега срањево. Нас не исмеваа тие што го слушаа Гоце Саф, ние што растевме со Врчак и Слаткар ги исмеваме овие кои растат со 2бона итн.
Зошто луѓето се толку опседнати со туѓ живот? Еве една моја пријателка со која сум приморана да се гледам понекогаш во парови само јаде гомна за македонски познати луѓе, пејачи, блогерки и слично што не знаат дека таа постои. Ај што муабетот мене како жена не ме интересира, ама го зборува и пред машки што уште повеќе ги боле газот дали на некоја и биле веѓите средени или косата побелена. Јадење гомна нон стоп и на фб и на инстаграм. Постови, сториња, реферати... и на крај кажува ама јас не се замарам и онака се небитни. А од друга страна крајно морбидно е што знае кој кога е роден, каде бил на одмор во 2012, што јадел минатата недела во вторникот, дека еден ист фустан некоја го носела на 4ти мај, 8ми јуни и сега пак. Во детали кој каде живее, со кого, деца, сегашни и бивши. СЕ. Колку треба да си несреќен во животот за овие работи да ги знаеш?
Блазе си му ,умот зафатен не мора да де замара со битни работи... нема место де. Ист фустан носела .. а кај пиши дека фустаните се за една употреба ? Ами јас шо носам фустани од 2010 уште
Во план ми е да се запишам на втор факултет сега од Октомври.. Дали ми треба, не ми треба, ама сакам.