Пример за соживот. Милина. друго. Шо бара дете од основно со 3000 ден у себе? И ова другово со нож у него? Шо праите со децава бе? Треба да земе да ги исплеска некој убаво убаво. Немојте ,,не се решава со насилство” ,,не може шамар”. Кога не зборите коа треба, после е касно. Свестете се малце.
Не судам. Од овие причини не се дава. Или ќе ги изгуби. Четири години поминав таму бе.. Не сум му се посреќила. Ќе го извадев и ја мојот па ќе си ги меревме. Мочковци мали. Мислат нивна е државава
Ова со докторкава не е ни прв случај шо е најтрагично, нели имаше пред некое време еден ваков ист случај во Вевчани со доктор
Točno, i se sekjavam na edna izjava na eden žitel od tamu veleše:" abe dobro beše imavme barem kakov takov doktor sea pa nema nikakov" ne e za smeenje ama smesno e
Едноставно, се разгалени. Му се даваат пари многу. Па јас возрасни ми е, што се вели страв, коа ќе иам со мене голема сума пари и 3000 нека се, на денешницаваи тоа е голема сума, море 100 ќе стани уште малку голема сума како шо сме тргнале. Тоа е факт дека времето се менува и се менуваат и генерациите. Штета, што вредностите, морални, како и манирите ко да се бледеат. Како шо беше со џвакањето мастика и зборување некому. Тешки детето да е добро. Здраво и живо.
Добро и ти го тапиш некад. Секој ден некој те нервира. Смени средина малце. За другото се слагам скроз. Ама децава забегаа тоталка.
Ne trebat da se sudat i apsat decata tuku prasaat zoso go pravat toa. Moze stvarno imaat nekoj problem
Детето веќе било познато на полицијата поради ОБИД ЗА УБИСТВО. Абе само ќутек. Жими сѐ. Ќе се деси на погрешен да извади нож, дома нема да го познаат. Бар у моја рака ако падне. На некои мрсули треба да им ја истресеш убаво прашината.
Многу ми е ќејф на оние у Охрид што бричат туристи на суво да им отиде инспекција, ама да се направат прво енглези луѓево. Порачуваат па ајмо сметка, аа камо фискална? Ааа дечко различно наплаќаш од менито. Ајде клуч на врата, опни казна да го соголиш сосе гаќи и нек се гонат. Е, само така.
Уште и нобелова награда да и се даде, свака и част! Професорот ја неќел ама таа успеала и спасила животи.
Ептен ми е некултурно, кога на поставено прашање во некоја од групиве на ФБ за најразлични дестинации, се одговара со тролање, досетки и некои прости хехенца.