Не може промена да се случи ако си слеп. https://open.spotify.com/episode/5CBUg4x9dn7WHgokAkrvr3?si=wjQH0o4vRHS3dF3iMAxE0A&t=8083 Ја издвојувам епизодава намерно во темава (а не во подкасти) зошто е исклучително добра, една од најдобрите што некогаш сум ги ислушала. За многу работи е, воглавно за психа, трауми, умот на мажите, умот на жените, терапија, свесност, итн. Ми доаѓа да пишам дека е посебно поучна за анксиозните или тажните, но ќе кажам за секого е. Секој да си ја ислуша. Верувајте ми, потребна е, ќе ве збогати и мотивира на повеќе начини.
Гош има одвратни особи, зашо не си стаиш забрана за пораки ако не се следите? Мислам нешо така имаше, прочепкај у сетингс, не сум сигурна.
Не можат да ми пишуваат што не ми се пријатели, али ова е у тие скриени пораки или како и да се викаат. Баш ќе проверам уште еднаш у сетингс.
А можда, овие што се слаби, а јадат све и свашта, немаат брз метаболизам туку напротив успорен, намален зашто за макронутриентите да се ресорбираат во телото, мора да се разградат до мономери, инаку само ќе се исфрлат од телото. Па уствари не се ни метаболизира храната до крај и не ја ни искористуваат. Или имаат помала цревна површина на ресичките.
Еден shorts од јутјуб е виновен цел ден да си ја потпевнувам Бај Бај Бај јесте да е сега голем хајпот за Дедпул, уште од фрижидер што не ми излегол
Сакам да кажам дека многу мрзам некој да ми влегува дома без да зазвони, макар и да е дневна соба, култура нешто? Никогаш не би се осудила да му упаднам на некој дома без да заѕвонам, не знам што човек ќе бев...
Имаат протеини и се мисли дека ќе те држат сит. Ама идат бе, со пилешко, со зеленчук... штета што не ги сакаш.
Човек што не знае дека постои клуч Како може некој да ти влегува така дома не разбирам. Во брод ли живееш?
Сигурно од надвор дирекно се влегува во дневна соба. Барем кај мене е така. И сите влегуваат како ќе стигнат,од поштар до мерачот од ЕВН. Џабе клуч,ќе а рушат вратата. А и остало не можам на сред бел ден,влези излези да клучам. Дома сум,не сум на купи продај оглас .
Тоа што некоја врата не е заклучена пак не е дозвола за влез. Од култура треба да се праша. Ако имаш куче, остави го пуштено во дневната. За следен пат да е нечија лекција. Ако немаш, земи си доколку имаш услови. Веќе нема да им текне.