Не, затоа не котиме животни да се мачат по улици, и после да сереме против истите тие животни и да се лигавиме демек ни е жал за нив за пусти лајкови.
Па го пиша после моето бе, срцка, исто ко овој што ти лајкнал. Шо да праам коа немате сила да ме тагнете. Не се љутам, иначе. Слободно можете директно да ми се обратите. Фала ти иначе на комплиментот, али барем не продавам муда за бубрези и не се фејкам. Едит : моеше и на другар ти да му преречеш за мислењето што му го избришаа, али тоа е...
Па добро, ајде може ќе сфатиш дека не се замараат луѓево на форумов со сите мислења ко вас, па нема да се пронаоѓаш.
А луѓето дојдени од друг град да завршат некоја работа за некој денар да земат или луѓето за по болници што биле, или кој ги шиша, маратонот е битен.
Не се во право ни Нина, ни другава што ја поддржува. Старк не спомна фрлање на улица, па да му се сипат. Спрема неговите мислења, он има услови за да си ги чува.
Прво, на Нина муабетот беше да ја стерилизира. Друго, на Старк мачката не е домашна, него шета ко секоја мачка, си доаѓа коа ќе и чуе, така и затруднела. Тој неа не ја стерилизирал, а не па мачињата. Така и ќе шетаат и мачињата, ќе живеат скоро на улица. И да ги даде на некој, и тој нема да ги стерилизира, оти таков е менталитетот кај нас, само да се жалиме, и за работи што чарето е пет пари. И тие мачиња утре ќе имаат други мачиња, и ќе си шетаат, и ќе си се множат, и ќе ги удира кола, и ќе јадат отров од психопати, и така до недоглед. Али ок, другар ти е у право...
Да во право си, луѓето не можат да завршат работа во болница ради маратонот, другите денови всичко е добре. Полиција имаше сегде, тоа што е итно ќе се пушти. И што е до мене полицијата и тркачите треба да пуштат брза помош и друго возило во итна ситуација. И за политички прослави се надевам вака се буните.
Што има врска што им прави на мачињата, муабетот е да се стерилизираат домашните животни, особено оние кои шетаат слободно надвор од дома?!
Од кај знаеш дека мачињата ќе живеат на улица кога нема наведено такво нешто? Не секој што има куп мачиња ги фрла на улица. Кога нема услови за сите, ќе даде некое на луѓе. Имам блиски кои секогаш имале и имаат околу или над 20 мачиња. Ни едно нема завршено на улица. Ги даваат на луѓе кои имаат услови за чување.
Споделив мала радост и се замина во ептен напорна и токсична конверзација без причина. Се најдоја неповикани да ми кажуваат дали сум имал немал пари, и дали треба воопшто да чувам мачиња. Нити ќе ви се правдам, нити па ќе ви хранам тоа егото или шо и да е со глупости, ако е за зборување да размениме мислење, ко че треба че прашам за стерилизација и то е. Домашни биле не биле, имам двор огромен си живеат тука.
Епа лично тој смета дека не треба да си ја стерилизира мачката. А ние што мислиме е друга ствар. Најлошото е што тука не можеш ништо да кажеш,објавиш а да не си на ражнич набоден!
Ме мрзи да се повторувам, извини. Можам само да ти дадам број од ветеринар да им дадеш на твоите познаници што се неодговорни сопственици на миленичиња, и што ги гледаат ко играчка што ќе ја пренесат на некој друг, а не на жива душа. @ForeverME, мене не ми чуе дали он сакал да ја серилизира мачката, мене за неа и за мачињата ми е. За разлика од вас. Иначе, Нина коа ја бодевте на ражнич, не се потресе волку.
Колку е интересно што кога те мрази пола форум, и да пишеш нешто за кое си комплетно во право, они си земаат за право да те напаѓаат дека не е така.. Одете плачете во другата тема како ве напаѓале кучиња по улица, или пак сте испогазиле некоја мачка.. За членот што викаше дека ќе ме мачка со храна за мачки и ќе ме даде на мачките да ме гризат така, немам коментар, за тоа треба да си добие бан од темата..
Они се одговорни. Неодговорни се тие што им оставаат мачиња во двор. За ветеринар не се секирај. Редовно се носени. Блискиве им имаат обезбедено сè на мачките. Боље живеат од луѓе. И некои мачки се стерилизирани.
Во право е Нина, ај реков да не заземам страна ама не можам. А и ова дека пола форум ја мрази и тоа е точно, сега ми падна жал