Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.248
    Ооо, некој има лош ден, ама јас имам прекрасен. Онака, среќна сум.
    Утрово бев тажна, обеземена од црнило. Но, се најде една мила личност да ми го осветли денот.
    Среќна сум што ја имам во животот. Се надевам дека засекогаш ќе остане овде.

2. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    932
    СДК ако ми се пуфлаш и пренамагаш, молкнеш во зборување и бтв доаѓаш од Скупје, не значи дека ќе ти се однесувам како слуга да ти сум. Јас си имам одреден однос со сите луѓе, секогаш сум фина, нали дека продавачка, ама кога се фини луѓето сум екстремно добра и се ќе направам за да бидат добро услужени, а кога некоја пуфла мисли дека може да ми се занесува и од високо да ме гледа е нече мочи. Оди таму на некој друг истурај фрустрации, мене не.

Мрзам празници. :@ :@

П.С. да не дојде до недоразбирање, немам ништо против Скопјани, имам против госпожата со која дојдов до недоразбирање. :)

П.П.С. Сепак ништо нема да ми расипе расположение што ме држи еве една недела се надевам и натаму. :dance: :party: ^_^ :talk:

На Daydream и stetoskop им се допаѓа ова.
  3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Октомври ми е најубав на планина.
    Убавината на природата во есен, таму може најубаво да се почувствува. Само еден поглед кон шаренилото на шумата може да ме смири. Само едно вдишување на утринскиот ладен воздух може да ме успокои.

Јас сум спремна со празна мемориска картичка на апаратот за многу фотографии, празна тетратка за многу стихови и хаику песни, и книги за сите вкусови - во печатена, електронска и аудио форма :)
    Кафе, чај, какао, топло чоколадо, салеп... мислам дека ги спакував сите можни топли напивки. А со нив си ги спакував и сите идеи за креирање во сите форми.

На bittersweet, Mama25, MandyLane и 22 други им се допаѓа ова.
  4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Некои личности што не веруваа во љубов што сакаа само авантури ,е тие сега се заљубени што незнаат кај тераат .Па чекај дали не се заљубуваше?Нема тука брат правила, љубовта не прашува дали веруваш или не ,не прашува дали сакаш да се заљубиш или не ;)

На Barbie20 и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    http://press24.mk/skandal-na-ginekologi ... oroduvanje
    И ова ли го има по светов? Па се правда профилот и бил хакиран,па и да не ти бил, неможеш и немаш право да се сликаш и позираш додека жената се пораѓа, ццц сваштаа! Господ нека ни е напомош! :tmi: :tmi: :tmi:

6. Dr.Strangelove

Dr.Strangelove Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    Дедо ми секогаш велеше дека сум му најубавото, најслаткото и најбезболното утринско апче што некогаш го пиел во животот.

http://www.youtube.com/watch?v=w8VolUnPdSU

На butterfly4 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Се извинувам за офтопик, ама дали предаваш англиски, и ако да, зошто толку често кога ќе напишеш нешто на форумов и е на англиски, обично има печатни грешки. Немаше воопшто да се замешам, ама имам забележано. :?:

На Lella, GirlLove и Doozy им се допаѓа ова.
  8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.193
    Допаѓања:
    23.268
    Јас бев таа Ади шо стално како мала викаше дека нема да проба нити пак да јади ајвар..
    Сега денојве не можам ако не изедам едно лебче во денот барем со ајвар.
    Shame on me ! :worried:

9. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.266
    Ве излагал тој што ви рекол ,,Мисли позитивно, и позитивни работи се случуваат'' :devil: , бидејќи ве уверувам, кај мене секогаш се случува спротивното. :D

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.561
    Допаѓања:
    17.195
    Да,предавам.Фала на забелешка...најверојатно оти најчесто пишувам набрзина,по 2-3 реда.Овде си гледам 1 грешка во она workaholic.А,од кога тоа почнавме да бараме печатни грешки во туѓите постови? И во иднина секако ќе внимавам,се разбира.

11. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Дек сте? Куде сте? Кај сте бе пеер? :wasntme:
    Извинете што ве запоставувам,имам за учење. Ама повеќе ве сакам од школово,жими се :D Само ете,на секој ученик во еден момент од својот живот ќе му текне дека треба да учи,освен на повеќето од нив на кои што не им текнува :D Ете,мене дури во четврта ми дојде.
    Колку учам за еден ден,лелеј :D Цеч живот немам учено како што учам еден ден сега. До душа,тоа значи само дека порано книга не чепкав а сега ја фаќкам по малце :D
    Не се грижете,ќе ми здосади за една недела anyway :D

Денов ми е мед и млеко. Супа и оцет. Сунѓерот Боб и Патрик. Убајни царски :D Го имав најубавиот лапанитис со дечко кој што не ми е баш убав физички. И се осеќав како принцеза. Беше толку добар и внимателен со мене што буквално ќе си летнев како електична флуоресцентна летечка крава која што наместо млеко дава енергетски пијалоци :D Мислам дека се заљубишкав со бишето :wasntme:
    Порака на денот: Убавината може да му се фати на карактерот! :rock:

На Lella, fallenangel, Barbie20 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. MademoiselleB

MademoiselleB Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    398
    Не памтам од кога не сум имала волку пријатен ден. Дали дека е петок, дали дека дојде викендот...
    Се почна да тече како што треба, уште од сабајлето. Бев позитивна, насмеана и бев опкружена со луѓе што знаат да ме насмеат и да ми го направат денот прекрасен. Се надевам дека така ќе ми продолжи и остатокот на денот. Само за арно нека е.
    Дојде викендот и време е за полнење на батериите затоа што ме чека недела со многу нови обврски и нели, треба да бидам свежа. [​IMG]

На Lella, zarah, Barbie20 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    10.585
    Конечно денес земав воздух и имав мирно утро, без стресови, милион планови и темни подочници. Секогаш ја имам таа „среќа“ да ми се случува урнебес при менување на работно место и во периодот што е помеѓу да не знам каде ми е главата од обврски на сите страни.

И тоа се некои моменти кога секогаш сфаќам и си го потврдувам тоа дека иако сум доста заинтересирана за напредок во кариера дека не би сакала постојано да сум во таков делириум и со константен притисок во глава од обврски.
    Имаше еден период кога мислев дека сум семоќна и дека можам да постигнам се. И можев, не дека не, ама кога ќе ги потцениш стресот и преморот што секојдневно ти се трупаат и кога во 3 сабајле ќе се најдеш на итна служба ти станува јасно колку е саат.

Не сакам да се разбудам едно утро и да сфатам дека цел живот сум го поминала залудно. Човек како човек, можеби секогаш ќе мисли дека во некои ситуации можел и подобро, но најважно ми е да не се каам, да можам мирно да ставам глава на перница и да заспијам, знаејќи дека совеста ми е чиста и дека во секој момент и на секое поле сум го давала и го давам максимумот во границите на здравиот разум.
    Сакам да го достигнам моментот на апсолутна среќа и покрај тоа што многу работи нема да бидат како што сакам, туку ќе бидат како што треба, затоа што се е совршено онака како што е. Го чекам денот кога ќе научам да ги прифаќам со ширум отворени раце и добрите и лошите работи, затоа што едноставно тоа е животот со сите негови предизвици.
    Не знам дали тоа е некоја фаза на созревање или е дел од станувањето подобар човек во целост, но сеедно, се надевам дека ќе имам трпение и време да го достигнам.

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.677
    Допаѓања:
    4.658
    Денес денов да го замислував во глава немаше волку убав да излезе .... позитивен до немај каде
    :) Периодов треба да ми биде повеќе од убав ... дипломирав , си се вработив по струка , но ете пак не сум среќна .... некако кој и да се појави во меѓувреме нема да смени некои мои чувства .... Е*емти и љубов и се !Очигледно не можеш се да имаш ...

На Barbie20, eliesaab, LittlePinky и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Денеска после еден даден совет на моја особено драга личност, добив еден навидум мал и обичен, но сепак комплимент кој знае и тоа како да го стопли срцето и да рашири насмевка за цел ден - дека сум добра личност и другарка која е спремна да помогне на секого. :sun:

Постојат такви луѓе коишто со еден кажан убав збор ќе те натерат по којзнае кој пат да се увериш дека вреди да помогнеш на секого. Ништо не те чини да помогнеш, да ислушаш, но среќата на таа драга личност која успеала во нешто важно или постапила правилно заради твојата помош или совет, придружена со некој спонтан топол збор упатен кон тебе - е тие моменти се непроценливи. ^_^

Добра ви вечер! :f: :hug:

На Lella, Dream-Girl, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  16. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Порано постојано носев некакви одлуки. Не знам колку пати сум решила да променам нешто што не ми се допаѓа во врска со себеси. А, сепак, тие планови никогаш не ги реализирав. Секогаш започнував нешто и го оставав недовршено.

Сега, престанав да планирам однапред. Престанав да се залажувам себеси со празни ветувања, дека ќе почнам да вежбам секојдневно, дека ќе учам поредовно, дека ќе се хранам поздраво, дека ќе... Полека, но сигурно го исфрлувам зборот ќе од мојот секојдневен речник. И, замислете, сите тие работи кои сум ги ставала во идно време, се трансформираа во сегашно.

На Barbie20 и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.875
    Допаѓања:
    101.868
    Секоја омраза е болна за секого и за сите,без разлика спрема кого е упатена.Оној кој си гради платформа и стекнува поени расипувајќи омраза и нетрпеливост се лизга на сечило на кое порано или покасно ќе се пресече.Неодамна бев во друштвенце кое себе се смета за високо образувани интелектуалци (само јас бев неписмена таму т.е. со средно) и секако се поведува расправа за политика и за други актуелност од милото ни опкружување.Количината на агресивност и погрдни зборови кои им плискаа од усните беше застрашувачка.Им кажав дека е страшно што воопшто си дозволуваат така да зборуваат а себе се сметаат за културни високо образувани,личности на кои другите треба да се угледаат.И некој во тој момент да ги пушти во рингот на нивниот вербален напад има живо месо да кинат од коски.И не,ситуацијата во која се наоѓаме не го оправдува таквото однесување.
    Не сакам да бидам ни блиску до таков “крем„,не сакам .Сакам да си бидам во мојот свет,колку и да обичен.Затоа и си патам што се разликувам.
    И ова сакам да кажам.Мажот жената ја носи на својата кошула ,а жената мажот на својот образ.Ниеден парфем,скапа облека ,шминка не може да го надокнади недостатокот на љубов.

На vinozito1, mal.ecka, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.248
    Сакам да си овде дадичке. Сакам да те гушнам и да ти кажам дека среќата те стигна како што ти кажував. Се сеќаваш? Ти беше тажна, мислеше дека ќе останеш осамена и тажна засекогаш... Сега не е така.
    Но, мене ми недостигаш. Се` повеќе се оддалечуваме, иако би требало да бидеме поблиски токму овој период. Ми недостигаш. Ми недостигаат твоите собети, ми недостигаат дури и кавгите со тебе. Ми недостигаат деновите кога заедно подготвувавме ручек, кога пеевме, лудувавме. Но, тоа е. Времињата се менуваат. Ти се смени, знаеш? Многу си изменета. Не си истата тинејџерка која се бунтуваше секогаш. Сега едвај те гледам. Не можам да седнам да направам муабет со тебе. Секогаш си со друштво, или се допишуваш. Сакам да заплачам и да ти кажам колку ми недостигаш, и колку ми недостигаат дните и ноќите со тебе поминати во лудување.

19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Бавно минуваат деновите во исчекување, ги бројам деновите и никако да поминат, како времето да застанало, стрелките на часовникот тешко се движат.
    Постојано си барам некоја занимација, секој ден по нешто ново смислувам, се` само за денот да ми помине брзо и да дојде оној ден кога повторно ќе го видам, кога ќе си го гушнам, помирисам :doh:.

По инсистирање на дечко ми, викендов ќе го поминам надвор од градот :) ќе одам во посета на стара пријателка која одамна ја немам видено, ќе се потрудам да се забавувам и да не мислам на се што ме измачува.

Ја најдов сликава, се пронајдов во неа.

На bittersweet, Barbie20, Adi888 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.843
    Знаеш дека нешто не е во ред кога не знаеш што да одговориш кога некој ќе те праша дали си среќен. Што да одговориш, само ќе се замислиш и сфаќаш дека има одредени моменти кога си се почувствувал среќно барем за миг, но повеќете моменти и не се баш најсјајни. Можеби сега така треба да биде, но во иднина работите ќе се променат.
    Ни на викендите не им се радувам веќе. Исти ми се како обичен ден, како Вторник да е денес.
    Петок вечер си седам дома и се мислам што да земам да учам побрзо.
    Се надевам дека вие имавте подобар ден, мене некако не ми се погоди :hai:

На Lella и Barbie20 им се допаѓа ова.