Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.952
    Допаѓања:
    143.272
    Специјал. Место за среднисти, глупаци, луѓе без свое јас, неспособни да завршат факултет и да станат магистри.

Незаменлива, мразам да се карам, затоа само ти посочувам, како повозрасна и поискусна за некои работи. На следниот линк http://www.specijal.com.mk/zanas.html ќе најдеш доволно за фирмата. Помеѓу другото, ке прочиташ и следното:

„Ангажирани се 100 вработени со соодветни квалитети кои им овозможуваат навремено и квалитетно да ја завршат работата притоа почитувајќи ги соодветните зададени задачи. Со цел производите навремено и квалитетно да се произведат и достават до потрошувачите работата е професионално организирана во сите сегменти.“

Од овие 100 вработени, дел се продавачки, дел се месарки, дел се шофери, дел се носачи. Но и дел од нив се маркетинг менаџери, сметководители, правници (некој мора да води грижа за вработените), дел од нив се инженери за прехрамбена индустрија или машинската индустрија, дел од нив се нутриционисти, и сите со високо образование и искуство во струката.

Жално е млад човек, да не може да го види сопствениот просперитет во фирма која има 20 годишна традиција. Да нема визија за функционирањето на фирмата. Исто така жално е потценувањето на туѓата работа од страна на некој кој седи дома и чека да му дадат леб, а особено пак од магистер кој пишува незнам.

Видеото погоре, мислам дека треба да го видиш. Не е срамно да работиш, срамно е да се потсмеваш на оние кои работат. И колку и да имаш школо завршено, првата работа секогаш ке ти биде од најниското скалило. Не можеш од прва да си директор. Ќе сфатиш дека и оние со средно образование се луѓе, со емоции, со души, кои се горди на својата работа, на својот труд и дека се среќни кога добро ке ја завршат работата. Оти им носат леб на своите деца за да завршат факултет.

Ме иритираше фактот дека од една страна потценуваш луѓе кои не се магистри, но и дека Специјал не е место за магистри. За моја несреќа, го видов постов, а баш деновиве зборував со пријателка која работи таму. Може не е магистер, ама ете, кутрата завршила факултет. И работи таму. И се надевам нема никогаш да дознае дека е потценувана од некој кој седи дома оти му е мизерно да работи таму.

Млада си, ке научиш дека е побитно да имаш ореол, отколку круна на главата.

На crimson, bittersweet, cresa-jagoda и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Dr.Strangelove

Dr.Strangelove Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    Дипломски и магистерски студии не е веродостојно за нечиј квалитет. Тоа се комунистички идеали “ учи сине за да лежиш цел живот“!

Кога дипломските и постдипломските студии се спуштени на ниво на средно образование треба малку да ставите кочници во животот. Не се преценувајте многу.

На Bibko, Daydream и gingerchild им се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.412
    Неколку часа откако пишав better days are coming се случи чудо, да да чудо.
    За жал не можам да ви кажам што е државна тајна е :$ :lol: , но се вратив во живот конечно повеќе нема лажна насмевка, се чувствувам како цел свет да е мој, МОЈ САМО МОЈ. :wasntme: :rock:
    Овој ден не очекував да биде во скоро време, но сепак, се случи порано од предвидуваното.
    Среќна сум, посреќна не сум била, се чувствувам како да сме октомври 2013, времето кога бев многу среќна, но сега денеска сум посреќна. :)
    Како да дојдоа тие моите 5 минути што ги барав, коцките се наместија!! :D
    Верувајте во себе, не се откажувајте од вашите соништа се е можно. :inlove:

На Lella, Barbie20, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Ema28

Ema28 Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    144
    Не ни се другите криви за ништо. Ние луѓето сме толку љубоморни, завидни и користољубиви створења и после другите ни се криви. Не. Самите ние сме криви за последиците. Се му се враќа на човекот онака како што правел, мислел, зборувал. Прави добро, ќе ти биде добро, прави лошо ќе ти биде лошо. Сите ние го знаеме ова ама ретко кој го практикува. Не за друго самите си правиме на себе штета и така на никој нема да му биде гајле. Наместо да бидеме среќни, исполнети со љубов нас цело време нешто ни фали и сме полни со омраза. Зошто и покрај се сум среќна? Затоа што и да не сум на никој нема да му биде гајле, само мене ќе ми биде лошо. И ич не ми е гајле за другите. Само сакам да се среќни. А кој што мислел, правел мене ич не ми е гајле бидејки си имам свој живот. Имам доволно проблеми и премалку време за да се расправам со другите.
    Инаку нареднава недела треба да се собереме фамилијарно на вечера. Едвај чекам. Многу ме исполнува тоа. Сите заедно. Баш убаво звучи. :)

На eliesaab и Barbie20 им се допаѓа ова.
  5. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Мудра приказна: Ослободете се од лошите сеќавања :)

Постои една древна легенда за тројца мажи кои носеле по две вреќи на себе. Но, ниту еден од нив товарот не го чувствувал со иста тежина.
    Едната од вреќите ја носеле напред, а едната позади на грбот, закачена на долго дрво.На прашањето „Што носите во вреќите?“ сите одговориле различно.
    -Првиот човек одговорил: „Сите мои успеси, сите добри дела, сите мои пријатели, сите животни радости се во задната вреќа. Скриени од туѓите погледи, завршени, прекриени, не ми тежат многу. Во вреќата напред имам сè лошо што некогаш ми се случило. Одам, често застанувам, ги вадам, ги проучувам, пресметувам уште еднаш, па мислам што понатаму. Секогаш сум со нив, и во мислите и во чувствата. Секогаш работам на нив."
    Тој човек често застанувал, гледал назад, се мачел и напредувал многу малку и многу бавно.
    Кога и на другиот човек му го поставиле истото прашање, тој одговорил:
    -„Во предната вреќа ги носам сите добри дела и предностите. Често ги гледам, ги вадам, ги покажувам на другите. Вреќата на грбот содржи многу грешки и слабости кои сум ги доживеал. Ги носам секогаш со себе, бидејќи каде и да одам тие се мој и не можам туку така да ги оставам на страна. Ми го забавуваат успехот и понекогаш се навистина тешки.“
    Одговорот на третиот човек бил:
    -На предната вреќа напишав Добри сеќавања. Преполна е со позитивни мисли, добри човечки дела, сите добри нешта кои сум ги доживеал и направил во мојот живот. Таа вреќа воопшто не тежи. Напротив, ми помага како бродско едро кое ме води напред. Вреќата на грбот има натпис „Лоши сеќавања“ и е празна, бидејќи одамна и го отсеков дното. Сè лошо што ми се случило и лошите мисли кои некогаш ги имам, малку ги размислувам, па ги фрлам преку грбот. Низ дупката која ја направив, тие заминуваат засекогаш.
    Јас сум слободен! Немам тежина која непотребно ме забавува во успесите!“

На DELFIN-15, eliesaab, LittlePinky и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ne go davaa do kraj, go prekratija :devil:

7. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    1.056
    Среќна сум со тоа што го имам, не жалам по она што го немам, Ако е за мене - ќе биде.
    Добра книга и правец под ќебенце :yawn:
    Ми недостигавте овие неколку дена, нема да ме снемува пак, ај промис :lol:
    Ве посакувам пријатна ноќ [​IMG]

На eliesaab, cresa-jagoda, Dream-Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  8. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    За 8 дена ми е роџендан :rock:
    Најобичен ден,кој што станува прекрасен само ако си опкружен со прекрасни луѓе :D А друштвото мое,како што се чукнати во глава,логично е дека таков ќе биде мојот...чукнат во глава. Овај,во календарот. Деновите немаат глави...ваљда :D
    За роденден имам добиено тегла ајвар,која што со другарите кои што ги викнав ја јадевме среде плоштад,чорапи со зајаци во еротски пози,зелени танги од најдобрата другарка на кои што напишала „Бруно Марс’’ со маркер ( :| ) ,
    половина зелка со нацртани очиња и уста,свински сапун,храна за мачки (никогаш не сум имала мачка :rofl: ) ...
    Но,затоа,секој роденден си поминувам најлудо што е можно,се кеззм како збрлавена иииии party hard :D
    А најдобриот дел е што денот после роденденот дома имаш останато руска салата,кифлички,торта,разно разни вкусни јадења и мезиња,па ќе си ждеркаш како гуденце.
    Животот е лесен кога мајка ти е супер домаќинка :D

На sweet-star, ozbilnazena, ColoursOfTheRainbow и 11 други им се допаѓа ова.
  9. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    СДК денеска се поздравивме после долго време,а вчера и ми пиша..знам дека ке е џабе повторно ке се изгуби и јас и он,не планирам јас да му пишувам сега :) :(

10. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    Со денови, недели, немам спиено како што треба. Заморот полека натежнува на моите капаци, ми ги затвора очите. Ми дојде паметот, почнувам со учење, конечно...
    И покрај се, останувам позитивна. Го сакам овој живот. Го сакам горкото кафе, добрата книга, сувите лисја, гласната музика, мирисот на есен. Ја сакам Фемина.
    Имајте убава вечер, јас легнувам |-) :* :*

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.118
    Сакам да кажам дека едвај чекам да дојде утре.

12. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Си го чекам викедот. Тоа е живот, а не станување уште пред изгрејсонце.
    Мозоков ми учи, а душава ми спие. :lol:
    Сакам да си легнам и да си се наспијам.
    Појдов јас да спијам, а вие останете ми со здравје.

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.248
    Некогаш не се потребни зборови за да се искажат или опишат чувствата.

14. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Молчењето не секогаш означува сиромашен речник, во некои од случаевите значи богато искуство...

На Barbie20 и ColoursOfTheRainbow им се допаѓа ова.
  15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194

Паметно, не вреди и да знаеш, ако ја трошиш за се некој, коса ќе ти обеле, па ќе треба да се фарбаш, вака прави си ко што ти душа сака.Убаво е човек да знае што сака во животот :)

На Lella, eliesaab, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Луѓе ве молам значи ВЕ МОЛАМ - не бидете толку конзервативни и полни со предрасуди.
    Не можи да знаете некој какви чувства крие во себе. Не можи да судите за некој според надворешниот изглед. Ако има стил поразличен од другите не значи дека е лоша личност. Бидете open-minded, подобро е.

На Lella, eliesaab, LittlePinky и 8 други им се допаѓа ова.
  17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.541
    Значи не дека не сакам да дојдете на гости,ама дај најаветесе постојат телефони ,постои фб и други начини
    на кои може да се најавите.

Прикачени фајлови:

На Lella, senza.parole, Barbie20 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    ^ Предобро те разбирам. Не ја сфаќам поентава стварно. Демек изненадување, превенирање на корпа ако тој ден не ни` е до гости... штодае

19. Dr.Strangelove

Dr.Strangelove Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    Ах, што ќе ми беше мило Србиве да ги плеснеа овие шиптарски гомна на натпреварот, сакале да провоцираат со знаме на Голема Албанија во среде Белград. Па, овие наши принцези тука што одат и трошат пари на одмори во Албанија пак нека дојдат и нека се просераваат тука за “гостопримството“. Нормално со наши пари си градат хотели, ресторани, куќи, патишта, а има пари и за оружје да се прати на УЧК.

На Sky-butterfly, Kaylie и makedonkamak им се допаѓа ова.
  20. Kaylie

Kaylie Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    1.402
    И после милава Македонија ни кажува со проклетиве шиптари да градиме братство и единство!
    Каде се сега алфите, владата и целата тајфа да ургираат за тоа што се случува во Тетово и Струга??
    Од секогаш сум била против дискриминација, ама сфатив дека со вакви племиња како нив МОРА да има.
    Само едно се прашувам, каде се вратив?

На Mahidevranfan, Daydream и makedonkamak им се допаѓа ова.